Wacky racer van de maand

Stubbe Peter alias Pé

Peter Stubbe (41), alias Pé,  is waarschijnlijk de meest herkenbare Wacky uit ons bende met zijn lange haardos onder zijn helm. Het is daar altijd een gezellige boel aan de Heistlaan bij Nadia en Pé dus keken uw twee reporters Dierckxens en Bahamontes reikhalzend uit naar een diepgaand gesprek met hét metalkoppel van Knokke-Heist. We installeerden ons in een maf ingericht bijgebouwtje en lanceerden de eerste vragen op de tonen van metalband Volbeat

 

 

 

 

Pé, je komt uit een katholiek gezin dit in tegenstelling wat men zou vermoeden als men je ziet lopen!

 

Pé: Samen met mijn oudere broer en drie jongere zussen genoot ik inderdaad een christelijke opvoeding. We woonden in Knokke aan de Smedenstraat. Moeder zorgde voor de opvang van de kroost. Vader was leraar en nadien nog directeur van de Keuvelhoek en St-Bernardus, mijn broer werd advocaat en mijn zus was lang samen met de burgemeester van De Haan. Allemaal gerespecteerde burgers dus. Ikzelf was vroeger nog misdienaar en droeg ik boekskes rond van de Bond voor grote en jonge gezinnen maar nadien was het gedaan met de heilige uit te hangen…

Nadia: Je ziet dat het toch wel goed gekomen is met hem, zeker toen hij mij leerde kennen ging het almaar beter met Pé.

 

De rebellie zat in de genen of was jij een uniek exemplaar tussen de Stubbes?

 

Pé: Sta eigenlijk alleen als rebel in mijn familie (snikt) en dat kwam al gauw tot uiting bij mijn muziekkeuze en beroepsopleiding. Hou van metal en Ik koos voor een opleiding als para. De opleiding was zeer zwaar maar ik hield het toch vier jaar vol. De speelvogel en treiteraar in mij nam het echter niet zo nauw met de strenge discipline en ik hield het dan ook voor bekeken. Van de 45 die de opleiding begonnen hebben het er slecht 11 gehaald tot het einde (toont foto’s uit die tijd waarbij je Pé bijna niet herkend met kort haar en een mastodont van een bril op zijn hoofd).

 

 

 

 

Nadia, wat heeft je in godsnaam dan aangetrokken tot een langharige mensenkloter met snor?

 

Nadia: Ik hield café “de sortie” open.  Pé was mijn brouwer en hij draaide regelmatig plaatjes in mijn café . Heb wel de eerste stappen moeten zetten om hem duidelijk te maken dat ik meer wilde dan zijn vaten… Ik vond Pé ne lieve jongen (kijkt serieus), niet echt een babbelaar maar wel een droge komiek en toen we de eerste keer tussen de lakens belandden was ik helemaal verkocht. Ik heb zeker geen bezwaar tegen zijn lange staart (knipoogt) en als zijn haar loshangt zie ik het zelfs het liefst.

Pé: Werken voor een brouwer is een serieus onderschat beroep. Alle dagen sleuren met vaten en bakken bier vergt veel energie en kracht. Ik had het toen lastiger op het werk dan nu als havenarbeider maar zet dat niet in het verslag of ik zal het mogen horen van wacky collega’s Bels, Wuvekiete en Danny Cool.

 

Nee, nee zo zijn we niet. Jaar in jaar uit sta je altijd messcherp ook al moet je daarvoor niet alle dagen rauwkost of yoghurt eten, integendeel je eet regelmatig een frietje met veel “sauce”. Hoe hou je al dat vet van je pezig lijf?

 

Pé: Ha, ik heb een goede verbranding zeker. Ben altijd al zo een lichtgewicht geweest en met het ouder worden is er weinig veranderd. Ik let inderdaad niet op mijn voeding maar ga wel drie keer per week biken en doe regelmatig krachtoefeningen hier op mijn toestellen. De avond voor een zware marathon drink ik me weliswaar niet meer te pleuris maar ik zal het niet laten om nog eens langs het frietkot te passeren.

 

 

 

Je bent dé allrounder van de Wacky’s. Vorig jaar was je telkens bij de beste strandracers en je was ook outstanding als het op klimmen aankomt. Dit jaar echter kreeg je te pas en te onpas op de LCMT en recent nog bij de Black Forest Ultra bike af te rekenen met krampen. Begint de roofbouw door veel sex, gekapt en baileys dan toch zijn tol te eisen?

 

 

Pé: Zou kunnen want ik vind er niet echt een verklaring voor. Het enige wat ik weet dat ik dan afzie als geen ander als gans mijn lijf begint samen te trekken van kop tot teen.

Ik volg nu een soort magnesiumkuur en zal wat meer drinken als ik op de fiets zit maar het is alleszins bizar. Voor de komende afspraken zin ik wel op wraak na al dat getreiter van sommige Wacky’s maar ga me wel nu niet op en top beginnen te soigneren of andere gewoontes op na houden want dat heb ik er niet voor over.

 

Je hebt eigenlijk geluk dat je hier nog rond loopt want naar verluidt heb je al op de reanimatietafel gelegen?

 

Pé: Inderdaad, ik liep een co2 vergiftiging op door een slechtwerkende bulex in de badkamer. Ik nam een badje en werd opeens moe. Ik zette me efkens en viel in een diepe coma. Ik werd terug wakker in de kliniek waar ze mij met succes konden reanimeren. Heb er buiten een korte termijngeheugen niks meer aan overgehouden.

 

Jullie huis is ingericht als een rocktempel met talloze cd’s, posters en “creepy” attributen vanuit de metalwereld en heeft de kroost ook al het metalvirus zwaar te pakken?

 

Pé: Aiko is nu 7 jaar en ziet er niet bepaalt een Will Tura-fan uit. Mijn dochters Sara en Lisa zijn nu pubers en Sara ging met haar vriend dit jaar samen met ons voor de eerste keer mee naar Graspop en ze had het daar prima naar haar zin (toont foto uit de krant waarbij Sara samen met haar vriend poseert op Graspop). Nadia en ik zijn samen met onze vrienden Karen en Jan (Rossi) elk jaar te vinden op hét metalgebeuren in België en de metaltenten “de Biebob” en “Hof ter Lo” hebben vaste klanten aan ons.

 

Een mooie combinatie dus van afzien op de mountainbike, headbangen op de festivals en “chillen” met de familie tussenin.

 

De familie Stubbe zijn in alle opzichten “cool” te noemen met drie maffe dochters, een trouwe wacky angel Nadia en de wackiest onder de Wacky’s Pé. De reporters werden nog getrakteerd op Oostenrijks bier, obstler (grrr) en overheerlijke versnaperingen. Was twee uur te laat thuis maar dat kon ik geweten hebben als je te gast bent bij deze gastvrije familie.

 

 

 

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens