Wacky racer van de maand

De Langhe Marc alias Oscar

Wacky on Fire: Oscar

 

Ik verjaar op: 14 juni, dit jaar ben ik 50 geworden

 

Sterrenbeeld: Tweelingen

 

Burgerlijke staat: Gelukkig samen met Caroline Van Walleghem

 

Wacky sinds: 2012

 

Ik leerde de Wacky’s kennen door: collega’s en de strandrace in Knokke

 

Van waar je bijnaam? Mijn vader heet Oscar en mijn broers en ik werden soms klein Oscartje genoemd. Ik vind het een eer om met hem vergeleken te worden.

 

Waar werk je momenteel en wat doe je daar precies?  Ik ben beroepsbrandweerman in Knokke-Heist en ben verantwoordelijke voor de voertuigen en het materiaal. In 2013 heb ik een zwaar werkongeval gehad tijdens de kerkbrand in Westkapelle, ik heb nu een knieprothese en werk sindsdien niet meer in de interventieploegen wegens flexiebeperkingen in mijn linkerknie.

 

Wat is je lievelingsgerecht? Zelfgemaakte soep (van Caroline) met vleesribben met een brune stuute

 

Naar welke muziek luister je? In de auto radio 1, achtergrondmuziek radio Nostalgie en elk jaar vaste afspraak op Festival Dranouter en kleinere festivals.

 

Grootste flater tot nu toe al dan niet op de mtb? Die stomme val van de ladder op de brand in Westkapelle en talloze buitelingen met de MTB, meestal door te voorzichtig te willen zijn.

 

Je grootste “overwinning”? Opnieuw kunnen sporten, de eerste zwintriathlon na mijn accident gewoon kunnen uitdoen (van de tijd gaan we niet spreken) was een must voor mij.

 

Waarom mountainbike?  Koersfietsen is mij te saai, ik ben graag in de natuur en natuurlijk is de toffe  sfeer bij de wacky’s ook een groot argument.

 

Heb je nog passie’s buiten mtbiken? Natuur boven en onder water, ik ben ook natuurgids in het Zwin.

 

Zijn er nog uitdagingen voor komende jaren? Ik zal al blij zijn als ik gewoon kan blijven voortdoen zonder fysieke problemen.

 

Tofste herinnering aan je Wacky “carrière” tot nu toe? De buitenlandse trips zijn allemaal leuke herinneringen.

 

Wat vind je van jezelf je sterkste punt bij het biken en wat het minste? Ik kan zwaar stampen, ook bergop, maar mijn techniek en durf zijn veel geminderd door mijn ongeval.

 

Wat is je beste eigenschap en wat is je slechtste eigenschap? Ik ben postief ingesteld en een doorzetter. Ik heb wel ook uitstelgedrag.

 

Heb je nog een paar tips voor het Wacky bestuur? Ja, Doe zo voort

 

Nog een paar leuke anekdotes om te delen? In Oostenrijk was ik de eerste wacky aan de aankomst maar het heeft me wel 2500€ gekost voor de helicoptervlucht (na weer een stomme val) Gelukkig heb ik het bedrag achteraf kunnen recupereren van de verzekering.

Tijdens mijn eerste ardennenrit in de LCMT kon ik mijn voorste blad niet verleggen, aan de bevoorrading vroegen ze zich af hoe ik tot daar was geraakt. Nadat ze het hersteld hadden ben ik verder gereden… op mijn groot blad.

 

Oscar

4 De Langes op een rij

 

 

 

 

 

 

Brand aan de kerk van Westkapelle

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens