Wacky racer van de maand

Spysschaert Dirk  alias Space jr.

Het onschuldige hand van angel Katrien trok Space Jr als Wacky van de maand oktober. Micky mocht een beetje langer WVDM blijven omdat het zo lang duurde. Harryman en Bahamontes lieten de match Turkije-België links liggen (we wisten toch dat ze op hun kloten gingen krijgen) om ten huize Spysschaert een new-style interview af te leggen met de geresidentiëerden Christine en Dirk.

We schotelden hen de zeven hoofdzonden voor (gepikt van den humo) en werden getrakteerd op een overvloed aan drank, hapjes maar ook dit gesprek:

 

1.      Gierigheid.

 

Space jr.:Gierig? Tja, ben enkel gierig voor mezelf maar niet voor een ander. Zit al een hele tijd te dobberen over een nieuwe bike maar zit zodanig alles af te wegen dat ik er plukke van wordt. Ik doe dan ook nooit iets onbesuisd. Als Christine iets wil kopen heb ik meer iets van “trek je plan”.

Christine: Ik zal ook nooit overdrijven in mijn uitgaven, zeker vroeger niet. Het is nu nog maar pas dat ik wat meer geld durf uit te geven

 

B&H: Waar kan je absoluut geen geld aan geven?

(Christine trekt aan haar pull)

Space jr.:Aan kledij? Vindt dat niet belangrijk das just. De laatste jaren staken we al onze centen in de nieuwbouw die we stuk per stuk zelf hebben gebouwd. We gaan ook zelden op reis. Dit jaar hebben we ons wel eens laten gaan bij een weekje op skireis. Dan hebben we op gene euro gekeken. We zouden dat eigenlijk wel eens meer moeten doen maar onze dochters Lisa (14) en Jennifer (15) zijn op een leeftijd dat ze niet meer mee willen maar ook dat we ze niet alleen kunnen laten thuis voor een ganse week.

 

2.      Nijd

 

Space jr.:Ben zeker geen jaloers type. Geen van beide eigenlijk (Christine beaamt dat). Ik heb wel meer bewondering voor mensen. Mijn broers en zussen hadden eigenlijk altijd meer dan ik maar ik was er zeker niet minder gelukkig door. Op relationeel vlak ben ik dat ook niet. Ben wel misschien wat jaloers op mensen die spontaner uit de hoek komen. In de zomer voel ik me soms wel  ne sukkelaar als ik passeer op de dijk met mijn alaamtasse in mijn handen en zie dan al die mensen op het terras zitten.

Christine:Ik ook niet. Ik laat hem met alle plezier zijn pinten drinken de donderdagavond maar moest ik horen dat er daar een koekentiene op zijn schoot komt zitten zou het gene waar meer zijn.

 

B&H: En voel je soms geen gezonde nijd tegenover je oudere broer (ze schelen 8 jaar) als hij vóór je eindigt op een strandrace:

Space jr:Ba nink, hij heeft me op de fiets geholpen en zie hem nog altijd als voorbeeld. Zou vaneigenst eens graag voor hem eindigen op een wedstrijd of zo maar dan zal ik dringend meer moeten beginnen trainen.

 

3.      Gulzigheid

 

Space jr.:Op werkgebied had ik vroeger de neiging om heel veel aan te nemen. Als beginnende zelfstandige kon ik het ook goed gebruiken. Nu doe ik het al wat kalmer.

Als het op eten aankomt ben ik wel ne gluzighaard. Ik eet graag en veel.

Christine:Pff die mag eten wat hij wil, der komt geen gram bij. Voor zes stuten op te eten ’s morgens draait hij zijn hand niet om.

Space jr.:Christine kan ook zo lekker koken.

Christine:Het is mijn schuld ook dat we niet zo veel meer gaan eten. Ik kook graag en maak het hier dan wat gezellig en zo geraken we niet uit ons kot.

 

B&H: We geloven het graag want het is hier wreed knussig en met die bar te midden van de living kan je relaxen gelijk op café…

 

4.      Gramschap

Space jr.:Wraakgevoelens heb ik nog niet gehad. Het zou al moeten erg zijn. Als iemand me erg heeft gekwetst klasseer ik dat rap.

Harryman:Ook niet wanneer iemand je spiegel afrijdt en dan gewoonweg doorrijdt?

Space jr.:Das just jij hebt eens mijn spiegel eraf gekletst!

 

Er volgt een grote discussie waaruit bleek dat Harryman via het adres op de camionette van Space uiteindelijk heel braaf gaan opbiechten is dat hij een spiegel had afgereden van hem.

 

5.      Traagheid

 

Space jr.:Is dat een zonde? Tja heb wel graag dat het vooruit gaat. Als er één groot gebrek heb dan is het wel ongeduld. Als ik werk moet het vooruit gaan. Heb soms wat meer geduld bij de ene dan de andere maar toch. Bij Christine is dat just hetzelfde. Als zij naar de GB gaat is het precies ne loopwedstrijd.

Christine knikt:ik ga in één uur naar de GB, Colruyt en den Aldi.

Bahamontes: Santé ik zit soms meer dan een uur weg voor een binnenband te halen bij Van Mol.

 

B&H: En heb je geduld met tragere bikers die voor je rijden op een singletrack bijvoorbeeld.

Space jr.:Dat zal dan toch niet op training zijn dat je bedoelt want daar heb ik absoluut geen gevoel van traagheid meer. Als je in een club zit moet je zich kunnen aanpassen en respect tonen voor elkaar.

 

6.      Hovaardigheid

 

Space jr.:Wat is dat voor iets?

Bahamontes:Ehh ne dikke nek hebben, stoeverig zijn.

 

Space jr.:Ola zeker niet. Ik mag van mezelf zeggen dat ik eerder bescheiden ben. Ik pak niet graag uit met uitslagen of prestaties. Ben er best wel fier over maar meer niet. Moet ook niet hebben van betweters. Ik braak van die mannen die peizen dat ze verstand hebben van iets maar eigenlijk geen kloten van weten.

 

B&H: Kom je dan ook niet graag buiten met ne sjieken auto?

Space jr.:Pff we kochten al onze auto’s in occasie. Ik kijk meer naar de praktische kant van een auto en zal eerder naar de garagist kijken dan naar het merk. Zou eerder een moto bijkopen dan één dure auto.

B&H A ja? Heb je vroeger met een moto gereden dan?

Space jr.:Ja en heb hem nog steeds staan in mijn garage maar ik denk niet dat mijn Yamaha nog marcheert. Ging vroeger zelfs naar moto-treffens en zo. Als ik wat meer vrije tijd heb zal het er weer van komen dat ik ga rijden. Kan vaneigenst niet alles blijven uitstellen maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.We hebben eerst gezorgd voor ons nieuw huis. We steken er veel tijd en centen in maar deze woonst was de moeite waard want we hier heb ik alles op één stek. Een woonst, een “boeie”, een garage en een uitstalraam. Het moet ook niet te groot zijn want hoe meer plekke je hebt hoe slechter soms.

 

7.      Onkuisheid

 

Space jr.:(Wordt een beetje bleek)eeeh ik kuis niet graag.

 

B&H: Zo gemakkelijk kom je er nie vanaf.

Space jr.:Op relationeel vlak vind ik niet dat je elkaar kan bedriegen. Heb het al eens voorgehad en vond niet plezant moek zeggen.

B&H.: Versta je een kus als onkuis zijn?

Christine spitst haar oren en roept van achter haar fornuis: “’t is te zien welke kus dat da is”.

Space jr.:Voila sie

B&H: Ben je katholiek opgevoed?

Space jrNee, samen met mijn broer en twee zussen zijn we redelijk vrij opgevoed. Vader Space had wel een vast gedacht maar achter zijn gat deed ik mijn goeste. Zo schreef ik me zonder meedeweten van moeder en vader me in bij de visserschool waar ik dan achteraf weer ben weggelopen. Ik onthiel wel altijd de woorden van ons ma “Wordt loodgieter manneke, die hebben altijd werk!. Zo belandde ik in de school Maria ter Duinen in Zeebrugge waar ik na een dramatische start, 0/10 voor elektriek, de stiel leerde. Ik ken nog altijd de woorden van de leraar daar toen hij me voor de eerste keer zag en een beetje achterdochtig was omdat ik van de Heistse school kwam: “we zullen wel zien wat we er van kunnen maken”.

Ben ook snel alleen gaan wonen(op de Meerlaan). Ik mocht geen moto kopen van vader terwijl ik elke twaalf uur per dag werkte. Ben het dan maar afgetrapt op  mijn 19de

 

B&H: “We zullen wel zien wat we ervan maken” dat dachten we ook toen we je voor de eerste keer zagen toen je van bij de Molletjes bij ons kwam biken.

Space jr: Het is weer door mijn broer dat ik na jarenlange inactiviteit begon te sporten. Ik vond het eigenlijk maar niets dat fietsen maar onder de leuze ‘je moet alles eerst eens vijf keren doen eer je stopt’ hield ik vol en deed ik het biken op den duur graag. Ben dan maar bij de Wacky’s aangesloten omdat je met die VBR-kaart voor 1 euro goedkoper kan inschrijven voor een toertocht. (lacht maar we kunnen daar niet mee lachen).

 

B&H:  A zo zit da, en wij die dachten dat het was voor te kunnen zuipen en te blijven hangen de donderdag.Voilà, je hebt je zeven hoofdzonden overleeft. Bedankt allebei.

 

Nadat op het begin van de avond werd geconstateerd dat de “Brugse Zot” er wat korrelig uitzag en eigenlijk een beetje over tijd was stak Space jr een nieuw vatje stella op voorwaarde dat we deze dan ook uitdronken. We namen dan meteen met de hoofdzonde “gulzigheid” de proef op de som en dronken onder lichte dwang gans zijn vatje stella leeg.Toen we rare dingen begonnen te zien (ne hond die zelf zijn tanden kuist) besloten we wijselijk het interview definitief af te ronden.

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens