Verslag - BRO.GO BEACHRACE - 2019-01-13

Verslag

 

Zeebrugge CITY!!

 

Na hard labeur maandagavond met de dozen van de wacky kleren was er iets in mijn rug geschoten. Niks ergs dacht ik maar door de week toch wat meer last gekregen. FAK ZEG!! De(7) potjes tijgerbalsem die je in Knokke krijgt kwamen goed van pas. Alsook de warme waterkruik. Zalig. Daar een ambtenaar 14 dagen zou thuis zijn (kill me not!) kon ik me dat niet permitteren want er moest bij Geert gewerkt worden. Dan maar bewust rustig aangedaan deze week (fietsen he) en al op voorhand beslist om samen met Sven en crisis te rijden. Wat ook een strak tempo is uiteraard. Voor crisis was het niet echt nodig en Sven en Barry bleven op me inpraten om tijdens de wedstrijd te zien hoe het ging. NOT! Keuze was al gemaakt.

 

Dit gezegd zijnde het was de max van een strandrace. Zwaar strand, trapjes op, downhill trap met blauwe loper etc. Met crisis naar Zeebrugge begot gereden. Als ze daar de bruggen open doen kan er niemand meer weg. Dus echt een eiland aan de Belgische kust. Sven stond ons op te wachten aan de parking van de post. Ik vroeg of hij 20 frank bij hem had voor de parkeermeter. Toen ik richting meter ging zei Sven doodleuk, Henri dat is een oplaadbak voor elektrische auto’s!! BAM back in my face 😆...dan maar een schijnbeweging gedaan richting Dixi toilet. Openbare toiletten hebben ze ook. Cool. Na ons nummer af te halen heerste er een losse sfeer met beach beats.🤙🏻 mooi vernieuwde surfclub trouwens. Tal van bekend volk en wacky supporters. Waarvoor respect. Na this is the shit van crisis de verkenning ingezet. We gingen de volledige toer verkennen maar ons gesprek in de auto over de windrichting bleek van geen kloten juist. Pal tegenwind met RUKwinden van 70per uur. Ik waande me al in mijn bloten!! Halfweg teruggekeerd en bleek meer dan voldoende om de race te verkennen.

 

De start lag er wat verlaten en ongelukkig bij. Je moet je voorstellen 1 man die de bende dwong nog te wachten om te starten om dan maar vlug zijn schot te lossen. Slinger start zoals gewoonlijk, met een paar gekende demarrages. Zowaar zag ik rookie (zijn gekende) 20 meter voor het peleton uit rijden🤔. Ikzelf had mijn makkers in de gaten en we bleven lang samen tot aan de trap. Onderweg naast rookie gekomen en hij had er al beter uitgezien mijn gedacht. Hij zag er beetje overdonderd uit. Ik vroeg hem nog hoe het kwam dat hij zo’n rode benen had! Beetje later verdween rookie van het toneel om nader onbekende redenen?? Tot spijt van zijn ma en Franky die speciaal kwamen kijken. Kop op he man. Slechte dag is geen slecht jaar.😉 Crisis waren we kwijt na de wandel passage aan de trap. Beetje ongelukkig voor een eerste ronde maar verder niks aan te merken op het parcours. Beetje doorspoelen nu, groepje van 10 man voor plaats 25! en me een paar keer laten afzakken om een spartelende Sven met zijn karakter kop terug in de roedel af te zetten. Voila en stay!! Met dezelfde groep samen gebleven met de gekende sleep bewegingen dito schouder trekjes. Samen met Sven over de Finish gereden en kort daarna was crisis daar ook. Machtig. Voor andere verhalen hoor ik het graag.

 

Nog even vermelden dat er veel wacky klikjes aanwezig waren. Pé en ival🤜🏻🤛🏻 Fitzy,Fluppe,fabien✌🏻 Giraldo,hoofie,stivie👊🏻 Roosie,fikken🤝 Ilse,miek aan het lopen trouwens.💪🏻 En voor diegene die ik vergeet👏

 

Verstuurd vanaf mijn iPhone

 

Henri

 

 

Info

 

Eerste editie van de BRO.GO BEACHRACE in Zeebrugge

Zondag 13 januari 2019 

Geniet van deze mooie wedstrijd in 3 afstanden: 12,5 kids, 25 km en 50 km.

Mooi aandenken voor alle deelnemers, gezellig napraten in de Icarus Surfclub, mooi parcours, prijzenpot voor het podium en je uitslag telt mee voor het Ednine Beach Kustcriterium. 

 

 

Deelnemers

 

Join

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Bahamontes schreef op 15-01-2019 :

wat e klotewinter, al meer ziek geweest dan bijna in mijn hele leven tope om dan erdoor te komen door één van de beestigste strandrace in mijn reeds lang en rijkelijk gevulde carriere. Eerst ging ik nie, rijden, dan weer wel, om dan uiteindelijk toch ons in te schrijven voor de strandrace. Louis werd er bekanst orendol van da manneke. "pa wa ga je nu eindelijk doen?, kak uitslapen of moek opstaan voor te rijden?'t leven is nog simpel voor een jong volwassen. 's morgens nog altijd de ellende zelve maar driewerf hoera, na een staaltje wacky spirit op het strand waarbij we met ons vieren opboksten tegen de natuurelementen kwam de herrijzenis!! Heerlijk om dit te doen. Chapeau echt waar aan mijn kompanen, voor de supporters, en onze kopmannen. Weet niet waar Bjorn Storm i¨s verzeild geraakt maar die was daar dus ook. Op naar de MBC in Knokke-Heist!!! btw superverslagskes!! machtig om te lezen

 

Space jr. schreef op 15-01-2019 :

Ivan , had je gehoord van eten en drinken zie ik je nog niet zo snel wegrijden van de groep😜, onze 5 de man had daar ook even aan gedacht maar wilde de schaamte niet ondergaan om nadien terug aan te sluiten in ons quatro systeem.

 

Donald schreef op 15-01-2019 :

Schoon gezegd Ival!

 

Ivan schreef op 14-01-2019 :

Ik kan alleen maar respect opbrengen voor jullie gasten. Collegialiteit is een zeer mooi woord maar als het wordt toegepast op het slagveld zelf krijgt het nog meer glans en kan een enkeling als ik maar doen blozen met de gedachte dat ik ook een Wacky ben, het siert jullie gasten . PS : Moest het ik geweest zijn was ik er al lang alleen vandoor geweest zonder de rest om als eerste over de meet te komen ........ grapje

 

Space jr. schreef op 14-01-2019 :

Mooie verslagen gasten , was redelijke zware bevalling , de kop mannen hebben hier terug toch ferme plaatsen bereikt vooraan waarvoor respect . Ik was zeer gelukkig in de achterban , met twee zieke recupererende kompanen waardoor ik eindelijk eens deftig mee kon blijven draaien zonder er af te moeten ofdood te gaan , alhoewel was het al heel wat om 1 minuut aan kop te kunnen blijven tegen wind , we hadden een tof team en ieder deed zijn werk met de twee Seys en Joint en nog een vijfde vrijwilliger , enkel die kleine Sey , sorry ik bedoel eigenlijk die jongste Sey moesten we wat temperen of hij reed ons team naar de kl**ten , staat onder strikte controle van de master Sey , met wat zand in mijn ogen en mijn kop naar beneden dacht ik even dat die Seys in de McDonald’s stonden “ Nu naar voren en niet te rap , vergeet niet te eten , je moet blijven drinken “ , welke hamburger moest je hebben verwachte ik nog te horen maar dat kwam niet meer , in de plaats een ferme tegen wind gedaan met denken , drinken en eten , enkel butten en je bek houden want we verstonden elkaar toch niet. Terug mooie speciale ervaring on the beach. Bedankt aan de supporters , heb jullie wel niet allemaal gezien maar t’is de geste die telt en t’was ook geen weer om van te genieten , respect dus.

 

schreef op 14-01-2019 :

Halleluja, Fikken krijgt er ineens 2 concurenten bij voor de gouden pen !!! :):) 't Zag er inderdaad een "pittig" strandrace'ke uit daar in Zeebrugge !!! Jammer dat we nie alle Wacky's konden zien passeren, Ival moest stipt om 12u30 in't boerenhof zijn, iets in verband met z'n strikt dieet en ribbetjes à volonté….@Rookie :'t haar van je kieten mag je scheren, da op je tanden moet je laten staan hé...:):)revenge in Knokke !!??

 

Donald schreef op 14-01-2019 :

Eindelijk eens een strandrace in Zeebrugge, de machtigste badstad van België. Ik denk zelfs dat ik Henri en Crisis bijna overtuigd heb van Zeebrugge… Om 9h afgesproken met Crisis en Henri om het parkoer te gaan verkennen. Bryan en Join hadden ons zot gemaakt met uitspraken als ‘tis choco mousse’ en ‘zwaarder dan knokke’. Aan de inschrijving al wa andere wackys gezien. Eerst de familie Storm, later Fitzy, Bontzos en Cornet om te supporteren. Het rondje verkenning leerde ons dat het inderdaad niet eenvoudig zou zijn. Het harde zand tussen Zeebrugge en Blankenberge moesten we met 5bft tegenwind nemen, de passage door de duinen met afdaling van de trap was ook nie om tot rust te komen en het stuk naar het keerpunt tegen de westelijke strekdam van Zeebrugge was inderdaad choco mousse zoals Join het noemt. De start werd gegeven tegen de strekdam van waarop onze supporters konden meekijken. Veel water op het strand en diepe kelken, 1 keer tot aan m’n middel in het water gezeten, de velo was even volledig onder… frisjes! We hadden min of meer afgesproken om samen te rijden maar in de hectiek van de start raakten we mekaar al snel kwijt. Crisis heb ik na het keerpunt in Blankenberge niet meer gezien en Henri draaide een plaats of 10 voor me de duinen in, iets na Bryan die goed gestart was. Bryan had echt niet zo’n goeie dag en al snel ging alle kracht uit de benen en in de 2de ronde stapte hij ontmoedigd uit de koers. Kben er van overtuigd dat hij er in Knokke wel weer zal staan, zoals ieder jaar… Na de afdaling van de trap, die ze volgens mij best weglaten in de eerste ronde, wachtte Henri me even op zodat we samen verder konden. Nog even achterom gekeken om te zien of Crisis nog kwam opdagen maar jammer genoeg niet meer gezien, zou tof geweest zijn om het met 3 te doen! Henri zat duidelijk op z’n gemak rond te fietsen en heeft er een goeie training van kunnen maken, een keer of 2 wachtte hij me nog op na een slechte passage richting het keerpunt bij de start en zo kon ik telkens opnieuw aansluiten bij de groep waardoor ik als 31ste over de streep kon komen. Zonder Henri was het waarschijnlijk een plaats of 15 verder geweest, merci daarvoor! Join, barry, louis, dirk reden ook samen heb ik gehoord, tof om te zien dat we mekaar helpen en samen leute maken op de velo Verder nog veel supporters gezien langs het parkoer. Ival, pé, giraldo, … en nog zoveel meer, merci voor de support da beloofd voor Knokke! Geen douches aanwezig in Zeebrugge, je kan nie alles hebben e, dus na de race direct droge kleren aan gedaan en naar huis. Middag doorgebracht in de Zetel en genoten van de cross Tot in Knokke, kijk er naar uit met zoveel aan de start te staan! Gr Donald

 

Chemical Pete schreef op 14-01-2019 :

Ik ben het niet heel zeker maar ik denk dat het een "leuke strandrace" was..

 

Crisis schreef op 14-01-2019 :

👍👍👍... Was inderdaad een leuke Strandrace. Jammer van die trap in de eerste ronde. Uiteindelijk Sven 31 Henri 34 en ik 48ste. Tof om zoveel Wackys op en rond het strand te zien 👍👊...

 

Crisis schreef op 14-01-2019 :

👍👍👍... Was inderdaad een leuke Strandrace. Jammer van die trap in de eerste ronde. Uiteindelijk Sven 31 Henri 34 en ik 48ste. Tof om zoveel Wackys op en rond het strand te zien 👍👊...

 

Crisis schreef op 14-01-2019 :

👍👍👍... Was inderdaad een leuke Strandrace. Jammer van die trap in de eerste ronde. Uiteindelijk Sven 31 Henri 34 en ik 48ste. Tof om zoveel Wackys op en rond het strand te zien 👍👊...

 

Fitzy schreef op 14-01-2019 :

Perfect met mij eerste kakje 6.07, bedankt Schummi, de smaak te pakken van verslagen te schrijven, en zeer goed ook. Twas de max, vele leute gehad. En chapeau voor jullie !

 

Schumi schreef op 13-01-2019 :

Zeebrugge CITY!! Na hard labeur maandagavond met de dozen van de wacky kleren was er iets in mijn rug geschoten. Niks ergs dacht ik maar door de week toch wat meer last gekregen. FAK ZEG!! De(7) potjes tijgerbalsem die je in Knokke krijgt kwamen goed van pas. Alsook de warme waterkruik. Zalig. Daar een ambtenaar 14 dagen zou thuis zijn(kill me not!) kon ik me dat niet permitteren want er moest bij Geert gewerkt worden. Dan maar bewust rustig aangedaan deze week (fietsen he) en al op voorhand beslist om samen met Sven en crisis te rijden. Wat ook een strak tempo is uiteraard. Voor crisis was het niet echt nodig en Sven en Barry bleven op me inpraten om tijdens de wedstrijd te zien hoe het ging. NOT! Keuze was al gemaakt. Dit gezegd zijnde het was de max van een strandrace. Zwaar strand, trapjes op, downhill trap met blauwe loper etc. Met crisis naar Zeebrugge begot gereden. Als ze daar de bruggen open doen kan er niemand meer weg. Dus echt een eiland aan de Belgische kust. Sven stond ons op te wachten aan de parking van de post. Ik vroeg of hij 20 frank bij hem had voor de parkeermeter. Toen ik richting meter ging zei Sven doodleuk, Henri dat is een oplaadbak voor elektrische auto’s!! BAM back in my face 😆...dan maar een schijnbeweging gedaan richting Dixi toilet. Openbare toiletten hebben ze ook. Cool. Na ons nummer af te halen heerste er een losse sfeer met beach beats.🤙🏻 mooi vernieuwde surfclub trouwens. Tal van bekend volk en wacky supporters. Waarvoor respect. Na this is the shit van crisis de verkenning ingezet. We gingen de volledige toer verkennen maar ons gesprek in de auto over de windrichting bleek van geen kloten juist. Pal tegenwind met RUKwinden van 70per uur. Ik waande me al in mijn bloten!! Halfweg teruggekeerd en bleek meer dan voldoende om de race te verkennen. De start lag er wat verlaten en ongelukkig bij. Je moet je voorstellen 1 man die de bende dwong nog te wachten om te starten om dan maar vlug zijn schot te lossen. Slinger start zoals gewoonlijk, met een paar gekende demarrages. Zowaar zag ik rookie (zijn gekende)20 meter voor het peleton uit rijden🤔. Ikzelf had mijn makkers in de gaten en we bleven lang samen tot aan de trap. Onderweg naast rookie gekomen en hij had er al beter uitgezien mijn gedacht. Hij Zag er beetje overdonderd uit. Ik vroeg hem nog hoe het kwam dat hij zo’n rode benen had! Beetje later verdween rookie van het toneel om nader onbekende redenen?? Tot spijt van zijn ma en Franky die speciaal kwamen kijken. Kop op he man. Slechte dag is geen slecht jaar.😉 Crisis waren we kwijt na de wandel passage aan de trap. Beetje ongelukkig voor een eerste ronde maar verder niks aan te merken op het parcours. Beetje doorspoelen nu, groepje van 10 man voor plaats 25! en me een paar keer laten afzakken om een spartelende Sven met zijn karakter kop terug in de roedel af te zetten. Voila en stay!! Met dezelfde groep samen gebleven met de gekende sleep bewegingen dito schouder trekjes. Samen met Sven over de Finish gereden en kort daarna was crisis daar ook. Machtig. Voor andere verhalen hoor ik het graag. Nog even vermelden dat er veel wacky klikjes aanwezig waren. Pé en ival🤜🏻🤛🏻 Fitzy,Fluppe,fabien✌🏻 Giraldo,hoofie,stivie👊🏻 Roosie,fikken🤝 Ilse,miek aan het lopen trouwens.💪🏻 En voor diegene die ik vergeet👏🏻 Verstuurd vanaf mijn iPhone

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens