Wacky racer van de maand

Ryelandt Bryan alias Rookie

Door de festiviteiten van Nieuwjaar gevolgd door al de wacky festiviteiten is de wacky van de maand wat stilgevallen maar nu gaan we er weer met frisse moed tegenaan.

Deze week waren verslaggevers van dienst Dierckxsens en Bontempi te gast op de Zeedijk in Knokke bij Rookie. We gaan binnenkort eens moeten nadenken over een nieuwe bijnaam want hij is al lang geen Rookie meer. In het Knoks bestaat een gezegde : “Hij gaat onze stake nog uittrekken” wat betekent dat hij ons nog allemaal gaat voorbijsteken.

 

 

Rookie, kun je ons eens vertellen hoe je bij de Wacky’s terechtgekomen bent ?

 

Ik voetbalde maar eigenlijk zei het me de laatste jaren niet zo veel meer. Ik had een mountainbike gekocht om mee naar school te rijden en was daar toen al veel mee bezig. Mijn pa Francis kent Kevin goed en zo wist hij van de mountainbikeclub. Ik was mij al een tijdje aan het overdenken om contact te nemen toen ik Harryman eens tegenkwam en een tijdje meereed. We zijn toen aan de klap geraakt en een tijdje nadien heb ik de donderdag eens meegereden en zo ben ik er mee begonnen.

 

Als ik het goed begrijp had je voor de wacky’s nog nooit aan mountainbiken gedaan ?

 

Nee, het is allemaal heel rap gegaan. Als ik zie wat ik al allemaal heb gedaan in de laatste drie jaar …

 

Straf. Mag ik zeggen dat je van de strandraces je specialiteit gemaakt hebt ?

 

Ik leg me er inderdaad op toe, voor de strandraces ben ik nog junior tot 18 jaar wat betekent dat dit jaar mijn laatste als junior zal zijn. Zo kan ik mooie ereplaatsen bijeenrijden en zelfs geldprijzen verdienen. In Knokke zou ik graag winnen, we zullen zien wat het wordt.

Eigenlijk liggen de ritten in de Ardennen en Bart Brentjens en zo me nog beter, ik ben een lichtgewicht en heb er al veel met heel speciale fietsen voorbijgestoken. Voor de Houffamarathon ben ik nog junior tot 23 jaar, als ik zie hoeveel ik er op vooruit gegaan ben in de laatste twee jaar moet ik mijn plaats nog veel kunnen verbeteren.

 

Ik heb gehoord dat je veel zelf aan je fiets werkt, lukt dat een beetje ?

 

Ik moet alles aan mijn fiets betalen met een vakantiejob dus kan ik het mij niet permitteren om mijn fiets voor het minste te laten herstellen. Ik heb mijn eerste mountainbike een paar keer helemaal uit elkaar gehaald en terug in elkaar gestoken en daar leer je wel veel mee. Ik ga binnenkort nieuw materiaal voor op mijn fiets aankopen en dat er zelf op plaatsen. Ik heb hier in de kelder een ruimte waar ik alles kan doen en waar al mijn materiaal ligt.

 

Voel je je een beetje thuis bij de wacky’s ? Nu zijn er wel wat jonge gasten bijgekomen maar in het begin was het leeftijdsverschil toch wel erg groot.

 

Ik heb dat nooit zo aangevoeld. Ik zit op school bij Thibault en Thomas die nu ook lid zijn en zo hebben we nu een eigen groepje. Dat is plezant maar ik voelde mij in het begin ook op mijn gemak toen ze er nog niet bij waren. In het voetbal voelde ik me minder op mijn plaats, ik vond de anderen nogal kinderachtig.

 

Je pa Francis gaat ook dikwijls mee naar grote evenementen, vindt hij het plezant dat je aan mountainbiken doet ?

 

Zeker, hij is er ook graag bij. Hij staat in voor de foto’s wat natuurlijk ook zorgt voor mooie herinneringen. Via mijn pa heb ik ook goede contacten met Bikeworld in Heist en zo kan ik wel iets meer bekomen dan iemand anders. Zo heb ik eens met een Merida Ninety-Six kunnen rijden op een TT. Dat is de duurste mountainbike die je kunt kopen voor zo’n 10.000 EURO. Je voelt natuurlijk wel het verschil maar het zit er nog niet direct in om met zoiets te rijden.

 

Ik heb ook iets opgevangen dat je met een team zou kunnen meerijden ?

 

Er is sprake van geweest dat ik met het Orbea Team zou kunnen meerijden maar ik ga het niet doen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat je wat begeleiding krijgt maar het was wat te moeilijk met school en zo. Ik ga zeker nog een paar jaar met de wackys meerijden maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.

 

Na nog wat napraten zijn we nog eens gaan kijken naar de kelder waar Rookie zijn fiets onderhoudt. Alles netjes, er kunnen er nog veel van leren. Veel respect voor een jonge gast die er vol voor gaat !

 

Dierckxsens & Bontempi

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens