Wacky racer van de maand

Martens Miguel alias Micky/Frietpot

Beste wacky’s en sympathisanten, het heeft een slordige vier maand geduurd vooraleer alle agenda’s op elkaar afgestemd geraakten maar het is toch gelukt om een interview af te nemen van Micky, onze stoere para. Micky zit voor het moment in verbouwingen maar met de afname van het interview was er toch eens een excuus om er wat vroeger mee op te houden.

Verslaggevers van dienst Fikken en Dierckxsens waren deze keer te gast in St-Kruis Brugge. Eveneens aanwezig waren sympathieke eega Katleen, levendige zoon Ian (7) en zeer levendige zoon Jason (4)

Micky, hoe ben je bij de wacky’s terechtgekomen ?

Ik was al een tijdje aan het rijden met de koersfiets maar dat was eigenlijk mijn ding niet, ik zocht iets om mij meer uit te leven. Ik had al wat op internet zitten zoeken naar lokale clubs mountainbike maar die bestaan eigenlijk niet. Uiteindelijk heb ik dan de wacky site gevonden en dat zag er goed uit. Ik heb toen eens met Barry gebeld en een paar keer de donderdag meegereden en dat viel allemaal goed mee.

Had je vooraf dan geen ervaringen met mountainbike ?

 

Totaal niet, ik heb vroeger aan triatlon gedaan maar na een knieblessure waar ik een jaar mee moeten revalideren heb is lopen niet meer aan te raden. Ik had problemen met mijn meniscus, na de operatie moest ik enkele maanden stil  zitten en mijn been niet buigen. Resultaat was dat mijn spiermassa volledig weg was en ik van nul moest beginnen. Ik was niet de meest aangename mens om lang thuis te zitten (Katleen beaamt dit volledig) en ik wou verder sporten. Zwemmen en fietsen kan ik nog wel en dat doe ik dan ook.

Ik weet niet in hoeverre je militaire geheimen kunt onthullen maar kun je iets vertellen over je werk ?

 

Zeker, in ‘92 ben ik in het leger gegaan als milicien bij de para’s. Ik ben al meerdere keren op buitenlandse missie geweest, naar Somalië, Rwanda, Kosovo en de laatste jaren ben ik drie keer naar Afghanistan geweest. Ik zou graag opnieuw gaan maar dat gaat met een beurtrol en nu is het aan anderen. Ik ben ook vrijwilliger bij de brandweer en zo ben ik ook één week in de maand van permanentie. De brandweer is ook een beetje een familiekwestie, verschillende nonkels aan de kant van de schoonfamilie zijn ook bij de brandweer en zo ben ik er ook aan begonnen. Ik zou het wel niet zien zitten om beroeps te worden.

 

Zijn de zonen ook een beetje sportief aangelegd ?

 

Vooral Jason dan, hij is echt heel competitief in alles maar omdat hij nog maar 4 jaar is kan hij nog bij geen enkele club aansluiten. Hij is wel eens lastig als zijn broer iets doet en hij niet mee kan gaan.

We gaan ook nog een keer je fiets bekijken, voor het ogenblik ben je de enige met 29” wielen, bevalt dat een beetje ?

 

Voor mijn nieuwe fiets wou ik iets speciaals en ik denk wel dat die grote wielen hier ook populair gaan worden. Het is alleszins een voordeel off road want je voelt de hindernissen minder. Nadeel is dan weer dat je wat moeilijker kunt optrekken na de bochten. Het is natuurlijk ook wat moeilijker om aan je materiaal te geraken maar ik denk wel dat het in de toekomst makkelijker gaat worden.

We hebben toen nog wat foto’s genomen van het gezin en van de fiets waarbij het grootste probleem was om Ian en Jason enigszins toonbaar op de foto te krijgen. Na een gezellige avond met veel hapjes en drankjes trokken uw verslaggevers terug huiswaarts.

 

Dierckxsens & Fikken

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens