Wacky racer van de maand

Decoster Ludo alias Smokey

Wacky verslaggevers van dienst Fikken en Dierckxsens waren te gast bij Ludo Decoster in de Jan Devischstraat waar meer wacky’s per vierkante meter te vinden zijn dan gelijk waar anders.

Eveneens aanwezig waren ons aller bekende Koertie, de laatste tijd ook bekend als The Bandit aangezien één of andere snoodaard (tip : het is geen al te grote) Ludo de bijnaam Smokey gegeven heeft na alweer een zware hoestbui op de fiets. Eega Carine lag uitgeteld in de zetel met een gebroken been na een fietsaccident met vluchtmisdrijf in de Hazegrasstraat en zo moest Ludo instaan voor de bevoorrading van de verslaggevers wat natuurlijk een niet te onderschatten taak is. Later op de avond kwam ook dochter Stefanie thuis.

 

Ludo, heb je altijd gesport of is het iets van de laatste jaren ?

 

Het is iets van de laatste jaren, eigenlijk ben ik er door mijn zoon Kurt en al mijn geburen Trapist en Fitzy en natuurlijk Molletje aan begonnen. Vanaf dat je hier de straat oversteekt val je over de bikers dus dat steekt wel aan.

 Ik werk bij een firma in Zeebrugge die instaat voor scheepsherstellingen maar de laatste jaren is dat vooral geëvolueerd naar bureauwerk. Dat houdt in dat ik tekeningen en offertes maak en ook heel wat werkmannen in het werk moet steken. Veel binnen zitten dus en aangezien ik graag buiten ben is dat wel jammer. Het fietsen is een heel goede uitlaatklep en ik zou het niet meer kunnen missen. Ik ben misschien niet de meest sportieve maar ik ben er graag bij en ik denk niet dat het ambetant is als ik meerij.

Ik ben wel nog vergeten te zeggen dat ik vroeger nog gezaalvoetbald heb als keeper maar dat heb ik vroeg moeten stoppen. Ik heb mijn schouder uit de kom gehad en in de goal staan is dan niet echt meer aan te raden. Ik heb wel nog enige tijd meegedaan bij een gelegenheidsploeg van de rijkswacht al was ik als enige geen rijkswachter.

 

Het zal wel zijn dat het niet ambetant is als je meerijdt maar we hebben wel gehoord dat het fietstalent in de familie ergens anders zit bij de zoon van je broer ?

 

Mijn broer heeft vroeger nog veel gekoerst en zo kent hij er veel van en kan ook heel goed aan fietsen werken. Zijn zoon Louis is nog maar negen jaar maar hij is er toch al heel veel mee bezig. Regelmatig doet hij mee voor de overwinning in zijn wedstrijden wat toch heel plezant is. Hij doet niet liever dan off-road rijden en is technisch heel sterk. Gelukkig wordt zijn materiaal al gesponsord want zo blijft het toch een beetje betaalbaar. Er kruipt heel veel tijd in, ook voor mijn broer die meegaat naar de wedstrijden die meestal in de Ardennen doorgaan.

 

Ludo, we hebben je de laatste tijd niet zo veel gezien maar dat heeft veel met de tijd van het jaar te maken zeker ?

 

Absoluut, in de zomer is het wat moeilijk voor mij om me vrij te maken voor het fietsen omdat ik dan andere bezigheden heb. Ik zal zeker weer herbeginnen want ik vind de wacky’s een plezante bende. Ik heb wel nog wat slecht nieuws : ik ga moeten geopereerd worden aan mijn twee polsen omdat ik in beide last heb van een geknelde zenuw. Ik denk dat ik ze alletwee tegelijk ga laten doen. Zo ben ik er in een korte periode vanaf want het duurt vijf weken per pols en als ik tien weken ga moeten thuis zitten ga ik zot worden. Ik ga dan thuis wel helemaal niets kunnen doen maar ik kan dan ook eens bediend worden (veel commentaar van vrouw en kinderen op deze opmerking) Ik weet wel nog niet goed wanneer maar ik ga toch eens de knoop moeten doorhakken.

Een gebuur als Fitzy is wel geen cadeau zeker ?

 

Toch wel, we wonen al 18 jaar naast mekaar en er is nog geen onvertogen woord gevallen.

 

Na deze poging tot het stoken van een verse burenruzie dronken uw verslaggevers de laatste van de avond en na nog wat gezellig nakeuvelen trokken we terug huiswaarts.

 

Fikken & Dierckxsens

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens