Wacky racer van de maand

Rotsaert Paul alias McG

De zware activiteiten kalender zorgt voor een vertraging bij de “Wacky van de maand” rubriek maar Harryman en Bahamontes vonden toch nog een gaatje om één van de fundering van de Wacky’s te gaan interviewen. Paul Rotsaert, alias Mcg, staat bij de Wacky’s bekend als ideale schoonzoon maar dat wilden we toch wel eens aftoetsen met een interview waarbij onze Wacky van het jaar 2008 zich in alle bochten moest wringen.

Toen we aankwamen werden we geconfronteerd met de buurt (Koudekelaan in Heist)waar McG woont. Een ladderzatte chauffeur wou met handfrein  op vertrekken en toen hij eindelijk zijn vitesse had gevonden ramde hij bijna een gemeentelijk boompje. Als ik ook nog eens vertel dat Piet Vélo en Iceman in de buurt wonen moet ik er geen tekeningske bij maken. Maar kom tijd voor het interview waarbij we aan McG en zijn eega en Angel wat scherpe keuzevraagskes voorschotelen.

 

De jeugd vs rijpe vertiger?

 

McG : Voel me goed in mijn vel nu. Ben eigenlijk niet veel veranderd. Was tijdens mijn jeugd geen caféhanger en nu nog niet. Ging af en toe eens weg naar de beurse in Knokke. Dat is een vroeger café uit de Smedenstraat waar nu P.C.S. is. Heb tijdens mijn jeugdjaren twee jaar voor licentiaat vertaler-tolk gestudeerd. Hetgeen ik dan van mijn studententijd heb overgehouden is mijn kennis van talen.

Isabelle: Hij spreekt heel goed Duits maar is wat beschaamd om het te spreken. Hij is wat introvert terwijl ik meer durf te klappen.

B&H: Dat kan van pas komen in Daun en met een paar pinten erbij loopt dat wel los.

 

Vrijgezel vs getrouwd?

 

McG : Liever getrouwd. Isabel en ik kennen mekaar nu 22 jaar.

Isabelle :Hij was mijn eerste lief.

McG : Maar zij niet maar veel gefladderd heb ik niet gedaan. We komen goed overeen ook al botst het dan eens gaat dat na een paar daagskes “koppen” weer over.

B&H: Help je veel in het huishouden (strijken, koken…)?

McG : Ben geen nieuwe man maar bijvoorbeeld mijn wacky kledij was ik zelf en ik help ook bij den afwas dus das al goed é.

B&H: Hm, dacht dat je de ideale schoonzoon was maar eigenlijk veel meer dan ons doe je eigenlijk niet in het huishouden.

 

Kind alleen vs broers/zussen.

 

Heb 2 broers en 2 zussen. Ik ben de jongste maar echt veel last heb ik daarvan niet ondervonden. Tussen Dirk, Jan, Martine en Anne (de oudste) zit er telkens twee jaar en we komen redelijk goed overeen ook al schillen we van karakter. Vader is nu 81 jaar en mijn moeder overleed 4 jaar geleden. Mijn broer Dirk  is bevoorbeeld meer een “geruchtemoaker” dan ik (drukt zich voorzichtig uit) maar ik blijf liever “low profil”. Werk nu samen met hen in de zaak en dat loopt zeer goed moet ik zeggen.

 

Zeldstandige vs ambtenaar?

 

McG : Zelfstandige ongetwijfeld. In onze schrijnwerkerijzaak ben ik in de loop van een jaar of 10 ingerold. Doe nu wat ik graag doe en zou me denk ik wat storen aan de kleinburgerlijkheid van de ambtenarij. In de zaak werken ook mijn broers Dirk en Jan. Ieder heeft zijn afdeling waarbij ik de administratie en houtwerk voor mijn rekening neem. Vroeger werkte ik soms door tot 22u en stond sommige zaterdagen om 4u op maar deze periode is nu voorbij.

 

Tennismietje vs baanjeanette?

 

McG : Een moeilijke -). Pak dan maar tennismietje. ’S Zomers op reis speel ik graag een partijtje tennis tegen mijn zoon. Fietsen met een koersvélo doe ik absoluut niet graag. Heb daar geen goeste voor en vind dat eigenlijk saai. Als we eens met de bike naar een TT gaan vind ik het  ook altijd lastig om me daarvoor warm te maken. Om te mountainbiken is weer iets anders. Ik ging als klein manneke al graag crossen met de fiets. Heb tot voor de Wacky’s ook nog wat gevoetbald in een zaalvoetbalclub maar mijn tere enkels zorgden ervoor dat ik bijna niet meer kon lopen op het einde.

Isabelle: Gelukkig kon hij zijn ei kwijt in dat mountainbiken want hij wordt lastig en nerveus als hij niet heeft gesport in de week. Kan er dan echt gene weg mee.

B&H: Geloof haar graag want tijdens het interview hebben we McG geen minuut zien stilzitten in zijn zetel.

 

 

 

Slijkduivel vs zandcrosser?

 

McG : Slijkduivel. De strandraces zijn meer competitiegericht en dat is niet echt mijn ding. Het is bovendien kostelijk want dat zeewater fret aan je materiaal. Wou daarom eens een sabbatjaar inlassen op het strand maar eerlijk gezegd krijg ik er stilletjes aan weer goeste in en schik me in te schrijven voor de strandrace van de Haan en die van Knokke-Heist natuurlijk. Het niveau ligt ook altijd hoger en wil nog altijd een beetje meekunnen.

B&H: Denken niet dat het voor jou een probleem is.

 

Blijven plakken vs vroeg naar huis?

 

McG : Vroeger toen ik nog zaalvoetbalde zat ik een kwartier na de match al in mijn zetel thuis.

Isabelle:  Moest hem dan pushen om eens meer weg te gaan. Het is daarom ook dat ik in de gangen van het gemeentehuis aan je vroeg of hij kon aansluiten bij jullie.

McG : Ja bij de Wacky’s is dat nu lichtjes anders. In het begin keek ik nog wat de kat uit de boom maar nu ben ik zelden voor twaalf uur thuis maar dan ook niet veel later. Bij Jean kan het nog later uitlopen maar als het te gevaarlijk laat wordt rij ik naar Heist.

 

Biken met  Wacky Racer vs biken met Wacky Angel?

 

McG : Weer moeilijk. Rij wel graag met mijn Angel maar kan me fysisch meer uitleven met de Racers natuurlijk. Het is wel geestig dat ik samen met mijn vrouw eens dezelfde hobby kan uitoefenen en pousseer haar dan ook een beetje om af en toe te gaan biken. Ben dan echt fier om dan samen te rijden met haar. Op de Bart Brentjens reed ik samen met de vrouwkes en heb eigenlijk evenveel genoten als anders.

 

Welnessweekendje met vrouwtje vs Wacky Trip naar het buitenland?

 

McG : Geef me toch maar de Wacky trip (kijkt voorzichtig naar Isabell).

Isabelle:  Ik wist dat wel dat hij dat ging antwoorden.

B&H: Wij ook, maar toch nog even nagaan je weet nooit.

 

Zoals altijd werden de verslaggevers verwend met warme en koude hapjes met een deel pinten en trokken we nog wat schone pics van de familie Rotsaert met het nageslacht Olivier (17j) en Justine (13j). Het huis van McG ademt een Wacky sfeer uit met een screensaver van Wacky pics met regelmatig eens een filmpje van de Wacky’s.

 

Merci aan deze schone familie voor de gastvrijheid en voor het weeral verhelderend interview.

 

Bahamontes en Harryman

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens