Verslag - Strandrace Bredene - 2018-12-09

Verslag

 

De Classic in Brèninge,

 

’s Morgens rond een uur of 2 wakker geweest omdat m’n dochter uit haar bed was gesukkeld en vervolgens een uur naar de wind liggen luisteren. In dat uur had ik al voor mezelf uitgemaakt dat ik niet zou starten in Bredene, ik ging er trouwens wel van uit dat Kris en Henri gingen afbellen. Niet dus. Rond 8h stuurde Henri een bericht dat hij wakker was en dat hij rond 9h om me zou komen. Geen weg meer terug en rijden dus. Vlug m’n zak gemaakt en m’n fiets uitgehaald, die nog vol zand hing van de week voordien. Om 9h15, Henri is nie gejaagd, zijn we vertrokken bij mij thuis en alsof het er om gedaan was parkeerden Dirk, Join en Bjorn zich net op hetzelfde moment als wij in Bredene. Mooi naast mekaar. Ik had even de indruk dat de wind wat gaan liggen was maar al snel bleek dat ik het redelijk slecht had ingeschat. Bij de beach club waar we onze nummers moesten ophalen zagen we al snel dat de wind fel aan het blazen was. Zoals Dirk het zei: de zeehonden waaiden uit de zee rond onze oren. Na de gebruikelijke discussie over bandendruk en type banden gingen we richting strand voor een opwarmingsrondje. Daar wijzigde de discussie al snel in een discussie over de grootte van plateaus. Achterwind zouden we grote snelheden halen dus hadden we met onze 42 en 44s waarschijnlijk te weinig tov de toppers die dan wel met 46 of meer starten. We hoorden de speaker ook zeggen dat de wedstrijd ingekort werd van 4 naar 3 ronden, 30km dus. Tijdens de laatste ronde van de wedstrijd werd snel duidelijk dat de organisatie hiermee een goeie beslissing nam want door de felle wind kwam het zeewater nog sneller opzetten. Tijdens de apres in de beach club zagen we dan ook dat het water al tot op het hoogste punt stond. Bij een wedstrijd van 40km waren we dan waarschijnlijk aan het zwemmen.

 

Om 11h gestart, tegenwind richting Oostende. Ik kon samen met Henri een plaatsje in de eerste 20 renners innemen en daar ook blijven zitten in het stuk tegenwind. Kris en Bjorn zaten niet veel verder en waren dus ook goed gestart. In Oostende moesten we het strand verlaten, Henri en ik deden dit rond de 15de plaats tussen de grote namen, Kris zat een plaatsje of 10 achter ons in de buurt van Bjorn. Dan helemaal rond het staketsel en zo naar de Spinoladijk om met achterwind terug naar de twinsclub te vliegen. De wind bleek toch niet helemaal in de rug te zitten en de dijk was enorm smal door de opgewaaide hopen zand. Ik kreeg het iets moeilijker om het tempo van de eerste groep te volgen, ook doordat ik niet helemaal op m’n gemak zat met al dat zand en slechte zichtbaarheid en kon niet anders dan even afhaken. Kris en Bjorn hadden hetzelfde gevoel en zo zat enkel Henri nog in de eerste groep. Na wat geslinger door de duinen van Bredene kwamen we terug het strand op waar door de wind en het zeewater hoge kliffen waren gevormd, een beetje vergelijkbaar met de ‘white cliffs of dover’ (mo ton kleiner e). Henri had dit niet gezien, sloeg even in paniek en maakte een mooie koprol naar beneden. Gelukkig zonder kleerscheuren maar zo was hij wel de eerste groep van 10 man kwijt. Ik vloog ook van die klif maar kon bij wonder wel recht blijven en kwam er zo met de schrik van af, achter mij zag ik een man of 3 overkop vliegen en mekaar een dikke knuffel geven. De rest van de wedstrijd bleef ik in de groep zitten waar ik na m’n slechte passage op de dijk in verzeild was geraakt, een groep of 2 achter me zaten Kris en Bjorn terug samen zoals in De Panne.

 

Na de wedstrijd kwamen we er niet helemaal uit of Bjorn nu slecht aan het rijden is of Kris gewoon heel goed aan het rijden is. Henri bleef makkelijk in de groep die voor de 11de plaats reed maar baalde wel enorm dat hij door die val niet mee was in de eerste groep waar hij eigenlijk wel thuis hoorde. Henri kwam uiteindelijk als 17de binnen. Na een goeie start, slecht middenstuk en goed einde kwam ik als 41ste binnen, Kris en Bjorn reden ergens rond de 80ste plaats samen binnen. Join en Dirk heb ik tijdens de wedstrijd even kort gezien maar zoals ik ze nadien Chimays zag drinken had ik wel de indruk dat ze content waren dat ze hadden meegereden. Join was vooral content dat hij voor Dirk kon finishen.

 

Merci gasten voor weeral een toffe ochtend en op naar de volgende! Ook een dikke merci voor de vaders van Bjorn en Henri om voor ons materiaal te zorgen tijdens de wedstrijd. Nie evident met zo’n weer om daar op da strand te staan wachten!

 

Volgende week zondag in Duinkerke.

 

Donald

 

 

Info

 

Startschot wordt gegeven om 11 u aan de twins!!!

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Join schreef op 11-12-2018 :

Had gewoon een Lucky day. Goeie start en maar 30km. Twas machtig om terug op het strand te fietsen.

 

Crisis schreef op 10-12-2018 :

Wa was da weer... 💨💨 Mooi verslag Donald en Space jr... allemaal sterk gereden... op naar de volgende 👍👍

 

Fitzy schreef op 10-12-2018 :

De max 👏👏👏👏👏👏👏

 

Space jr schreef op 10-12-2018 :

Schoon verslagske Sven vanop de kop van de wedstrijd , ik zal vanuit de staart mijn gedacht zeggen. Amai wat was dat , ik dacht toch even dat er daar vooraan inderdaad ne schoon naakt madameke op zo’n quad moest zitten , terwijl ik alle wacky’s voor me zag aan de start was dat 2 minuten later helemaal anders en zag ik voor mij 349 man , eerst dacht ik nog miljaar die gaan snel , maar al gauw bleek duidelijk dat ik traag was. Als er bijna niemand meer me voorbij ging keek ik vlug eens achter me en zag er nog een stuk of drie zwaterlaars links en rechts , ik dacht bij mezelf dat is hier toch niet mogelijk , Space 397 ste van de 400? Gelukkig was er nog dat groepje achter van 50 man die ik in mijn telling miste en die helemaal rechts reden en ik met veel moeite nog net bij hun kon aanklampen , gered , even rust en dan dapper doorzetten nadat opgave uit mijn gedachten waren gewaaid . Den diesel kwam langzaam op gang maar het kwaad was geschied. Achter wind ging het al wat vlotter maar toch niet super en tegen wind alleen was zo goed als onmogelijk. Met mijn technische capaciteiten heb ik er nog enkelen kunnen terug halen in de losse zandstroken maar daar bleef het bij. Joint zijn voorsprong had ik intussen al opgemerkt en verwachte hem niet meer in te halen , nu na 2 maanden niet op de fiets te zitten en een koppel gereviseerde knieën en een gesofistikeerde strandbike rijd hij verdomd beter als voorheen mijn gedacht , terwijl er een pak bikers niet eens op den afspraak waren met allerlei uitvluchten , van keelpijn tot winderigheid gaat onze Joint voor een dag inschrijving , respect man. Ook respect voor de aller laatsten , die reden vaak het volledige stuk tegen wind alleen en kwamen bijna niet meer vooruit , naast hun stonden de kindjes op het zand garnalen te vangen met een vlinder netje , zoveel wind was er😉. Ik en joint hadden afgesproken enkel op te geven als we met de rug tegen het haven staketsel van Blankenberge gewaaid waren maar dat is ons net niet overkomen , dus eigenlijk terug proficiat aan onze toppers die het maar blijven flikken in gelijk welke omstandigheden om top tijden neer te zetten , proficiat aan Joint met sterke strand comeback , ik ben al gelukkig dat ik uitgereden heb maar na zo’n klote start toch goed herpakt ook, binnen in de top 200 , van de 220? Nog meer proficiat aan mijn duatlon compagnon die de eerste plaats heeft bemachtigd van de DNS’ers , dat is ik niet gemakkelijk geweest. Blij dat ik er bij was Space jr.

 

Schumi schreef op 10-12-2018 :

Gelukkig zijn er daar geen foto’s van😊... Dacht de slimste te zijn en vlug naar het hard zand te rijden. Niet gezien blijkbaar tijdens verkenning. What a Joke🤦‍♂️ Merci Sven en klasse van onze beachboys!!

 

schreef op 10-12-2018 :

oeps....:):):)

 

schreef op 10-12-2018 :

Goe gedaan gasten en leuk verslagje, maar volgende keer 'n foto van de voorkant a.u.b.

 

schreef op 10-12-2018 :

Goe gedaan gasten en leuk verslagje, maar volgende keer 'n foto van de voorkant a.u.b. !!!

 

Donald schreef op 10-12-2018 :

De Classic in Brèninge. ’s Morgens rond een uur of 2 wakker geweest omdat m’n dochter uit haar bed was gesukkeld en vervolgens een uur naar de wind liggen luisteren. In dat uur had ik al voor mezelf uitgemaakt dat ik niet zou starten in Bredene, ik ging er trouwens wel van uit dat Kris en Henri gingen afbellen. Niet dus. Rond 8h stuurde Henri een bericht dat hij wakker was en dat hij rond 9h om me zou komen. Geen weg meer terug en rijden dus. Vlug m’n zak gemaakt en m’n fiets uitgehaald, die nog vol zand hing van de week voordien. Om 9h15, Henri is nie gejaagd, zijn we vertrokken bij mij thuis en alsof het er om gedaan was parkeerden Dirk, Join en Bjorn zich net op hetzelfde moment als wij in Bredene. Mooi naast mekaar. Ik had even de indruk dat de wind wat gaan liggen was maar al snel bleek dat ik het redelijk slecht had ingeschat. Bij de beach club waar we onze nummers moesten ophalen zagen we al snel dat de wind fel aan het blazen was. Zoals Dirk het zei: de zeehonden waaiden uit de zee rond onze oren. Na de gebruikelijke discussie over bandendruk en type banden gingen we richting strand voor een opwarmingsrondje. Daar wijzigde de discussie al snel in een discussie over de grootte van plateaus. Achterwind zouden we grote snelheden halen dus hadden we met onze 42 en 44s waarschijnlijk te weinig tov de toppers die dan wel met 46 of meer starten. We hoorden de speaker ook zeggen dat de wedstrijd ingekort werd van 4 naar 3 ronden. 30km dus. Tijdens de laatste ronde van de wedstrijd werd snel duidelijk dat de organisatie hiermee een goeie beslissing nam want door de felle wind kwam het zeewater nog sneller opzetten. Tijdens de apres in de beach club zagen we dan ook dat het water al tot op het hoogste punt stond. Bij een wedstrijd van 40km waren we dan waarschijnlijk aan het zwemmen. Om 11h gestart, tegenwind richting Oostende. Ik kon samen met Henri een plaatsje in de eerste 20 renners innemen en daar ook blijven zitten in het stuk tegenwind. Kris en Bjorn zaten niet veel verder en waren dus ook goed gestart. In Oostende moesten we het strand verlaten, Henri en ik deden dit rond de 15de plaats tussen de grote namen, Kris zat een plaatsje of 10 achter ons in de buurt van Bjorn. Dan helemaal rond het staketsel en zo naar de Spinoladijk om met achterwind terug naar de twinsclub te vliegen. De wind bleek toch niet helemaal in de rug te zitten en de dijk was enorm smal door de opgewaaide hopen zand. Ik kreeg het iets moeilijker om het tempo van de eerste groep te volgen, ook doordat ik niet helemaal op m’n gemak zat met al dat zand en slechte zichtbaarheid en kon niet anders dan even afhaken. Kris en Bjorn hadden hetzelfde gevoel en zo zat enkel Henri nog in de eerste groep. Na wat geslinger door de duinen van Bredene kwamen we terug het strand op waar door de wind en het zeewater hoge kliffen waren gevormd, een beetje vergelijkbaar met de ‘white cliffs of dover’ (mo ton kleiner e). Henri had dit niet gezien, sloeg even in paniek en maakte een mooie koprol naar beneden. Gelukkig zonder kleerscheuren maar zo was hij wel de eerste groep van 10 man kwijt. Ik vloog ook van die klif maar kon bij wonder wel recht blijven en kwam er zo met de schrik van af, achter mij zag ik een man of 3 overkop vliegen en mekaar een dikke knuffel geven. De rest van de wedstrijd bleef ik in de groep zitten waar ik na m’n slechte passage op de dijk in verzeild was geraakt, een groep of 2 achter me zaten Kris en Bjorn terug samen zoals in De Panne. Na de wedstrijd kwamen we er niet helemaal uit of Bjorn nu slecht aan het rijden is of Kris gewoon heel goed aan het rijden is. Henri bleef makkelijk in de groep die voor de 11de plaats reed maar baalde wel enorm dat hij door die val niet mee was in de eerste groep waar hij eigenlijk wel thuis hoorde. Henri kwam uiteindelijk als 17de binnen. Na een goeie start, slecht middenstuk en goed einde kwam ik als 41ste binnen, Kris en Bjorn reden ergens rond de 80ste plaats samen binnen. Join en Dirk heb ik tijdens de wedstrijd even kort gezien maar zoals ik ze nadien Chimays zag drinken had ik wel de indruk dat ze content waren dat ze hadden meegereden. Join was vooral content dat hij voor Dirk kon finishen. Merci gasten voor weeral een toffe ochtend en op naar de volgende! Ook een dikke merci voor de vaders van Bjorn en Henri om voor ons materiaal te zorgen tijdens de wedstrijd. Nie evident met zo’n weer om daar op da strand te staan wachten! Volgende week zondag in Duinkerke. Donald

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens