Wacky racer van de maand

Casteleyn Christophe alias A. Dalton

De Wacky van de maand april is bijzonder sociaal, joviaal en charmant tegelijk en is begiftigd met een uitzonderlijke bikerstechniek. Hij is steevast de groene vlag de donderdagavond en is uitgegroeid tot de lieveling van iedere Wacky. Zijn wederhelft staat tevens altijd klaar als er moet geholpen worden bij een clubactiviteit, kortom we kunnen hen niet meer wegdenken uit ons Wacky Racersclubke.

Harryman en Bahamontes hadden een diepgaand gesprek met Christophe Casteleyn, alias Avril Dalton, en diens koket vrouwtje Renée. Haal de zakdoeken maar boven voor een emotioneel interview!

 

Christophe, je woont hier mooi. De Casteleyns boeren niet slecht!

Heb er genoeg voor gewerkt. We woonden eerste in de Lippenslaan op een appartement, nadien in de Olmendreef en nu hier. Heb een groot huis nodig met een vrouw en twee kinderen. Glenn en Joy zijn wel nu respectievelijk 18 en 13 maar alleen al voor de fietsen mocht ik een groot tuinhuis bouwen. (Christophe liet ons zijn riant tuinhuis bewonderen waar liefst 11 velo’s gestald waren).

We hadden reeds een gesprek met je broer Ivan (Nightrider), vergelijk jullie eens?

Ik heb een goed karakter, Yves een slecht (gniffelt), nee maar we verschillen wel.

Ik ben een gans ander type dan Yves. Je merkt dat trouwens ook op de bike. Ik ben een genieter, een easyrider zeg maar, terwijl Ivan meer competitief is ingesteld en zichzelf forceert tot hogere prestaties. Hij eet ook veel meer dan ik…

Je ziet je inderdaad genieten op de bike maar wil je soms jezelf eens niet overtreffen in een wedstrijd of zo?

Nee ik ga niet speciaal gaan bijtrainen. Ik bike gewoon voor mezelf, puur om te genieten en mijn lijn een beetje te behouden. Ik bike alleen wanneer ik er zin voor heb en ga me dan ook niet forceren om een bepaald doel te halen.

Je bent een beetje de vaderfiguur van de ploeg die de laatste uit de groep uit de wind zet of gewoon bij hem blijft om hem gezelschap te houden. Je beseft toch dat je van goudwaarde bent van onze club?

Ha, bij Chalet Suisse waar ik met de koersfiets rij, dien ik ook als groene vlag en krijg daar dan ook de nodige appreciatie voor. Ja, ik zit gewoon zo ineen. Denk vrijwel nooit aan mezelf en draag graag zorg voor een ander. Ik kan daar echt van genieten. Veel praten doe ik wel niet op de bike, gewoonweg omdat ik er niet genoeg asem voor heb. Ben wel soms wat jaloers als ik jullie e klapke zien doen terwijl ik alle lucht kan gebruiken op dat moment.

Maar je kan dan wel rekenen op een steengoede techniek. Veel op geoefend of een natuurtalent?

Ik ben pas over enkele jaren gestart op de koersfiets. Voordien deed ik eigenlijk niets van sport. Na de koersfiets volgde de mountainbike en ik moet zeggen dat ik het veel liever doe. De techniek kwam gelukkig vanzelf. Ik doe het ook graag dat helpt. Ik heb me nu wel een full-suspension gekocht om mijn tere rug wat te beschermen. Mijn schoonbroer heeft een fietszaak in St-Laureins (Vergauwe) en daar kocht ik mijn fully Trek.

Wat deed je dan voor je veertigste? Renée entertainen? Op café zitten?

Nee man, werken, werken, werken. Ik hielp vanaf mijn 9de in een beenhouwerij. Ik hielp plateaus afwassen enzomeer en nadien volgde ik lessen in de beenhouwersschool. Ik werkte dan 10 jaar bij beenhouwer Roger Hillewaere maar dan kreeg mijn vader een hartaanval en besloot ik in het familiebedrijf te gaan werken. Wat volgde was een werkshift van 7 op 7 want ik combineerde beide jobs. Uitgaan, dancings, sportverenigingen, daar kon in niet over meeklappen. Het is pas vier jaar geleden toen Yves me vroeg eens mee te rijden met de koersfiets dat ik ben beginnen sporten. Nu tennis ik ook. Ik heb nu zelf Dierckxens kunnen overtuigen om eens een  balletje te komen slaan.

Je broer sloot zich eerder aan bij ons dan jij, waren er twijfels om bij die mafketels je aan te sluiten?

Toen Yves me vroeg om bij de Wacky’s aan te sluiten wou ik eerst niet. Ik dacht aan verplichtingen en onderlinge twisten maar dat was het helemaal niet. Ik vond er een bende die niet oploopt met de prestaties, waar het niet uitmaakt of je rap of traag bent en die heel goed aan mekaar hangt. Ik ben echt content nu dat ik het gedaan heb.

Renée, is Christophe ook in het huishouden zo’n krak?

Hij is ’s avonds wel redelijk laat thuis van het werk maar als hij kan werkt hij goed mee. Hij staat altijd klaar om te helpen,  in de keuken, bij de afwas, in de tuin… Ik heb het graag proper dus kan ik wat hulp gebruiken. Ik ben net als Christophe een harde werker. Vroeger in de Horeca en nu vind je mij ’s zomers in het Smostje waar ik heel graag werk.

Pff Christophe,  je bent een werker, een teddybeer van ne gast, en je helpt nog mee in het huishouden. Ga dat interview niet laten lezen door mijn vrouw. Heb je echt geen fout kantje?

Was vroeger niet zo’n prater en dronk geen alcohol.  Tot ik bij de Wacky’s kwam-). Als ge er een paar moet drinken komt de chocomelk of icetea direct boven terwijl je bier kan blijven drinken. Ik ga niet alleen de donderdag maar ook de woensdag eens buiten ’s avonds en dan blijf ik wel eens vogelpieken tot e gat in de nacht. Zal wellicht wel nooit geen prater worden dat heb ik uit mijn jeugd geërfd waar ik juist mijn radio had als compagnon tijdens het werk. Zal ook nooit op het voorplan treden tijdens een gesprek maar zal wel op de achtergrond genieten van de gevoerde discussie.

Je hebt wel nu nog geen minuut gezwegen. Heb zelfs niet de kans om een vraag te stellen, de antwoorden komen vanzelf. Nog ambities op bikegebied dit jaar?

Niet echt of het zou moeten de Houffamarathon zijn. Altijd goed georganiseerd, leuk om doen en zeer geestige sfeer. Ik beloof wel dat ik eens een barbecue organiseer in mijn tuin voor de Wacky’s.

Das genoteerd en nogmaals bedankt voor de overweldigende gastvrijheid.

 

We kregen veel drank met zeer verzorgde hapjes tot Chocoprince met zijn familie aan de deur belde. We mochten ons schup afkuisen want die mochten daar dineren. Met het water in de mond maar met veel kennis over de machtige gast A.Dalton en zijn immer goedgeluimd vrouwtje Renée vertrokken Harryman en Bahamontes de Fuchsiadreef.

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens