Wacky racer van de maand

Bontzos Fabien  alias Bonzie

Bahamontes en Harryman trokken naar de Smedenstraat voor een intrigerende reportage van de Wacky van de maand mei, Fabien Bontzos alias Bonzie. We werden ontvangen door zijn ravissant vrouwtje Mileen en een halfzieke Fabien.

Fabien, je familienaam “Bontzos” verraadt dat een buitenlandse roots?
Fabien: Inderdaad, afkomstig van Griekenland. Mijn vader zijn wortels lagen in Griekenland maar mijn moeder is afkomstig van Doornik. Ik ben geboren in België in de streek van de Borinage, een omgeving die voornamelijk bekend staat om de steenkool-industrie. Mijn vader belandde hier als gastarbeider en werkte voornamelijk als chauffeur. Het lot spaarde hem echter niet en werd later blind en doof. Ik heb hem als kind enkel als invalide gekend.

Wacky Racers Knokke | Wacky van de maand (Bonzie)

Hoe ben je dan uiteindelijk in Knokke-Heist beland?
Fabien: Op een bepaald ogenblik nam ons gezin met 5 kinderen de beslissing om naar Heist te verhuizen. Ik liep er school in “De Frères” in Heist. Ik volgde sporthumaniora en studeerde voor kiné. Ik woon in Knokke nu maar voel me in feite een echte Heistenaar. Ik ging vroeger eerst mijn pinten pakken in het keldertje en trok dan door naar de Kings. Het was ook op carnaval Heist dat ik op zeer jeugdige leeftijd mijn vrouw Mileen ben tegenkomen. Zij is een Knokse en net voor mijn 30ste verjaardag is mijn dochter Melanie geboren op dezelfde datum (23 december) als mijn vrouwtje. Zo kon ik nooit de verjaardag van mijn vrouw meer vergeten (lacht).

Bij de Wacky Racers sta je bekend als een goedlachs en immer positief persoon. Je hebt nochtans een drukke job bij Aqualityfoods. Ben je altijd zo relax als je eruit ziet?
Fabien: Hm, op het werk ben ik heel nauwgezet en durf ik wel eens fel uit de hoek komen maar ik kan werk en privé zeer goed gescheiden houden. Vroeger klopte ik wel eens dagen van 20 uur en heb ik gedurende 10 jaar niet meer aan sport kunnen denken. Ik werkte onder andere in een tapijthandel vooraleer mij broer Damien en ik in de vishandel stapten. Het is in feite door een weddenschap om aan een triatlon deel te nemen dat ik opnieuw de smaak te pakken heb gekregen om aan sport te doen.

Wacky Racers Knokke | Wacky van de maand (Bonzie)

Ja en hoe, naast mountainbike rij je ook nog mee met de Snooker en speel je regelmatig een wedstrijd met de oud-gloriën van Heist. Zijn vrouw en dochter ook gebeten door het sportvirus?
Mileen: Ik hou mijn lichaamsvorm op peil door BBB-sessies te volgen in Heist. Fietsen doe ik niet graag want heb dan te veel last van mijn poepke. Melanie is verhinderd om intensief te sporten door een hardnekkige allergie waardoor ze medicatie moet nemen voor elke inspanning. Dat Fabien zoveel aan sport doet is voor mij geen enkel probleem. De zondag slapen we graag uit en als hij wil vroeg opstaan dan draaien we ons gewoon nog eens lekker om.
Fabien:In het weekend moet ik één op drie zondagen gaan werken. Ik hou graag de zondag gereserveerd voor mijn gezin. Het is ook daarom dat je mij voornamelijk op donderdag zal zien om te mountainbiken.

Naar waar gaat je voorkeur uit? Cyclo of mountainbike.
Fabien:Ik hou meer van mountainbiken. Meer gevarieerd en ik vind me wel in de maffe groepsfeer binnen de Wacky’s.

Hoe ben je eigenlijk bij de Wacky Racers terecht gekomen?
Via de voorzitter Luc kwam ik vorige zomer bij de Wacky’s terecht. Intussen vind ik dat de groep enorm geëvolueerd is. Over een aantal maanden ging het heel snel vond ik terwijl er nu weer meer op een normaal tempo wordt gereden en maar goed ook.


Wacky Racers Knokke | Wacky van de maand (Bonzie)


Je was vorig jaar samen met Fitzie, Bontempi, Lepe Luc, Webbie en mezelf deelnemer van de Roc D’Azur in Fréjus. Wat waren je bevindingen?
Fabien:Goh, ik vond het super. Een machtige sfeer op en rond het evenement zullen me altijd bijblijven net als de grote appetijt van lepe Luc en de aartsgevaarlijke afdalingen op het parcours. Ik moest wel elke avond een pilletje nemen om in slaap te geraken. Zo kon ik toch een beetje rusten doorgeen Fitzie’s geronk en gezaag.

En dit jaar terug naar de Roc?
Nee, ik ga mee naar de Black Forest Ultra Bike en ga me waarschijnlijk ook inschrijven voor de Houffamarathon.

En voor de rest?
Gaan we er mee ophouden en een beetje drinken van de fles champagne die anders toch nooit opgeraakt.

We voegden de daad bij het woord en klonken in het fantastisch ingerichte appartement van de familie Bontzos. Dat hij niet de handigste is met champagne hadden we al opgemerkt want tot driemaal toe morste hij de hemelse drank op het parket. We keken nog een beetje naar een dvd van hun reis naar Cuba en waren getuige van Bonzie’s danskunsten. Een veelzijdig en schitterend lid, bedankt Fabien en Mileen voor de ontvangst!!!

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens