Nieuws

 

  Training op dinsdag tijdens Kerstvakantie (0)

  In de eindejaarsperiode vallen onze trainingsdagen een beetje slecht nl. pal op Kerstdag en Nieuwjaar.

   

  Daarom gaan we trainen op dinsdag 23/12 en dinsdag 30/12 (19u) zodat we zeker onze conditie kunnen onderhouden tijdens deze brasperiode

   

  Het Bestuur

   

  Geplaatst op: 18-12-2014

   

  Reacties(0)

  El Guido trakteert!!! (2)

  El Guido trakteert voor zijn verjaardag op broodjes na de training!!!

   

  Proficiat en al dikke merci!!!!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 14-11-2014

   

  Reacties(2)

  Pé zijn epiloog van Canada (10)

  Voor wie het niet meer verwacht had...hier het definitief laatste gedeelte van het Canada-epos !!!!
  Zoals het spreekwoord zegt : De laatste loodjes zijn de zwaarste...was dat al het geval bij de laatste rit, dan is dat zeker zo bij het laaste deel van mijn verslag...Is het een writersbloc, het mooie weer, de festivals, ik weet het niet, maar enfin 'k zal der hier toch maar eens aan beginnen zeker !!!

   

  Finishers banket en "what happend in Calagary, stays in Calgary"

   

  Nadat we ons met veel tegenzin losgesleurd hadden van onze laatste, zonovergoten en ozo gezellige aankomstplaats, werden we mooi terug  afgezet recht voor de deur van Poppi's, het huis dat we volledig afgehuurd hadden voor ons !! Aan Poppi's voordeur gekomen viel al direct het briefje op die aan de ruit ging...'t zou toch nie waar zijn hé, tijdelijk gesloten ??? Nee hoor, onze gastvrouw wou gewoon aan alle mogelijke huurders laten weten dat de boel die dag compleet vol geboekt was, door onze bende natuurlijk !!! Een vriendelijke Poppie kwam al vlug met de sleutel en was al even vlug terug verdwenen, tja zo'n bende afgetrainde atleten boezemd natuurlijk direct vertrouwen in hé !!!

   

  Nadat de kamers stormerhand werden ingenomen, waarbij Tierietomba, de sukkelaar, die bezig was met alle formaliteiten te regelen, als laatste z'n kamer kon kiezen, en samen met Mcgyver in de woon/speelkamer belandde...Mooi huizeke trouwens, wel wat krappe kamertjes, maar voor één nachtje zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Dat er maar 2 badkamers waren ( wij luxe-beesten, een lekker hotelkamertje met bijhorende badkamer gewend...) voor 12 man, waarbij de wc zich ook nog in de badkamer bevond,( wat een leuke mix van stront en douchegel geurtjes combineerde, gelletjes é....) vergde wel wat organisatie...Nadat het uiteindelijk toch gelukt was om ons wat op te frissen, trokken we vlug het bloedhete Revelstoke in om in een "raptje" ( we moesten eigenlijk al op het finshersgalafeest zijn...) nog wat souveniers voor onze "geliefden" te kopen. Gelukken hadden Mcgyver en ik 's morgens al een reccie gedaan en wisten we dus direct waar we moesten zijn ! Toen Mcg. Black M.., ik en Froome de uitverkoren winkel binnen waren, besloot die laatste om efkes aan de uitbater te vragen of we geen korting konden krijgen !! Wij wat beschaamd, maar uit onze ooghoeken toch heimelijk kijken hoe onze benjamin het er vanaf bracht, hoorden tot onze grote verbazing dat het hem toch wel gelukt was zeker !! ( wie batjes wil doen, een goeie tip, neem Landshitter mee !!!) Nu vlug nog onze ( waarschijnlijk onnozele en kitcherige..) aanwinsten bij Poppi's afzetten en dan richting welverdiende finishersbanket !!

   

  Naar allom gekende Wackytraditie waren we daar weeral maar eens de laatste, maar in tegenstelling tot de Crocodiletrophy, waren er nu toch nog tafels vrij, gedekte zelfs !!! Het eten was in buffetvorm en zelf ik vond het lekker, 't zal dus wel echt lekker geweest zijn !!! En om de boel helemaal af te toppen, werden we nog getrackteerd op een dessertbuffet, chocoladefontein inclus, waar menig toprestaurant terecht jaloers op mocht zijn !!!! Om de singletrack 6 definitief af te sluiten volgde er nog een allerlaatste podiumhuldiging, waar The Champ ( en alle Wacky's dus ) nog een laatste keer konden genieten van een gloriemoment !!!! En toen....was het partytime !!!

   

  We hadden vernomen dat er in het Regent hotel een party werd gehouden waar de meeste deelnemers aanwezig zouden zijn, daar konden wij dus ook niet ontbreken !!! Op de plaats van het gebeuren toegekomen, bleek " the place to be" de bar/discotheek van het hotel  te zijn. Een pooltafel waar de plaatselijke jeugd de plak zwaaide, overal flatscreens aan de muur en zowaar een echte dansvloer !!! We palmden met onze bende een volledige hoek van de zaal in, vanwaar we alles mooi in de gaten konden houden. De "meeste " deelnemers, was fel overdreven, 'k zal het maar houden op de "tofste" deelnemers...opvallend veel belgen, de bekoorlijke winnaressen van de vrouwen duocompetitie, onze 2 Braziliaanse vriendinnen en zelf Filip's getattoeerde ex-bajes klant vriendje !!! Zo traag de boel op gang kwam, zo rap werden de "jugs" geleegd...Dat zal voor een deel wel te danken geweest zijn aan de dj, een manneke waar Koertie in z'n vorig leven nog 2 keer in kon...Die bleef maar van die vervelende r&b, hiphop, lounge...kortom irriterende wenkbrauwen muziek...Het enigste wat daar goed aan was, waren de bijhorende clipjes waarbij de blote vrouwelijke lichaamsdelen vrolijk rond onze oren werden geslagen, met als belangrijkste toeschouwer...Night !!! Denk dat ik hem de eerste uren geen woord heb horen zeggen, die man moet dringend eens 'n flatsceen kopen !!!

   

  Enkele "jugs" later en een delerium nabij, besloot ik toch maar eens een poging te doen om bij dj Holle Bolle Gijs een liedje aan te vragen...of ie toevallig geen Rammstein liggen had ??? Uit de oerklanken die uit z'n mond galmden meende ik te ontwarren dat ie dat wel ergens liggen had, en enkele hemeltergende liedjes verder klonk er zowaar duitstalige hardrock uit de speakers !!! De kleine dansvloer veranderde meteen in een soort Wacky-moshpitt, waarbij we grondig alle andere "dansers" terug de zaal inkeilden !!! Na we de kans gekregen hadden om al "poogend" een tijdje de dansvloer onveilig gemaakt te hebben, besloot H.B.Gijs in te grijpen en terug wat fu(c)nky muziek met bijhorende vleeswaren clipkes op ons los te laten...Tijd voor ons om terug wat op adem te komen, kiekjes te maken met de sympathieke locale flikken ( die waarschijnlijk eens een kijkje kwamen nemen ofdat W.O III niet was losgebroken in de Regent...) en werden onder leiding van Froome en Black Magic de "jugs" ingeruild voor Margarita's en andere welklinkende coctails...moet niet gezegd dat de Wacky-meute er niet meteen kalmer op werd !!! Net voor het "last call" sign ( iets dat die Canadezen nog geerft hebben van die ellendige Engelsen zeker :):) zorgde Froome nog voor een lekkere uitsmijter...Onze youngster had er niet beter op gevonden om de dj wijs te maken dat het (weeral) z'n verjaardag was, en of die nog eens een Nirvanake kon opleggen... Pogo allom natuurlijk, waarbij de "borst a borst" sprong wree populair bleek, waarbij de Champ  een "klein " beetje overmoedig werd, en zowaar de kolos van een buitenwipper uitdaagde, die daarmaar al te gretig opinging en het uiteindelijk maar best was dat er een vangnet van 11 Wacky's klaarstond, of den Filip was los door de cafémuur gekatapulteerd !!!!

   

  Na die last call, trok de ganse meute naar een ander zaaltje,( waarbij iedere inwoner van Revelstoke die al sliep, hoogst waarschijnlijk terug wakker was...) waar een optreden plaats vond van één of ander ska, soul, samba...weet ik wat nog veel, bandje ! Daar in al die woorden geen hard, rock of alternatief zat, had den deze al meer goesting om in z'n bedde te kruipen..Toen aan de ingang van de zaal de "binnenwippers" nog wat moeilijk begonnen te doen en nog het lef hadden om entrégeld te eisen besloten "de verstandigen" onder ons dat het welletjes geweest was en zwalpten richting Poppie's om onze roes uit te slapen. Die slaap werd een paar uur later nog eens onderbroken toen de "fuifbeesten" terugkeerden, maar dat ging gelukkig niet gepaard met "Australische Beavis and Butthead" taferelen....Na een korte nacht bleken er verrassend weinigen te zijn met een "houten kop", denk dat onze dagelijkse baruitstapjes ons daar immuun tegen gemaakt hadden...Toen we goed en wel op de bus zaten om richting Calgary te vertrekken, haalde "Guust Froome Flater" plots de deursleutel van Poppie's uit z'n broekzak ( denk dat ie van zowat ieder hotel nog een sleutel of kaart in z'n bezit heeft...)Bleek dat we daarbovenop nog de voordeur wagewijd hadden laten opstaan...Dan maar weer de organisators ingeschakeld en die gingen alles in orde maken, hopelijk hebben ze dat ook gedaan, of we zouden wel eens de laaste belgen kunnen zijn die bij Poppie's een overnachting gemaakt hebben...

   

  Tijdens de 3 uur durende terugrit naar Calgary konden we nog voor een laatste keer vollop genieten van het prachtige Rocky-landschap, speuren naar beren die we liever vanuit de bus hadden gezien dan vanop onze fiets ( we zagen ze vanop geen van beide..) en een gezamelijk spelletje strip-poker*... Na een korte tussenstop (sommige sukkelaars moesten hun vlucht halen) waarbij we ons een voedzaam middagmaal bestaande uit hoofdzakelijk chips, chocoladebars en cola aanschaften en een "klapke" met een koppel sympathieke Harley -rijders ( wist eigenlijk niet dat die bestonden :):) waarbij ik te wete kwam dat er in Canada een soort "ancieniteits-wet" is voor motorijders, hoe langer je rijd, hoe minder kledij je aan moet...( echt waar wi !!!)ging het in laaste rechte (nouja rechte...) lijn richting Calgary. Toen achtte Murphy z'n tijd echter gekomen...Een luide knal, 'n klopke,wa rook en de geur van verbrand rubber...wat er juist kapot was weet ik nie ( weet bij m'n eigen auto met moeite hoe ik m'n "capoo" moet opendoen...)'t feit was dat we daar mooi stonden te blinken in de berm van de highway, iets wat vooral bij diegene die hun vlucht moesten halen, hun tikker geen goed gedaan zal hebben !!! De organisatie liet ook deze keer geen steken vallen en een kleine 10 minuten later stopte bus 2, waarin hoogstens een man of 15 zat, al om ons op te pikken !!! Eénmaal op een bloedheet Cal. Airport aangekomen, konden wij, al dan niet met enig leedvermaak, rustig toekijken hoe alle andere deelnemers zo rap mogelijk hun bagage en fiets probeerden te vergaren, om op tijd hun vlucht te halen...wij hadden toch nog 2 dagjes relax-time in canada voor de boeg !!! Tijd voor de laatste pluim voor de mannen van de organisatie ( die hadden er nu genoeg om een uit de kluiten gewassen mannetjespauw redelijk jaloers te maken !!!) ze hadden ons zowaar aangeboden om ons, bagage en fietsen inclus, af te zetten recht voor de deur van onze huurwoning in Calgary !!!

   

  Na een uitgebreid afscheid, nog uitgebreidere bedankingen en de belofte dat we zeker nog eens terug zouden keren ( bij deze !!!!!) gingen we direct kijken of al onze achtergelaten spullen ( fietsdozen, overtollige kledij en zelf nog wat proviand, sixpaks inbegrepen !!), nog aanwezig waren op de plaatsen waar we ze vakkundig verstopt hadden...bleek nog maar eens te meer hoe sympathiek de Canadezen zijn, alles lag er nog, zelfs de budweisers bleken onaangeraakt !!! De kamers werden  ingenomen, de fietsen in de fietsdozen geplooid waarbij weer maar eens bleek dat je daar eigenlijk maar een half uurke voor nodig hebt...(remember Australie...)  Nadat het fietshoofdstuk nu definitief was afgesloten, er al enkelen de jaccuzie ingedoken waren en de laaste bud's gekraakt waren, begon het ineens te donderen...bleek het Night z'n maag te zijn !!! Daar onze hele voorraad nog enkel bestond uit een paar eikes, enkele potjes yohurt, een halve pak koffie en een kom spekken, waar alle zwarte vantussenuit gepikt waren, besloten we dan maar een wandeltochtje te maken richting ons stamcafé Woody's , om daar de lokale specialiteiten aan een inspectie te onderwerpen !!  Het voorgerecht bestond, uit wat denk je...chickenwings besprenkeld met budweiser, en omdat  de menukaart vooral uit  een wijde waaier aan diverse hamburgers bestond en het voor de meeste onder ons ondertussen al een tijdje geleden was dat ze die van die lekkernij genoten hadden, was de keuze gauw gemaakt !!!  Go-Carl, Dalton, Froome en ik, die in Golden kennis gemaakt hadden met " the best burger in town" ( of was het in the world ??) waren serieus benieuwd of Woody's dit nog kon overtreffen...'t Werd een afknapper van formaat...of de koks waren niet gewoon om voor 12 man tegelijk te koken, of aangebakken hamburgers zijn daar de specialiteit, of ze wilden gewoon die luidruchtige belgen eens een kl**t aftrekken...Froom en ik hadden dan nog het lumineuze idee om " the green monster" de pikante versie van de Woody burger te bestellen...Ik salamander met gemak een flesje tabasco uit en wrijf iedere avond m'n gezicht in met sambal voor het slapen gaan, maar de pepers die ze tussen dat broodje gepropt resulteerden onmiddelijk in tranende ogen, lopend neus, openzetting van alle porieen en het ontsnappen van allerlei gassen door allerlei openingen....Edelmoedig als ik ben, besloot ik m'n laatste stukje hamburger aan fijnproever Night te schenken...Die had overduidelijk in de gaten dat er iets niet klopte, maar de veelvraat in hem nam weer de overhand en het gezicht dat ie toen trok kan ik hier onmogelijk beschrijven, maar naar alle waarschijnlijkheid zijn daar wel foto's van beschikbaar !!! ('t heeft ongeveer een kwartiertje geduurd tot ik bijkwam van het lachen...) De "heerlijke" maaltijd werd weggespoeld met de traditionele "jugs" en toen ging het vlug terug richting bedstede, want morgen gingen we Calgary nog eens verblijden met onze aanwezigheid !!!

   

  Na een goeie nachtrust, voor sommigen toch...beeld je in dat je een paar keer in de nacht wakker wordt en het eerste dat je ziet het knorrende hoofd van Chuck is, die te blazen ligt in je aangezicht...( graptje é Chuck !!) en het  traditionele overvloedig ontbijt, gevolgd door het al even traditionele hottube bezoek waren we helemaal klaar voor een 2de en laatste citytrip naar Calgary. "fietsen in the box" dus....taxi's dan maar hé...denk dat de taxibuisines ( f*ck oe schrijf je da ???) na ons vertrek even in een dipje gezeten zal hebben !!! Ons bezoek aan Calgary kun je mooi in 2 stukken onderverdelen : de voormiddag bestond voornamelijk uit het zoeken naar de geschikte cadeaukes voor de sukkelaars die in belgie achtergebleven waren...Dalton, Space en ik vonden onze gading in een cowboywinkel, de grote van de sporthal van Westkapelle ! Dalton schafte zichzelf DE perfecte Cowboy- hoed aan ( en kreeg daarbij zowaar een uitleg die minstens een kwartier duurde...best dat ie niks "ingewikkelts" gekocht had...) Space voor z'n dochters elk een zakje, waarvan ie denkt dat er steentjes met goudschilfers in zitten...( denk nie da z'n dochters daar zullen inlopen....:):) en ik vond uit een wand cowboybottekes ten grote van het podium van rock Werchter, zowaar het perfecte paar f*ck-me botjes voor m'n vrouwe !!! ( ze waren eigenlijk bedoelt om wandelingen mee te doen, maar na een kleine test ( hespekotje-thuis) bleken ze daar  precies toch niet voor gemaakt...) Vriendelijke madammekes trouwens in die winkel, bij de vraag of ik ze mocht terugbrengen moesten ze niet passen, kreeg ik onmiddelijke een vlotte : "sure, of course..." Na nog heel wat winkel in en uit geloop, waarbij de meesten dan nog niks vonden en zodoende op het vliegveld nog vlug een "last-minute" cadeau mochten aanschaffen, was't alwere "boef-time". Na wat zoeken vonden we een volledige terras voor ons alleen, waar op de ruit van het restaurant een levensgrote koe stond, je geen biefstuk kon krijgen en er zowaar nog enkelen in slaagden om vis te bestellen...

   

  In deel 2 hadden we afgesproken met één van de organisatoren van de Singletrack 6 die in Calgary woonde en ons wat ging "rondgidsen"...bleek een scheet in een netzak te worden... Na een eindeloosdurend gepalaver voor de Calgarytower, het halfbetreden van een naar't schijnt mooie inkomhal van een peperduur hotel en het ei zo na kwijtraken van Night ( die was waarschijnlijk op zoek geweest naar de hotelkeuken...) belandden we uiteindelijk in een Canadees-Irische pub...Daar ontsponde zich een geanimeerde discussie over wat we op onze laatste Canada-dag gingen "uitvreten"...Een bezoek aan het olympisch dorp, quad-rijden, paaldanseresbezoek, ze passeerden allemaal de rol, maar het overgrote gedeelte van de groep koos toch voor het raften !! Klein probleemke...het dichtbijzijnde raftvertrekpunt bleek maar efkes 300 km ver te zijn ( ongeveer op de plaats van waar we onze laatste mtb-rit eindigden...) er was kwasie geen vervoer naar daar en tot overmaat van ramp bleken er nergens nog 12 plaatsen vrij te zijn....Froom zette echter z'n tanden in de zaak, en na ongeveer 2 maal z'n telefoon leeg gebeld te hebben ( geen probleem in Calgary, je kan daar gewoon je gsm opladen aan de straatverlichting !!!) bleek ie de boel toch wel voor mekaar te hebben zeker !!! We zouden enkele auto's huren en één verhuurdienst bleek zowaar toch nog een plaatsje of 12 vrij te hebben !!! Na Froom's succes beklonken te hebben met enkele bud's, een mixedschotel ( taco's,chickenwings en pikante bolletjes...), een verbroedering tussen Froome en een plaatselijke dakloze en een ultieme zoektocht van Night naar een t-shirt van Justin Bieber ( voor z'n dochter beweerde ie, tja....) deelden we ons in 2 groepjes in. Groep 1 zou de huurwagens afhalen en groep 2 ging inkopen doen voor onze laatste bbq , afspraak bij...Woody's !!!

   

  Samen met Mcgyver en Froome ( taxi 2 van het boodschappen comité) deelde ik een taxi, waarvan de bestuurder voor één keer geen Indier was, maar 'n rasta-man...Tot groot jolijt van een halfzachte Froome, die er enkele hillarische uitspraken tegenaansmeet...( are you frome here ( 't was begod een zwarte met rasta-haar en een jamaikaans dialect...) en hij bij de cover van Bob Marey's stire it up, hij me luidkeels meedeelde : ei Pé da's g*dverr 'n liedje van Johnny Cash...( hij zat nota bene met het cd doosje in z'n handen en 't was Johnny Nash...) echt genoten van de reaggy-cab !!!Op de parking bij Woody's toegekomen was het de bedoeling eerst inkopen te doen, maar omdat Filip dringend een "budplasje" moest doen ( en je dat best niet op straat doet ) ging ie vlug even Woody's binnenspringen...dat was zonder een haast hysterische Honey die ons ( of onze tippen) blijkbaar ongelooflijk gemist had gerekend...dan maar eerst aperitieven hé...Na enkele glazen lukte het Mcgyver, Filip en ik toch om vlug de nodige "commissies" te doen, waarna we met onze bomvolle winkelkarretje terug naar de pub keerden. ( waar in Canada waarschijnlijk ook zware straffen op staan..)Daarna was het nog enkel wachten tot "groep2" terugkwam van hun missie. 't Was trouwens zaterdagavond en "Lady's-night " in de pub, maar omdat het naar verluid een verlengd weekend was in Canada, bleek de helft van Calgary de stad uit te zijn..De dj was dus maar al te blij met een zestal luidruchtige Wacky's en moedigde ons ( en de andere 10 aanwezigen ) steeds maar aan om liedjes aan te vragen..( eat your hart out holle bolle gijs !!) Toen ik eindelijk besloot de man een pleziertje te doen en Volbeat aan te vragen ( wat ie trouwens niet had ) stormde groep 2 de zaak binnen... Bleek dat die mannekes er niet in geslaagd waren om 3 auto's te huren en dan maar van eerste keer een heuse amerikaanse van ( lees Vaannnnn) gehuurd te hebben !!!!! Nadat groep 2 nog vlug een welverdiende Bud in hun keel gekipt hadden en  de massa's "commissies" ingeladen waren besloten we om naar onze homebase terug te keren, het was ondertussen al een uur of 22 en we moesten nog bbq'en...( dit tot grote spijt van de dj, die de helft van het café de deur uit zag gaan...) Het dillema bbq'en of niet (op dit late uur, we moesten er de volgende ochtend al weer zeer vroeg uit..) was gauw van de baan...enkelen onder ons hebben nogal een grote maag en een enkeling wordt dan nog wat "grumpy" als z'n maagje knort ...Gelukkig voor ons was dat voor chef-kok Dalton geen enkel probleem en stond die al onmiddelijk, saffie in de mond en met een big smile achter "zijn" bbq !!!! Buikje vol, snaveltjes dicht en oogjes toe...maar eerst nog het avondlijk schetenconcert, waarbij Night het lef had om in onze kamer z'n "ding" te komen doen om dan gelijk 'n klein kind onze deur te blokkeren...kon nog juist m'n bed passen voordat ik van m'n zelf ging !!!

   

  De volgende morgen, lukte het zowaar iedereen om op het ontieglijk vroege uur ( 5u. dacht ik) om op tijd uit z'n tram te zijn !!! Na een vlug-vlug ontbijtje en het inladen van de resterende six-packs waren we weg voor onze 3 uur durende roadtrip waarbij we nog "de tref" hadden een "bob"Go-Carl onder ons te hebben, die probleemloos de taak op zich nam om onze bonte bende ter plekke te brengen !!!! We lieten terug het min of meer vlakke Calgary achter ons en trokken terug richting Rocky Mountains, waar we juist van teruggekomen waren...Tijdens de lange rit waren er sommigen die : beren spotten, een tukske deden terwijl er al enkele bij waren die, zelfs op dit vroege uur, aan de bud's begonnen, tja als de rekker er af is mag dat zeker !!! Na enkele uren, tukjes, bud's en geen beren verder hadden we eindelijk onze bestemming bereikt en we waren niet alleen !! Raften is in die streek blijkbaar een echte hype, met als gevolg dat het hele gebeuren me nogal routineus en commercieel voorkwam...Zo hadden die mannen een mooie blokhutachtig inschrijvingsgebouwtje neergepoot, maar waren de wc's, douches en kleedkamers ondergebracht in barrakken die waarschijnlijk nog dateerden vanuit de goldrush...De "Boatcaptains" die, weeral naar mijn idee, nogal streke-ventjes waren ( beetje ala americaanse surferboys, we are the best, the rest are nerds...wij nerds !??)  hadden blijkbaar al direct door dat die bende Wacky's in één boot plaatsen, om problemen vragen was...Na een speech met de bijhorende flauwe moppen, die die gast waarschijnlijk 3 maanden aan een stuk tweemaal daags vertelt, en de geruststelling dat er nog nooit iemand echt verdronken was, werden we dan ook in 2 boten onderverdeelt. Mcgyver, Night, Landkakker, Go-Carl en ik kregen 2 bonkige Canadeese jonge gasten en 2 minder bonkige Aziaat-canadeese meiskes, waarvan er ene zo klein was, dat ze zelfs op Baha's fietske nog met haar voeten niet aan de grond kon, als metgezellen. Vooraleer we dan eindelijk het sop inmochten, werden we eerst nog "omgetuned" in echte "badass" rafters...alhoewel, toen iedereen zichzelf  in z'n wetsuit en bijhorende accesoires gewurmd had, leken we meer op een bende verfrommelde aliens die net iets te laat uit hun 1000jarige winterslaap wakker geworden waren...( je wilt daar echt geen foto's van zien !!!) Na die ellenlange "intro" konden we uiteindelijk toch de boten in, waarbij Night en Landkakker, strevers als ze zijn, een spurtje trokken om de 2 vorenste posities in de boot in te nemen...Met die 2 opgedraaide zotten vooraan was het scenario voor onze tocht al direct geschreven natuurlijk...als boot 3 vertrokken, was hun enigste doel om boot 1 te worden...Onze "instructor", die by the way ook een streke-ventje was, had dat al rap door en probeerde hier en daar onze snelheid wat te temperen door ons van alle soorten maneuvers te laten uitvoeren...Het testosteron van onze 2 zotjes was zelfs zodanig hoog, dat ze op een bepaald moment alle 2 zowaar de ijskoude rivier insprongen, om de reddingsprocedure eens te testen zeker...( het ijskoude water deed Night, die onder z'n wetsuit nog wel een extra laagje bescherming heeft, niets, maar de uit "skin and bones" bestaande Froome begon er na een tijdje toch meer en meer uit te zien als een smurfke die parkinsons heeft...) De afvaart zelf bestond hoofdzakelijk uit kalme "Lesse-achtige"  stukken, die welliswaar hier en daar onderbroken waren door echte knallende stroomversnellingen, waar we, moet ik wel toegeven, deskundig door onze "moni" werden doorgeloodst ! Voor we het goed en wel beseften en zonder noemenswaardige moelijkheden ( op uitzondering van de "katapultatie" van één van de 2 meisjes en de stillaan purpel wordende Froome na) zat onze afvaart er al op !!! Leuk om eens geraft te hebben in Canada, maar naar mijn mening te duur en te ver rijden voor wat het maar was...) De boten werden opgeladen en wij mochten plaatsnemen in ouwe schoolbussen om aan een slakkegangetje terug naar de start te tuffen, waar we voor ons geld nog een bbq belooft waren...Niets voor niks, we kregen eerst nog een sarcastische speech van één van de "raftingboys" over hoe we onze "raftingrommel" moesten uitdoen, die mannen dachten echt dat ze met een bende debielen te doen hadden zeker...Hoogtepunt kwam er toen Froome en ik elkaar trakteerden op een "handdoeken-kletsen gevecht" en één van die "posers" ons toeriep : " it's all funny, untille you hit someone in the eye ".... waarop Froome gepast antwoordde : Yes yours, en ik hem nog  juist een " your not my father" kon naroepen, wa peinzenden die mannekes wel !!!!! Ze konden misschien nog iets goed maken met de beloofde bbq....als ze voor sfeer en gezelligheid al een 4 kregen, zal dat voor het eten niet veel meer geweest zijn...'n pistolé, een kartonnen hamburger, een velletje sla, 'n schelle tomaat en een halve donut als toetje...dat bedekt zelfs de bodem van Night z'n maag nog niet !!!! Tijd om de Rocky's definitief achter ons te laten en voor de laaste keer terug te keren naar Calgary...iemand had nog het lumineuse idee om eens een stop te maken aan Lake Victoria (??) maar dat is op zondag ongeveer hetzelfde als midden in het seizoen eens vlug in Blankenberge binnen te springen...Op naar Woody's dan maar, waar we bovenop, na de al in de Vann soldaat gemaakte Buds, nog "enkele" jugs leeggoten, de plaatselijke poolkampioenen een pak rammel gaven, harten uitgestort werden en een niet nader genoemd persoon meermaal "barfight, barfight" uitkraamde...Om te eindigen in de pizza take away om een immense stapel pizza's te bestellen, ons ultieme laatste avondmaal !!! Nog één nacht met een "vent" in bed, die trouwens heel de reis z'n handen mooi heeft thuis gehouden !! ( heb zelfs van Tieritomba geen klachten gehoord van een "opschuivende" Mcgyver !!!:):):)

   

  Na de volgende ochtend de "restjes" te hebben opgegeten en wat dan nog overschoot aan de kuisvrouw uitgedeeld te hebben, ging het richting vliegveld. We pukten de zetels uit de Vann, propten de fietsdozen " in the back" Filip nam plaats achter het stuur en Night, Dalton en ik werden als eerste passagiers op elkaar gestapeld...Het lukte onze taxi-chauffeur van dienst om tijdens een tweede rit zowaar alle overgebleven bagage en de rest van de bende in de Vann te proppen !!!  Onze prachtige Vann werd teruggebracht, alle zorvuldig toegeplakte fietsdozen werden opgesneden om op zoek te gaan naar springstoffen ( waarbij Chuck en Mcgyver stond te grijzen dat ze toch goed af waren met hun fietsvalliezen, die waren echter, weer door een niet nader te noemen individu, aan alle ritssluitingen vakkundig verzegeld met snelbinders...), de onverlaten die nog geen kadeaus gekocht hadden voor thuis deden dat nog in een haastje ( Dalton kocht slufferkes voor Renée...) Filip spendeerde z'n laaste klutters aan 'n zak "spekken" voor Night....wat meteen ook onze laaste wapenfeiten waren in Canada want de KLM hostessen stonden al weer reikhalzend uit te kijken naar onze komst...( wil trouwens wel eens een pluim geven aan KLM, ondanks de "troubles" vooraf in verband met het al dan niet extra betalen voor onze fietsen, moet ik zeggen dat alles wel dik in orde was !!Vriendelijke hostessen, mooi verzorgde maaltijden, op tijd en stond een apero en voor elk 'n tv'ke met ruim aanbod aan film, muziek en spelletjes !!!) De terugvlucht ( waarbij we dankzij de "efforts" van Space, nu wel allemaal bij elkaar zaten) verliep zoals iedere terugvlucht dient te verlopen...halverwege de film in slaap vallen, juist wakker worden voor het eten, terug wat film kijken, een aperitiefje nuttigen, terug in slaap vallen, wakker worden  voor........

   

  Het was dan ook een bende uitgeslapen Wacky's die rond 08u. met een big smile stonden aan te schuiven aan de douane van Schiphol om nog een laaste keer de douaneformaliteiten te doorstaan en we konden onze geliefden terug in de armen sluiten !!! Maar zoals het gezegde zegt : " als je niet van een Hollander gekl**t wordt, is hij het vergeten..." Dalton, die, fier als een gieter stond te pronken met z'n echte cowboyhoed, werd brutaal uit z'n Westerndromen gehaald en mocht het één en ander gaan uitleggen in een bureau'tje dat normaal dient om illigalen, drugsmokkelaars en ebolapatienten op de rooster te leggen !!!! toen ie ons na een halfuurtje terug kwam vergezellen, bleek Renée ( die blijkbaar al wist van die slufferkes...) nog een snelheidsboete open te staan hebben in Nederland...Gelukkig was dit de laatste hindernis en konden we enkele momenten later fier als een gieter al onze afgekomen "fans" begroeten !!!! Een verwelkoming, waarbij terug alle traditionele Wackyingredienten aanwezig waren : een welkomthuisspandoek (door m'n vrouwe inelkaar geflantst en waarbij ik nu al enkele maanden m'n velo kuis...) traantjes bij sommige vrouwkes, opgefokte kids en zelfs m'n dochter Ayko, die normaal in de vakantie niet voor 11u uit haar bedde komt was terug van de partij... Er restte ons nog juist een laaste busreis, waarbij de straffe verhalen weer door de lucht vlogen, om uiteindelijk terug aan de Molenhoek te arriveren, waar alles een dag of 10 geleden was begonnen !!

   

  Moest ik, die samen met Fitzy, als enige Wacky (eat your hart out everybody !!!:):) al in 3 verschillende werelddelen een mtb-meerdaagse mocht rijden, de kans hebben om nog eens naar één van die drie terug te keren...Senegal, no way !! Blij dat ik het meegemaakt heb, het was een ongelooflijke back-to basic reis, waarbij we het genoegen hadden  er een pracht vriend ( Filip) aan over te houden, maar het landschap, accomodatie en vooral het eten niet echt m'n ding waren...Australie : zeker weten, maar dan zou ik eerst Euromillions moeten winnen om de kostelijke reis te betalen en nooit meer te moeten werken, zodat ik een heel jaar op m'n velo kan zitten om zonder dood te gaan de race uit te rijden....Canada : zeer zeker weten !!! Denk dat er vele die mee waren van hetzelfe gedacht zijn !!! Het landschap is van het mooiste wat er op onze wereldbol te zien is en wat het mtb-gehalte betreft, dat is naar alle waarschijnlijkheid niet te overtreffen !!! Een dikke aanrader voor al wie eens ECHT wil mountainbiken...zelfs minder technische bikers ( zoals ik er één was/ben) moeten niet echt schrik hebben ( behalve Kroele dan misschien :):) als er één plaats is waar je kan bijleren en jezelf overtreffen is het daar wel !!!!

   

  Tot slot ( eindelijk, oef, f*ck ) wil ik al m'n Canadese ploegmakkers een dikke proficiat wensen met hun prestatie en bedanken voor deze onvergetelijke reis, gezelligheid, kl*terij, kammeraadschap, we waren een "tof bendekke" !!!!!!
  Grtz
  Pé 
  * vooraleer  er individuen zijn die op face-book zouden willen meedelen dat de Wacky's in Canada aan strippoker deden, da was dus maar een grapke é !!!!!!!!!!!

   

  Geplaatst op: 11-11-2014

   

  Reacties(10)

  Broodjes na training (2)

  Fikken en Biking Bobby verjaren vandaag!!! Proficiat.

   

  Na de training trakteren ze op brodjes in de kantine.

   

  Merci en Santé

   

  Geplaatst op: 31-10-2014

   

  Reacties(2)

  Opgelet! Dinsdag Wacky training!!! (5)

  Opgelet, wegens de algemene vergadering van donderdag training we uitzonderlijk Dinsdag 21/10 om 19u!!!!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 24-10-2014

   

  Reacties(5)

  Biking Bobby finisher halve triatlon!!! (5)

  Proficiat aan Biking Bobby die zijn eerste halve triatlon met succes heeft afgewerkt in een tijd van 5.20.41!!!

   

  En nu weer op de bike!!!!!!

   

  BAHA

   

  Geplaatst op: 26-09-2014

   

  Reacties(5)

  Chicken Wings and Beer!!! (146)

  Donderdag na training trakteren de Canadezen met Spicy Chicken Wings, Froom zorgt voor de nodige Buttweiser, en McG zorgt voor de rest van de hapjes en nog enkele traktaties voor zijn 50 lentes !!! 

   

  Op speciaal verzoek van die oude snoeper, zijn alle Angels van harte welkom !!!
   

   

  Geplaatst op: 22-09-2014

   

  Reacties(146)

  Donderdag - Pannekoeken voor het goede doel (9)

  In de week van 8 september tot en met 12 september loopt er een grote pannenkoekenverkoop ten voordele van jonge brandwondenpatiëntjes. Het gaat om een initiatief van An De Sloovere, mama van brandwondenpatiëntje Grégory Vlamynck en medezaakvoerster van Bakkerij Vlamynck in de Parmentierlaan. De opbrengst van de pannenkoekenactie gaat naar de brandwondenafdeling en intensieve kinderafdeling van het UZ Gent.


  Onze club gaat ook een paar kilo's kopen als steun die we dan donderdagavond na de training opeten. We zullen bruin suiker en kartonnen tajloren voorzien. De microgolf van Robby is gemaakt, dus das ook geen probleem meer.


  Wie echter voor hem persoonlijk nog wat pannekoeken wil bijkopen laat het me via mail weten en dan geef ik dit door aan bakkerij Vlaeminck ten laatste morgennamiddag. het is 7 euro de kilo.

  grtz

  Baha

   

  Geplaatst op: 12-09-2014

   

  Reacties(9)

  Canada deel 5!!! (9)

  Rit 5
  Vooraleer met het relaas van deze rit voort te gaan, wil ik jullie toch de 2 hoogte/laagte punten van de cerimonie/briefing van de dag voordien niet ontnemen...Als laagtepunt de wauwelende parcoursbouwer, die precies niet goed wist langs waar moesten  starten en langs waar we terugkwamen en als toetje nog meedeelde dat ze de toch al langste rit van de race nog met een kleine 5 km uitgebreid hadden... een klein dompertje, iets wat voordien echter  ruimschoots gecompenceerd was door het hillarische moment waarop ik Chuck en Night wijsmaakte dat we als Filip het podium opging ,  allemaal samen een Mexican wave gingen doen....er stonden maar 2 man recht in de hele zaal.....

   

  Wat de rit betreft, het bang maken van de avond voordien bleek helemaal niet nodig, de 5de rit zou unaniem uitgeroepen worden tot de mooiste van de hele 6 daagse !!! Voordat we het bos en de eindeloze singletracks introkken, kregen we die dag een paar kilometer "bane" voor de wielen, wat ons inspireerde tot een klein "treintje" Zonder echt veel moeite passeerden we redelijk wat bikers en toen we het bos indoken bleek m'n teammate zowaar nog eens mee te zijn met ons groepje !!! Mooie, vlotte singletracks die dag en 50A ging vlotjes mee, totdat we aan bevoorrading 1 plots te horen kregen dat er een beer gesignaleerd was op de tracks, en die mannekes altijd de gewoonte hebben om de laatste biker van het rijtje als maaltijd te gebruiken...Onze "brave" Paul die aan Isabelle beloofd had geen risico's ( !??!)te nemen, besloot dan maar maar "groepke3" verder te rijden...( of was het omdat het bij het horen van de informatie het al redelijk begon te stinken in Mcg. z'n koersbroekske en beren naar't schijnt een hele goede reukzin hebben...:):):)

   

  Geloof het of niet, maar het volledige middenstuk van deze rit is compleet uit m'n gehavend geheugen verdwenen...Wat ik me wel nog kan herinneren, is dat na de laatste bev. ( waar we ons nog eens met 3 (Ni. FR. en ik ) lekker kinderlijk verstopten en zo Bl.Magic, die dacht dat we zonder hem vertrokken waren, nog eens het schuim op de lippen deden komen :):) er nog een time-descent volgde en het deze keer (of waren we toch al wat beter geworden??) toch eentje was die meer op onze maat gemaakt was!! De volgorde in die afdalingen was in ons groepje bijna steeds dezelfde : op kop afwisselend de herseloze zotten Froome en Night, die een soort russische roulette speelden met de eerste (Wacky) plaats in het Descent-klassement als inzet waarbij we de Champ, die totaal buiten categorie was niet meerekenen natuurlijk !!!), gevolgd door een vlot dalende, steeds berekende risico's nemende en ook steeds aan vrouw en kind denkende biker, ik dus :):):) en afsluitend onze losgeslagen stier Christian, die hier en daar wat afgeremd werd doordat ie de bochten nog wat breder maakte dan ze waren !!!

   

  We bolden de laatste 5 km offroad langs de boorden van de Kicking Horse River vrij vlotje af en hoorden later zelfs van één van de "ambassadeurs" dat hij ons had proberen te volgen, maar z'n pogingen had moeten staken, als dat ons ego geen deugt deed !!!! Een prachtige rit verdiend een prachtige après natuurlijk !!! Bleek dan nog dat het die dag toevallig ook Space z'n verjaardag was ( en ook die van onze sympathieke nieuwe vriendin/ biker/blogster, die 50 werd, maar ik mensen ken van 25 die er slechter uit zien !!!) Space trakteerde met Buds en Chikckenwings, de andere jarige ('kweet bij god haar naam nie meer..") met overheerlijke ijstaart, waarna nog een locale grijsaard ons een kilo of 2 kersen aansmeerde, kwestie van toch iets gezonds binnen te hebben zeker ?? Ons enthousiast Belgisch après gebeuren bleef niet onopgemerkt en onze kring werd steeds maar groter, zelfs de racedokter, die ons in het begin van de race nogal meewarig aankeek door onze eet en drinkgewoontes, kwam er gezellig, en met een Bud in de hand, bijzitten !!! Zelf onze Champ, die die dag een klein dipje gehad had,( de sukkelaar was van plaats 1 naar 3 gezakt, iets waar hij voordien met handen en voeten voor getekend zou hebben...) werd er zowaar weer opgewekt bij !!!

   

  Na een vlugge douche en/of gespartel in het hotelzwembad, ging het al weer busgewijs richting avondmaal. Dalton, Go-Carl, Froome en ik die het nu wel wat gehad hadden met het gezonde bikerseten, besloten eens een kijkje te nemen in de 500m verderop gelegen pub met het opschrift : Best Burgers in Town !!! In een wondermooi decor met dito "waitresses" kregen we de "burgerkaart" voorgeschoven met welluidende namen zoals : Terminator Burger, Godfather Burger, Grizzly Burger, The Green Monster.....het werd een moeilijke keuze !!! Toen we eindelijk beslist hadden en de burgers voor onze neus gezet werden, bleken het zowaar echte kunstwerkjes te zijn, denk da'k een foto of 5 van m'n bord gemaakt heb...Het zou de beste burger worden in m'n nochtans rijk gevulde hamburgercarriere !!! Tijdens het nagenieten werden we plots uit ons nog nazinderend culinair orgasme gerukt door een telefoontje van Tierietomba, dat we onmiddelijk verwacht werden voor de ceremonie....Bleek dat we door de organisatie gehuldigd werden als grootste/sympathiekste bende !!! Met z'n tienen ( Chuck en Space hadden precies dat moment uitgekozen om een massage te nemen...) betraden we ietwat schoorvoetend het podium en kregen we naast een leuk aplaus nog elk een kartje kilo K.H koffie in onze handen geduwd, een "moment de gloire" van welgeteld 5 minuten, maar 't had wel deugd gedaan !!!( en 't was trouwens lekkere koffie !!) 

   

  Voor onze dagafsluitend pubbezoek, moesten we noodgedwongen een nieuw adres uitzoeken, omdat de zaak waar we de dag voordien gezeten hadden, blijkbaar volgeboekt was...of zou het aan het optreden van Ivan Devadder/Castelyn gelegen hebben...We belandden in een soort truckerscafé waar de waarschijnlijk sympathiekste "waitress" van heel Canada werkte !!! Onze younster Froome , halsoverkop verliefd, lanceerde die avond de nu al legendarische woorden : it's my bbbbb birthday...iets wat hem enkel een vaag internetadres opleverde...Nadat Chuck nog wat zot gemaakt te hebben dat de tondeuse klaarlag om z'n "verzekeringscoupe" wat bij te werken en die blijkbaar niet doorhad da't maar 'n graptje was het weeral bedtijd, om nog eens goed te tukken om dan aan onze laatste racedag te beginnen !!!!


  Rit 6
  Nog vlug een ritje van 47 km meepikken en de buit was binnen...ik was er met de laatste rit van de Crocodile in gedachten ( 140 km en de zwaarste rit uit m'n carriere) toch niet helemaal gerust in !!! We werden na een korte busrit afgezet in het Idyllische Revelstoke. De 2 uur die ons nog restten tot de start werd gedood met het nemen van foto's samen met de sympathieke organisators en het checken van de plaatselijke fietswinkel, waarna Mcgyver en ik nog eens de straten afliepen op zoek naar winkeltjes om souveniers te kopen voor het thuisfront. Na een mexican-wave van het volledige peleton, klonk voor het laatst Highway to Hell uit de boxen, slik... De eerste 5 km van de rit werden op de baan afgewerkt, en ik had de dag voordien het idee geopperd om Filip via een treintje als eerste de singletracks in te loodsen...Iets wat als je als bijna laatst van een 300koppige bende start een quasie onmogelijke opdracht leek...Ik had echter al gauw in het snotje dat de hele bende mooi rechts op brede banen van Revelstoke reed...dan toch maar eens proberen dacht ik, maakte nog eens een gebaar naar de rest van onze bende en knalde dan vollop het lege gat in ! 

  Black Magic, Froom en wie dacht je...Nightrider sprong direct in het wiel en toen wat later ook locomotief Night het commando overpakte, stoomden we als een tgv de ganse, verdwaast kijkende meute voorbij knal totaan de kop van het pak, waar we nog juist op tijd arriveerden om een dolenthousiaste Filip een "Go Filip Go" toe te roepen, want het begon nu precies "lichtjes" bergop te lopen...We konden nu eens vanop de eerste rij meemaken hoe de boel bij de eerste deftige hindernis helemaal openscheurde !!! Ons werk van de dag zat erop en we lieten ons lekker afzakken, waarbij we alle bikers die ons terug passeerden en er geen bal van snapten, nog een prettige dag toewensten !!! Een prettige dag zou het worden...het eerste deel van de rit bestond uit een pittige "bosklim" waar we de ene 90° bocht na de ander voorgeschoteld kregen, gevolgd door een prachtig stukje mountainbiken, waarbij nu pas echt duidelijk werd hoe mtb minnend Canada wel was !!! De mooi afgewerkte bruggetjes en houten staketsels ( die je normaal alleen maar ziet op youtube..) volgden mekaar op waarbij Night, Froome en ik er een spelletje van maakten dat de eerste Brugge riep, de tweede Gent waarop de laatste Deinze ( wat verdacht veel op het engels voor gevaar lijkt...) antwoorde...kinderachtig, maar o zo leuk !!!! Ik hoorde achteraf ook dat Mcgyver er op z'n "Svennekes" in geslaagd was van met z'n klikken en klakken van zo'n stakestel te donderen !!!( kan nu wel zijn dat ik rit 5& 6 wat door mekaar haal, maar soit, toch geen mens die zich dat nog herinnerd !!) Toen ik na bev. 1 op een bijna niet te berijden stukje "rotsklim", mooi uit de kant ging om het duo dames die aan de leiding stonden in hun categorie te laten passeren en daarbij Night en Froome voor mij, en een luid ketterende Black M. achter mij, uit het oog verloor, sloeg het noodlot toe...Zodanig content dat ik boven was, miste ik een cruciaal pijltje...links in plaats van rechts !!! Het begon, nadat het pad steeds maar dichter begroeid werd, lichtjes tot me door te dringen dat ik wel eens verkeerd gereden kon zijn... totdat ik ergens onder mij plots het silhouet van een biker meende te ontwaren !!! Oef, dan toch juist zeker...niks van, ik had een lus gemaakt die terug beneden aan bev.1 uitkwam, 't zal wel God's straf geweest zijn voor al de shortcuts die m'n ploegmaat al gemaakt had zeker !!!

   

  M'n "compadrés gaan vliegen en ik die die ganse f*cking klim nog eens over kon doen, thanks God !!!! Tot me grote verbazing/opluchting kwam ik peppie en kokkie wat later terug tegen, bleek dat Night nog maar eens plat gereden was waarvan Christiaan gebruik gemaakt had om wat voorsprong te nemen op het olijke duo, iets wat ik dus ook maar deed...om wat later Black M. tegen te komen...den dien was ook plat gereden, God straft onmiddelijk...Niet veel later werden we al terug ingehaald door een ontketende Night met Froome in z'n zog en na nog "martel-afdaling" op een terrein waar ze de bomen omgekapt hadden maar daarbij de wortels wel in de grond hadden laten zitten kwamen we aan op wat nu wel echt de laatste bevoorrading van onze zesdaagse zou zijn ( weer snik...) We vernamen daar terloops nog dat er weer een beer op het parcours gesignaleerd was...( die mannen hadden daar trouwens een originele manier om dat op te lossen, ze zetten gewoon 'n beer van een kerel op een crossmoto en die ging dan op de plaats van het opheil gewoon wat lawaai gaan maken !!!!) Ik, die me stillaan begon te voelen alsof ik die beer al had tegengekomen, besloot m'n trouwe gezellen de laatste 14 km te laten gaan en op eigen tempo de rit uit te rijden ! Goeie beslissing bleek, want ik zat nog maar juist terug op de fiets en kon al direct beginnen aan een kl*te beklimming waarbij ik waarschijnlijk evenveel naast als op m'n bike zat... ('k was den enigsten nie, want er stak mij niemand meer voorbij, integendeel, ik "wandelde" zelfs af en toe zelf nog een leeggestreden biker voorbij...)

   

  Eindelijk boven wachtte nog een laatste time-descent, waarbij ik nog hoffelijk een dame voorliet, met de woorden "you're probably a better downhiller than me"...Het bleek echter de langste downhill van het hele gebeuren te zijn, 5km dalen, met af en toe zelfs een kleine knik bergop ( FRoome en Night zullen gekird hebben van plezier!!) en ik kon zowaar de dame in kwestie nog lekker remonteren ( een emotioneel moment voor mij, iemand inhalen in een afdaling...) Na nog wat gefoefel in het bos ( waar naar ik vernam de veer, bij de anders altijd zo optimistische Tierietomba, brak...hij ging naar't schijnt en moest ie dat uberhaupt ook nog gekunt hebben, z'n vélo aan de hoogste boom hangen !!!) ging het via de openbare weg rechtstreeks richting naar de definitieve finish van de Singletrack 6 !!!!! Ik werd er op een geweldige manier verwelkomt door enkele mooi meiskes van de organisatie die me een finishers t-shirt en een mooie medaille toestaken , maar ook en zeker niet minder belangrijk , door een breedlachende Champ, die me direct een lekker frisse pint in m'n pollen duwde, what a way to finish a race !!!!!!

   

  Night, Froome en Black Magic waren ondertussen ook al aan 't genieten van 'n lekkere "frissen" (die trouwens weeral "vor niet" waren !!!!) Een stralend zonnetje, een pintje in de hand, een machtige decor op de achtergrond , leuke muziek , allemaal breedlachende bikers en juist een taco besteld...moet niet vertellen dat het wachten op de rest van de bende niet echt een marteling was zeker é !!! Tijdens het nog wat napraten over onze laatste ( toch wel heftige) rit, vernam ik nog van een grijnzende Night, dat toen hij en Froome op het einde van de rit op het asfalt kwamen, ze er toch wel een halve minuut over gedacht hebben om op Black M. te wachten....waarna Nightrider  het gaspedaal zo diep induwde, dat ie de leeggereden Froome letterlijk over de meet moest duwen !!! ( kleine wraakactie voor het "platte band incident " heet dat dan...)

   

  Toen uiteindelijk "groepke 3" over de meet bolde en onze roze vriendinnekes dat niet veel later ook deden, besloten we ons nog eens eindeloos belachelijk te maken ( in de hoop het laaste singletrack filmpje te halen natuurlijk...) en met z'n allen hun dansje mee te doen...iets wat waarschijnlijk prachtige beelden moet opgeleverd hebben, maar denk dat de cameraman al lang in z'n montagekamer zat...gemiste kans zou ik zo zeggen !!!! Later kwam onze "solo-biker" Fitzy, die waarschijnlijk ook redelijk "tette" zat want ie reed zomaar die lieftallige dames voorbij die hem een t-shirt en bijhorende medaille wouden overhandigen, ons vervolledigen!! Ware het niet dat we binnen een paar uur al op het afsluitende gala-dinner moesten zijn, de bus waarschijnlijk alleen nog op ons aan het wachten was, Poppy, onze gastvrouw van de avond, al uren op ons aan het wachten was en de meeste souvenierwinkels om 19u. sloten, dan zaten we nu volgens mij nog altijd na te genieten onder dat prachtige decor !!!!


  Mij rest nu enkel nog deel 6, met daarin "den evening-party" en "what happend in Galgary" komt er deze week nog aan, teware dat er iemand bezwaren heeft natuurlijk !!!!  

   

  Geplaatst op: 08-09-2014

   

  Reacties(9)

  Zwintriatlon (2)

  VEEL SUCCES AAN DE WACKY DEELNEMERS AAN DE ZWINTRIATLON!!!!!!!!

   

   

   

  Geplaatst op: 08-09-2014

   

  Reacties(2)

  Deel 4 van pé zijn kijk op Singletrack 6 (12)

  Deel 4 (zucht...)
  In plaats van op m'n fiets te zitten mag ik nu al m'n vrije tijd hangen aan het schrijven over fietsen...daar gaat m'n supercompensatie van de Singletrack !!!

  Rit 3
  Gelukkig heb ik het mooie roadbook van de race gespaard en staat de volledige uitslag nog altijd online want in m'n  zwaar geteisterde brein beginnen nu stillaan toch enkele zwarte gaten te onstaan !!! Denk dat de ritverslagen nu toch wel wat korter zullen gaan worden, als ik iets moest vergeten zijn, feel free to correct me é !!!
  Op een kleine 400m van het prachtige Lake Lillian en een dik uur voor de start werden we weer verenigd met onze carbonnen troeteldiertjes. Voor Dalton bleek dat een terugzien in mineur want die had z'n "gespecializeerde" bolide de dag voordien binnengedaan en wat bleek...er bleek een barst in z'n achterbrug te zijn, die naart schijnt praktisch niet te vermaken was !!! Over en out voor onze sympathieke loodgieter ??? Dat was zonder de organisatie gerekend, die mannen zorgden vliegensvlug voor een huurvelo, nog wel van dat zelfde gespecializeerde merk, welliswaar een goedkoper modelleke, maar je mag  Dalton zelf 'n Viper onder z'n gat duwen, die man rijd met alles !! Er werd terug in blokken gestart, waarbij De Champ natuurlijk als eerste weg was, Froome en Black M. ook enkele "kotjes voor ons vertrokken en de rest van de bende zowaar allemaal in hetzelfde vak stonden !!! We begonnen de race met een ellenlange singletrack, waarbij ik me wat naar voren wurmde en zo geen getuige kon zijn van Tierietomba's "kop vooruit-valpartij" !!!Hij was er naar't schijnt nie goe van...Bij het naderen van bevoorrading één deed ik nog het verschot  van m'n leven toen een hond ( en gelukkig geen beer...) plots luid blaffend van tussen de bomen kwam...hoe meer bikers er passeerden hoe luider dat geblaf werd... en toen Fitzy daar als laatste van het Wacky-treintje passeerde kreeg die da beest toch wel achter z'n gat zeker, 't zouden de rapste meters van z'n hele zesdaagse worden !!!!  Na ons tegoed te hebben gedaan aan een mix van bananen, gels, snoepkes, cola en afgetopt met een handvol chips, trok het roodwitte Wacky lint zich terug op gang. Met afwisselend Night en ik op kop genoten we van een contante singletrack gekruid met hier en daar een ardenne klimmeke waarbij we zelf af en toe te voet naar boven mochten klauteren...en enkele korte maar pittige afdalingen, waar onze zelfverklaarde " king of the downhill" Night en tot algemene hillariteit van het ganse pak, tot 2x toe op z'n bakkes ging !!! Ietwat ook enkele anderen, onder wie Go-Carl aanzette tot het proberen van een "free-style" salto, juist het landen lukte precies nog nie...Na bevoorrading 2 waar we vernomen dat enkele "hillebillys" hadden zitten "moosten" met de bepijling, waardoor de eersten een stuk verkeerd gereden waren en  besloten hadden om mooi met z'n tienen samen over de streep te rijden, ging het richting Johnson Trail.

   

  Volgens de parcoursbouwer het enigse stukje echt mtb-parcours....(rare jongens die Canadezen...) Na dit, moet gezegd, toch wel prachtig stuk mtb-voer, waar we nu toch wel  een paar keer echt dicht langs de afgrond reden, kregen we nog een extra "ravitaeeringske" aangeboden en dit omdat de temperaturen nu toch wel al een eindje boven de 30° gestegen waren en de organisatie bang was dat er een paar met een appelflauwte van hunne vélo gingen vallen....( we kregen op de briefing trouwens een lesje in "zelf-urine-kennis", wit is teweinig water in je busse, groen is teveel poeder in je busse ( of omgekeerd) en als je pis bruin begint te worden...) Met nog een kleine 10 km te gaan doken we een soort " koningsbos" in, wel ene op Canadese maat te verstaan...'t venijn bleek hem in de staart te zitten...'t Vet was al redelijk van de soep bij mij,kon in een afdalingske ternauwernood vermijden om vol op een boom te knallen en toen ik wat verder Night z'n bike tegen een boom zag staan terwijl z'n eigenaar bezig was z'n urine te controleren, zag  ik m'n kans schoon en besloot een ontsnapping te wagen, waarbij ik in extemisch nog gecounterd werd door Space en Night , die me blijkbaar doorhadden...The Champ, Black M. en Froome die die dag de rit van z'n leven moet gereden hebben ( zowaar 35tigste in z'n categorie!!!) waren ondertussen al een tijdje binnen en nadat ook de rest van onze maatjes binnen waren en we onze dagelijkse burger en Bud binnenhadden, besloten we nog vlug een duik te wagen in het wondermooie Lilian lake ! (waar we in tegenstelling tot de Croc, niet bang moesten zijn om zwemmend handtassenmateriaal tegen te komen !!!) De foto van een stuk of 6 dartele Wacky waternimfen haalde die avond trouwens mooi de eindgeneriek van de dagelijkse foto sessie !!!!

   

  De hitte en het veeleisende parcours begon nu toch wel z'n werk te doen...( even kleine info tussendoor : Filip reed de rit van vandaag in 2u.22, Froome 3u.03 de rest tussen de 4 en 5 u. terwijl de laatste er 6u.06 over deden....)Na het eten leek het dan ook precies of de meeste de paterberg opgingen in plaats van de 20 treedkes naar onze kamers !!! Het aantal deelnemers aan de avondactiviteit ( pubben...) was dan ook aanzienlijk minder dan de vorige dagen...( de Champ begon zijn extra lusje van de dag voordien al redelijk te beklagen,Froomke had al moeite om niet in slaap te vallen voordat ie z'n kamer binnenwas en enkele andere die geen uitleg gaven, maar geruisloos  naar hun kamers verdwenen...) Van de "twaalf kleine Wacky's" waren er nu nog 6 over : Dalton, Night, Mcgyver, Tierietomba, Go-Carl en den dezen, tja only the strong survive é :):) ( weet niet wat dat betekend voor de puntenverdeling, maar wat extra punten zouden hier wel op z'n plaats zijn !!!) We lieten het niet aan ons hart komen en ik denk dat we die avond nog een extra bord Chickenwings besteld hebben !!!!

   

  Dag en rit 4
  Dag 4 bracht ons naar Golden, waar we na het ontbijt in de plaatselijke sporthal, nog een klein kilometertje moesten fietsen " along the banks of the kicking horse river" om via een prachtige houten fietsbrug aan te komen wat, naar mijn bescheiden mening, toch wel de mooiste start/aankomst plaats was van de hele 6 daagse !!! Aan de ene kant de woeste Kicking Horse River, middenin een bloemenpracht waarvan menig Oostenrijks dorpje  groen van jaloerzie zou zien, en aan de andere kant, en niet geheel onbelangrijk een pub met bijhorend terras !!! Maar eerst biken natuurlijk !!! 30km, 1400 hoogtemeters en opnieuw een time-descent, makkie dus...Opvallendste feit van de dag was dat een zich steeds maar beter voelende Space zich al vlug aansloot bij groep 2 !!! Van het eerste gedeelte van de rit kan ik me niet echt zoveel meer herinneren...tot we aan de time-descent kwamen!! 't Zou de eerste keer zijn dat ik tijdens een descent enkele stukken te voet ging...als je tijdens volle afdaling plots op een rots 'n bocht van 90° moet pakken, waarbij aan de ene kant overal rijders stilstaan en aan de andere kant constant " biker, biker" achter je hoort roepen...onderweg raapte ik ook nog (niet letterlijk..) Christian op en na bevoorrading 1 volgde een kilometerslang stuk " technisch interval" die z'n gelijke niet kent !!!  Voorbijsteken was daar quasie onmogelijk en toen we na een ellenlange tijd achter een sukkelend blonde bikester gereden te hebben en die eindelijk konden passeren, hoorden we haar nog juist horen roepen, "sorry, but I'm a downhillster..." iets waaraan Night en Froome toen ze haar de volgende dagen bergaf voorbijstoven nog een paar keer aan herrinnerden !!! Alsof de bevoorrading nog niet uitgebreid genoeg waren, die dag had een gast van de plaatselijke mtb ploeg het geniale idee om op bv.2 spek te staan bakken !!!!

   

  't Was waarschijnlijk 35°, maar 't spek ging naar binnen als zoete broodjes !!!!Elk nog eens op de foto met de sympathieke spekbakker ( die verdorrie zelf alle Belgische klassiekers (koers) kende !!) waarbij we natuurlijk nog 'n "schelleke" moesten binnendraaien...Space had die dag de juiste keuze gemaakt, want toen groepke 3 aan de "spekstand" toekwam, herrinnerde alleen het kartonnen bordje "bacon" aan wat geweest was...Your friends ate everything....( denk dat juist Tierietomba en Mcgyver, die toch wel weer 'n shortcut genomen hadden, nog van een klein restje spek hebben kunnen genieten...)Na nog een platte band voor Night, Space die in volle afdaling met z'n schouder (!!!) een boom wou verzetten, Night die in volle klim stil viel en nog een poging tot een ploegentijdrit langs de K.H River zat rit 4 er weeral op !!! Vlug een plaatsje zoeken op het naast de start gelegen terras, en wat bleek...alhoewel we zeker niet bij de eersten binnengekomen waren...da terras was nog bijna helemaal leeg ....'t zou vlug veranderen !!! Een voltallige Wackybende ( de Flip was al naar 't hotel maar is nog speciaal teruggekomen ( met z'n velo !!!) kan redelijk wat decibels opwekken en de buds en chickenwings bleven maar komen, alsof het al  onze laatste dag was !!! Het ruige imago van onze luidruchtige bende werd nog wat bijgewerkt toen Dalton en Froome wijzend op hun saffies aan de cafébaas vroegen : where can we buy this stuff en die gast dacht dat ze wiet wouden kopen !!!! Nadat we ook nog de "roze brazilaantjes " hun traditionele aankomstdans hadden zien doen en het ondertussen al rond den vieren begon te draaien, besloten we , zei het met enige tegenzin, dat het nu wel tijd was om de bus naar ons hotel te nemen...Toen we bij die bus aankwamen ( waarbij de kleine km.fietsen tot daar bij sommigen al een zigzaggende vorm aannam...) bleek die daar nog enkel op ons te staan wachten...(alle andere bikers waren waarschijnlijk al uren aan hun "cooling down" bezig !!!!)

   

  Een nieuwe stad, een nieuw hotel en die bleek weeral een schot in de roos te zijn !!! Mooi kamers, alles erop en eraan er bleek zelf een klein zwembadje, jaccuzie en slierbaan incluis, aanwezig te zijn, waarvan de grootste kinderen onder ons ( o.a Froome, the Champ, Night en ik ) ons nog eens lekker konden laten gaan !!! Tijdens de bustransfer naar het avondeten passeerden we nog een prachtig restaurant/pub met opschrift :" the best burgers in town", dat moest zeker nog eens gecheckt worden !!! Het pubbezoek van die avond zou vooral in het teken staan van "standup comedian Ivan Devadder/Castelyn !!! Na het nuttigen van enkele Bud's ( teveel ??) kwam er een stroom van doldwaze moppen uit z'n mond gerold, die nu waarschijnlijk ver van grappig lijken, maar bij een bende half benevelde/vermoeide Wacky's net de tranen niet over de wangen lieten lopen...(wat bij Ivan wel het geval was, die vond z'n moppen nog het best van al...) Een kleine greep uit zijn repertoire... 't is wit en 't hangt aan de muur...u schelle melk, 't is wit en staat in de weide...u kudde yohurt, en op de vraag of we de opdienster een tip zouden geven, was Night z'n antwoord : " 't is wit en staat in den hoek ( u stoette frigo..) De gasten van de organisatie, die toevallig dezelfde pub uitgekozen hadden, wisten nu helemaal niet meer waar ze het hadden...Ieder andere deelnemer lang al lang te pitten en die Belgen zaten hier bier te drinken, chickenwings te eten en lawaai te maken voor een gans peleton bikers...( we werden trouwens bij iedere doorkomst aan de start/finish verwelkomt door de speaker met de woorden : there are the Belgians who drink beer , eat chickenwings and occacionally smoke sigarettes...) Oja, de volgende avond mochten we die pub niet meer binnen, 't zat naar't schijnt vol.....

   

  Moest het nog iemand interesseren, deel 5, en nu wel zeker het laatste deel komt er binnenkort aan....

   

  Geplaatst op: 08-09-2014

   

  Reacties(12)

  Donderdag 21-8 training vertrek Molenhoek (3)

  Donderdag zullen we wegens onbereikbaarheid van onze vaste stek in de zomer wegens vuurwerkfestival uitzonderlijk vertrekken van Molenhoek !

  De kantine is verwittigd en ze hebben beloofd om ons goed te soigneren. Zegge het voort !

   

  Geplaatst op: 23-08-2014

   

  Reacties(3)

  Braadworsten a volonté!!! (11)

  Een Wacky moet je niet worden om te vermageren!!! Micky en Danny Cool trakteren t.g.v. hun verjaardag donderdag op braadworsten in een broodje!

   

  Bedankt en proficiat aan de jarigen.

   

  Geplaatst op: 18-07-2014

   

  Reacties(11)

  Kroele trakteert op hamburgers!!!! (12)

  Kroele trakteert donderdag op hamburgers na de training. Wees massaal aanwezig want 't schijnt wree goeie te zijn!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 12-07-2014

   

  Reacties(12)

  Wacky (2)

  Donderdag 5 juni staat genoteerd als dag dat de Wacky opkomst op training werd verpulverd!!!! 32 WR's op het appel, MACHTIG!!!!!

   

   

   

   

   

  Geplaatst op: 13-06-2014

   

  Reacties(2)

  Kieken en dessert na training!!!! (29)

  Fitzy, Vedder, Tierietomba en Robby geven er donderdag na training een lap op ter gelegenheid van hun verjaardag. Voor Fitzy wordt het een speciale want hij wordt 50!!!!! Ze zijn zo goed om na de training te trakteren op gebraden kieken en Robby geeft er nog een toemaatje bij achteraf!!

   

  Dank u wel merci en proficiat voor de jarigen!!!!

   

  Om te zien hoeveel kiekens er de nek moeten worden omgewrongen gelieve uw aanwezigheid hieronder te bevestigen!!!!

   

  Bahamontes

   

  Geplaatst op: 06-06-2014

   

  Reacties(29)

  Black Magic trakteert!!!!! (20)

  Black Magic (C Bil) is back in town en hoe!! Hij trakteert donderdag na training op een BBQ bij Robby's

   

  Wie komt?

   

  Alweer een allebeste hieperdepiep !!!!!!!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 16-05-2014

   

  Reacties(20)

  A. Dalton trakteert op scampi (29)

  A Dalton trakteert donderdag na de training op lekkere Scampi's (voor Pé dubbele portie).

   

  Wie komt gelieve hier onderaan naam te vermelden om genoeg te kunnen bestellen.

   

  Dikke merci aan Dalton en een zeer gelukkige verjaardag al toegewenst!!!

   

  Bahamontes

   

  Geplaatst op: 09-05-2014

   

  Reacties(29)

  Nightrider trakteert!!!!! (15)

  Donderdag trakteert Nightrider voor zijn verjaardag met frietjes met stovers bij Jean met erna, hoe kan het ook anders, een lekkere "kreim".

   

  Dikke merci alleszins!!!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 28-03-2014

   

  Reacties(15)

  Broodjes na de training!!! (6)

  Donderdag na training trakteert de Mortierclan op lekkere broodjes.

   

  Alvast een dikke merci en tot morgen!!

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 07-03-2014

   

  Reacties(6)

  Rookie wint in Kamperland!!!! (6)

  Afgelopen weekend heeft onze Wacky Raket toegeslagen op de strandrace van Zeeland in Kamperland. Hij bekroonde zijn fantastisch strandseizoen met zijn eerste overwinning op het strand!!!

   

   

  Dikke proficiat vanwege gans de club, we mogen fier zijn op onze younghster!!!!

   

   

   

  Baha

   

  Geplaatst op: 28-02-2014

   

  Reacties(6)

  Donderdag eten na training (3)

  Harryman trakteert na de training donderdag op eten. Wat het zal zijn blijft een verrassing!!!
   
   
  Tot dan!!!
   
   
  Baha

   

  Geplaatst op: 07-02-2014

   

  Reacties(3)

  Donderdag pizza na training!!! (19)

  Na de training trakteren den Beul en Bahamontes op pizza na de training ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag!!!

   

  Gelieve te laten weten hieronder wie komt om een beetje het aantal pizza's in te schatten.

   

  De pizza's zijn van de markt en ovenvers!!!!!

  Om 22u worden ze geserveerd!!!!

   

   

   

  Geplaatst op: 17-01-2014

   

  Reacties(19)

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens