Verslag Les rampes des Hauts Pays (sterrit) - 2018-08-19

Verslag

 

Zondagmorgen, hoogmis voor Jumpers, Bumpers, casino’s en co-soorten, maar deze zondag ook voor de Wacky’s, er stond namelijk een sterrit op het programma……Oké het was in het “verre” henegouwen, 06.30 is vroeg en er werd een “technische rit” belooft, maar…6 diehards is toch wel heel magerkes é….Enfin, om maar eens met het einde te beginnen : de afwezigen hadden weer eens ongelijk !!! Dapperen van dienst waren : Fitzy ( kampioenwaardig steeds op de afspraak ) Baha ( bestuurslid met verantwoordelijkheid) Space ( henegouwenkenner bij uitstek) Varta ( aan een sterke comeback bezig) Fluppe Cornet ( de altijd goedgemutste dieselende berggeit) en mezelf ( de immer dieselende berggeit..) Moose die nochtans ook aangemeld stond op teamer, was in geen velden of wegen te bespeuren….het kan natuurlijk ook zijn dat Long Fellow per ongeluk Moose had aangevinkt in plaats van zichzelf…😊😊

 

Vijf voor half zeven stonden Baha en Fitzy reeds op m’n achterdeur te kloppen waardoor ik mij genoodzaakt zag om m’n drol die al 10cm ging te bengelen terug naar binnen te zuigen, en ik 800 hoogtemeters met een halve kilo meer mocht doen…Fiets vakkundig vastgegespt, gps ingestelt en weg waren we…efkes ging het nog bijna fout toen Barry bij het oprijden van de A11 besliste wat spook te rijden om tenslotte over de verhoogde middenberm ( meneer rijd met een 4x4…) de goeie richting in te slaan…Toen we na een groot uur en zonder verder noemenswaardige problemen in Dour aankwamen bleek de gloednieuwe Spacemobiel ook juist aangekomen .Na de traditionele zoektocht naar baha’s autosleutels, Fitzy’s kakske in de enige aanwezige dixie en het “stylo-gewijs” inschrijven ( in de schuur waar de inschrijving was, was noch elekrtiek noch wifi…) konden we eindelijk aanzetten !!

 

We waren nog maar goed vertrokken toen we al direct via een nijdig klimmetje het bos in doken !! Wat daarna volgde was een kilometer of 11 pure mountainbike verwennerij !!! We kregen, zoals in vele henegouwse vtt’s, weer een mijnterril voor onze banden geschoven….draaien, keren, nijdige klimmetjes, nijdige afdalingetjes, een waar paradijs voor de echte mountainbiker !!!! Alles goed te doen, op een enkele afdaling na waar je best niet in de beenharde “voor” naar beneden dook….Baha die net voor me reed deed dat dus wel en ik was zo dom om hem te volgen…we slaagden er met heel wat kunst , vliegwerk en geluk toch in om heelhuids beneden te komen, wat jammer genoeg niet van Varta en F. Cornet kon gezegd worden….Het moeten 2 schone tuimelingen geweest zijn die jammer genoeg buiten ons gezichtsveld plaatvonden….:) Het was enigszins wat jammer dat ze met zo’n knallende eerste 11 km voor de dag kwamen, want al was wat kwam ook niet mis, de eerste kilometers werden niet meer geevenaard !!

 

Leuke veld en boswegels hier en daar een helling, goeie bevoorradingen, een goed tempo ( waarbij Space toch niet kan wegsteken dat ie in een blakende vorm verkeert !!!), kortom alles voor een prachtige zondagochtend !!! Halverwege de rit stampte diezelfde Space nog z’n versnellingskabel in frieten, waardoor niet meer op z’n groot blad kon, wat bij Fitzy en ik simultaan een “ da et den dien toch nie nodig” deed ontsnappen….we reden hem waarschijnlijk nog nie los als ie maar op één wiel reed !!!!! De lus van de 70 km, die we nagenoeg alleen deden, leende zich tot wat temporijden, wat onze toekomstige champ met plezier voor zijn rekening nam !! Naarmate we het einde naderen kwamen er terug wat mooi klim en daalwerk voor onze banden geschoven !! Space, Baha en Cornet, die eindelijk z’n beste klimmersbenen had teruggevonden waren onmiddellijk gaan vliegen, maar in de afdaling haalde ik fluppe nog in en na wat “kotteren in z’n gat” raakte ik hem nog voorbij ook, wat in de daaropvolgende klim als een boemerang terug in m’n aangezicht kwam gevlogen natuurlijk….Onze Cornet vertelde nog dat ie het “schijt kreeg” van al die zotjes die in de afdaling in z’n rug zaten te kotteren, waarop ik antwoorde dat ik er ook een jaar of 8 zo overdacht, maar nu het dalen eindelijk een iet wat beter gaat, ik zelf nie liever doe…😊:)

 

DE vtt eindigde zoals ie begonnen was, met een pracht stukje mijnterrril dus en toen we aan de “inschrijvingschuur” terugkwamen, bleek die eigenlijk een bio boerderij te zijn waar nu een bio speeltuin ( stobalen…) verrezen bleek, je bio limonade en bier kon verkrijgen en zelf een rondrit met een tractor kon maken, rare jongens die Henegouwers !!!! We kraakten nog een fles of 2 Moinette, waarbij Varta en Cornet wisten te vertellen dat dit de mooiste vtt was die ze dit jaar al deden !!! Dit was dit jaar m’n derde vtt in de streek en dit was al de minst mooie ( wat nog 10x zo mooi is als pakweg knesselare…) Wat wil zeggen dat er hier nog heel wat schoons te verkennen valt !!!! Op de weide die als parking diende reden 2 plaatselijke schonen nog de achterbumper van hun auto eraf bij het zien van Baha’s blote flikker en constateerde ziezelfde dat z’n autoplak op z’n fietsrek verdwenen was, die lag waarschijnlijk ergens in Zeebrugge…..

 

Nu restte ons enkel nog een veilige terugtocht naar huis, waarbij ik opperde dat ik ooit eens met een zatte Ival van Peruwez naar huis was gekeerd en we dat we dat via Ronse en Oudenaarde deden, een ommetoertje van een groot uur…kon het erger ??? Ja dus….Baha die waarschijnlijk dacht dat Dour en Heist op één rechte baan lagen, vergat een cruciale afslag te nemen ( 2 eigenlijk ) waardoor we plots in Rijsel zaten…. Uiteindelijk raakten we toch thuis… het was weerom een prachtige zondag, mooie tocht, veel gelachen, goe gereden en in goe gezelschap, waar was u deze morgen ??:)😊

 

 

 

Info

 

We vertrekken om 6u30 aan de Molenhoek. Knokke-Heist naar Dour is anderhalfuur rijden. Als we de 70 km doen staat er 800 hm op ons te wachten en we schatten om drie uur terug thuis te zijn. Georganseerd door Xtreme Bikers dus dat belooft!!

 

Start: 7.30-10.00

 


Afstanden: 35 - 45 - 55 - 70 km

 


Startlocatie
Ferme Bio Moranfayt
Rue Cauderloo 14
7370 Dour

 

 

Deelnemers

 

Fitzy, Frodo, Space jr,

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Space jr. schreef op 22-08-2018 :

Den Aldi is recht over den Albert Hein :)

 

Ival schreef op 22-08-2018 :

Voila ik had het voorspeld, dikke zever. PS : Waar is er een Aldi winkel ??

 

Space jr. schreef op 22-08-2018 :

Dikke zever? Wissant is even verre , akkoord je kan daar hoogte meters trainen zeker als boanjanette maar MTB? een brokke van een boerewegel op en af en na iedere afdaling een stop voor de banden te herstellen , en als je wilt goeie mosselen eten stop hier aan den Aldi ,daar kan je tenminste je buik bij vol eten en smaakt nog beter of die franse brol ook. Vivre la Belgique !!!

 

Ival schreef op 21-08-2018 :

En al wat er nu gaat gezegd worden is dikke zever.

 

Ival schreef op 21-08-2018 :

Ja, ja t'isal goed we weten het nu stilaan dat het een prachtige rit was. Allez wanner staat de volgende erop of gaan we eerst een keer naar Wissant ? aha !!!!! nu ist stil hé !!! Daar zal het kaf van de koren gescheiden worden mijn gedacht. 1050 hoogtemeters op slechts 43 Km. Dat is mtb met mosselen à volanté bij aankomst. Een mijnterril is voor mijnwerkers

 

Frodo schreef op 21-08-2018 :

Dus, zoals geschreven was ik zondag mijn verstooidheid zelve. De oprit van Heist naar de A11 vind ik echter moeilijker dan "périphérique" van Parijs en zeker om half zeven 's morgens kan dat wel eens mislopen.... Was mijn eerste tocht na mijn congé en moet zeggen heb het me nie beklaagd en met de juste voorbereiding, niet te laat in bedde, nie vogelen en op tijd uit bed, valt da goe mee dat vroeg uur... De rit, zalige terrils en zelfs voor mijn doen niet te technisch. Een TT uit de oude doos en alles waarvoor mtb staat. Niet te veel tam tam maken op de inschrijving (een oude schuur en bladjes om in te schrijven) en dan een schoon parcours voorschotelen en achteraf een soort markt in de schuur met plaatselijk bier, top. Mag natuurlijk mijn companen nie vergeten. Fitz en Pé die me zodanig in de war brachten met hun gesprekken dat ik Rijsel binnen reed ipv Kortrijk (mooi stadion van OSC Lille trouwens)maar op die manier me geen second verveelde in de auto (zijn precies ook redelijk in vorm op de bike), Fluppe Cornet die zich meer en meer opwerpt als een die hard maar ook nog eens goed begint te klimmen, Space jr die zijn midlife op de juste manier doorkomt en me dunkt e kot zoekt in Henegouwen (komt daar iedere week verre), Ghislain die altijd een glimlach op mijn gezicht tovert als ik hem erbij zie (nooit klagen maar altijd de positovo). Thx boys!!!

 

schreef op 21-08-2018 :

Sorry, moest "licht benevelde" zijn...:):)

 

Ival schreef op 21-08-2018 :

En ik was ……. Het kloten ga ge goed af Pé, zo kennen we je. Ik weet het, het zijn de mooiste tochten maar in de zomer zijn er helaas voor mij andere prioriteiten plus dat conditie nu ver te zoeken is. Mooi verslagje Pé, ik herken iedereen in levende lijve. Trouwens wat is dit van die zatte Ival ???

 

Schumi schreef op 20-08-2018 :

Ik was....euh😴😴😴 Pijn in het hart! Straf van jullie dat zo laat thuiskomen de zondag mag😉 Ik geraak daar niet mee weg🤣. Idd zeker de moeite. Juist van space... Remember beul? Je moet HM trainen... Merci gasten

 

Frodo schreef op 20-08-2018 :

Pé, de verslaggever, is back!!! Morgen mjn relaas!!!

 

Fitzy schreef op 20-08-2018 :

Het was inderdaad een leuke Wacky uitstap !. Machtig verslag Pé, je ben nog altijd een van de best erin !. Frodo was de max van begin tot einde, vol verassing en domme dingen, een echte Belgium Benny Hill !. Dikke chapeau voor Varta, de vent geeft een post gepakt op een zeer zware afdaling ( waar dat vele Wacky’s zo afstappen ), en dan direct terug rechter en op zijn fiets en terug weg !!!!!, Flandrien de gast, gewoon de feit dat hij mee was, respect. Zeker het reis waard om naar hinder te gaan, iets minder extreem of de Stevie D crew zo willen mschn, maar een goede uitdaging ( en haalbaar ) voor al de ander Wacky’s. Pé is een oude Woodstock Hippy, met ongezond gewoontes, maar ‘ there is still life in the old dog ‘. Space is een machine, en kan ook heel veel oplossen met een fiets, ‘ Very handy ‘ de gast, een echte McG. Cornet is ook een sterke boy en met al zijn bier kennis kan wij hem goed gebruiken, ook een post gepakt en zeer gedaan maar nee getrunt, thuis wel waarschijnlijk ;-), tis gelijk dat hij al tien jaar Wacky is. Bedankt gasten.

 

Space jr. schreef op 20-08-2018 :

Schitterend verslag Pé , we zouden daar in deze periode van het jaar minstens 1x per maand een rit moeten inplannen , alles minder of 1u30 rijden is haalbaar , straks is het herfst en gedaan met de leute , geen parkings meer in de wei, klein maar tof groepje samen gebleven , de mannen die meegaan naar Gerona , hoogtemeters trainen op voorhand maakt het ter plaatse een stuk eenvoudiger.😜

 

schreef op 20-08-2018 :

Zondagmorgen, hoogmis voor Jumpers, Bumpers, casino’s en co-soorten, maar deze zondag ook voor de Wacky’s, er stond namelijk een sterrit op het programma……Oké het was in het “verre” henegouwen, 06.30 is vroeg en er werd een “technische rit” belooft, maar…6 diehards is toch wel heel magerkes é….Enfin, om maar eens met het einde te beginnen : de afwezigen hadden weer eens ongelijk !!! Dapperen van dienst waren : Fitzy ( kampioenwaardig steeds op de afspraak ) Baha ( bestuurslid met verantwoordelijkheid) Space ( henegouwenkenner bij uitstek) Varta ( aan een sterke comeback bezig) Fluppe Cornet ( de altijd goedgemutste dieselende berggeit) en mezelf ( de immer dieselende berggeit..) Moose die nochtans ook aangemeld stond op teamer, was in geen velden of wegen te bespeuren….het kan natuurlijk ook zijn dat Long Fellow per ongeluk Moose had aangevinkt in plaats van zichzelf…😊😊 Vijf voor half zeven stonden Baha en Fitzy reeds op m’n achterdeur te kloppen waardoor ik mij genoodzaakt zag om m’n drol die al 10cm ging te bengelen terug naar binnen te zuigen, en ik 800 hoogtemeters met een halve kilo meer mocht doen…Fiets vakkundig vastgegespt, gps ingestelt en weg waren we…efkes ging het nog bijna fout toen Barry bij het oprijden van de A11 besliste wat spook te rijden om tenslotte over de verhoogde middenberm ( meneer rijd met een 4x4…) de goeie richting in te slaan…Toen we na een groot uur en zonder verder noemenswaardige problemen in Dour aankwamen bleek de gloednieuwe Spacemobiel ook juist aangekomen .Na de traditionele zoektocht naar baha’s autosleutels, Fitzy’s kakske in de enige aanwezige dixie en het “stylo-gewijs” inschrijven ( in de schuur waar de inschrijving was, was noch elekrtiek nog wifi…) konden we eindelijk aanzetten !! We waren nog maar goed vertrokken toen we al direct via een nijdig klimmetje het bos in doken !! Wat daarna volgde was een kilometer of 11 pure mountainbike verwennerij !!! We kregen, zoals in vele henegouwse vtt’s, weer een mijnterril voor onze banden geschoven….draaien, keren, nijdige klimmetjes, nijdige afdalingetjes, een waar paradijs voor de echte mountainbiker !!!! Alles goed te doen, op een enkele afdaling na waar je best niet in de beenharde “voor” naar beneden dook….Baha die net voor me reed deed dat dus wel en ik was zo dom om hem te volgen…we slaagden er met heel wat kunst , vliegwerk en geluk toch in om heelhuids beneden te komen, wat jammer genoeg niet van Varta en F. Cornet kon gezegd worden….Het moeten 2 schone tuimelingen geweest zijn die jammer genoeg buiten ons gezichtsveld plaatvonden….:) Het was enigszins wat jammer dat ze met zo’n knallende eerste 11 km voor de dag kwamen, want al was wat kwam ook niet mis, de eerste kilometers werden niet meer geevenaard !! Leuke veld en boswegels hier en daar een helling, goeie bevoorradingen, een goed tempo ( waarbij Space toch niet kan wegsteken dat ie in een blakende vorm verkeert !!!), kortom alles voor een prachtige zondagochtend !!! Halverwege de rit stampte diezelfde Space nog z’n versnellingskabel in frieten, waardoor niet meer op z’n groot blad kon, wat bij Fitzy en ik simultaan een “ da et den dien toch nie nodig” deed ontsnappen….we reden hem waarschijnlijk nog nie los als ie maar op één wiel reed !!!!! De lus van de 70 km, die we nagenoeg alleen deden, leende zich tot wat temporijden, wat onze toekomstige champ met plezier voor zijn rekening nam !! Naarmate we het einde naderen kwamen er terug wat mooi klim en daalwerk voor onze banden geschoven !! Space, Baha en Cornet, die eindelijk z’n beste klimmersbenen had teruggevonden waren onmiddellijk gaan vliegen, maar in de afdaling haalde ik fluppe nog in en na wat “kotteren in z’n gat” raakte ik hem nog voorbij ook, wat in de daaropvolgende klim als een boemerang terug in m’n aangezicht kwam gevlogen natuurlijk….Onze Cornet vertelde nog dat ie het “schijt kreeg” van al die zotjes die in de afdaling in z’n rug zaten te kotteren, waarop ik antwoorde dat ik er ook een jaar of 8 zo overdacht, maar nu het dalen eindelijk een iet wat beter gaat, ik zelf nie liever doe…😊:) DE vtt eindigde zoals ie begonnen was, met een pracht stukje mijnterrril dus en toen we aan de “inschrijvingschuur” terugkwamen, bleek die eigenlijk een bio boerderij te zijn waar nu een bio speeltuin ( stobalen…) verrezen bleek, je bio limonade en bier kon verkrijgen en zelf een rondrit met een tractor kon maken, rare jongens die Henegouwers !!!! We kraakten nog een fles of 2 Moinette, waarbij Varta en Cornet wisten te vertellen dat dit de mooiste vtt was die ze dit jaar al deden !!! Dit was dit jaar m’n derde vtt in de streek en dit was al de minst mooie ( wat nog 10x zo mooi is als pakweg knesselare…) Wat wil zeggen dat er hier nog heel wat schoons te verkennen valt !!!! Op de weide die als parking diende reden 2 plaatselijke schonen nog de achterbumper van hun auto eraf bij het zien van Baha’s blote flikker en constateerde ziezelfde dat z’n autoplak op z’n fietsrek verdwenen was, die lag waarschijnlijk ergens in Zeebrugge….. Nu restte ons enkel nog een veilige terugtocht naar huis, waarbij ik opperde dat ik ooit eens met een zatte Ival van Peruwez naar huis was gekeerd en we dat we dat via Ronse en Oudenaarde deden, een ommetoertje van een groot uur…kon het erger ??? Ja dus….Baha die waarschijnlijk dacht dat Dour en Heist op één rechte baan lagen, vergat een cruciale afslag te nemen ( 2 eigenlijk ) waardoor we plots in Rijsel zaten…. Uiteindelijk raakten we toch thuis… het was weerom een prachtige zondag, mooie tocht, veel gelachen, goe gereden en in goe gezelschap, waar was u deze morgen ??:)😊

 

Space jr schreef op 15-08-2018 :

Super idee , was die of Braine la leux maar daar heb je zeker file op terugweg .

 

Stevie D schreef op 15-08-2018 :

Jammer, kan er niet bij zijn. Ik wist niet dat er een sterrit was? Geniet ervan jongens

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens