Wacky racer van de maand

 alias 

Een flik gaan interviewen is al iets speciaals maar als de vrouw ook nog eens inspecteur is kan de pret niet op al moesten we hetgeen er werd gezegd vooral niet verder vertellen. Vergeet het, hier volgt het verslag van een open gesprek met Peter Lierman, alias Biking Bobby met zijn eega Caroline en zijn twee zoons Bram en Robbe.

 

Het eerste wat ons opviel bij het oprijden van BB’s huis in Ramskapelle was de speciale ontvangst met op de oprit een tafeltje bedekt met versnaperingen en twee Sangria’s met fraisen. Er bestaan dus toch nog sympathieke Bobby’s?

 

BB: Heb het jullie toch gezegd dat het in orde ging zijn. Na deze apéro volgt nog meer spijs voor jullie. We gaan eerst op mijn vrouwtje wachten want ze is gaan oefenen voor de 1/8ste triatlon deze zomer.

 

 

 

Jawadde, die Wacky’s van de maand wordt nog een geestige bezigheid. Heb gelezen dat je zoon meebikete in Diksmuide? Ook een mtbikertje in wording?

BB: Ja Robbe reed 40km mee met me maar  hij fietst niet alleen graag maar gaat ook 3 maal per week gaan zwemmen in Blankenberge. Trouwens heb nog een suggestie, naast de Wacky Angels had ik ook gedacht aan de “Wacky Juniors”? Zou dat geen idee zijn om één maal in de maand onze gastjes het offroadpad op te sturen met een Wacky Racer?

 

Tja als die persoon in kwestie veel tijd heeft, denk aan een Wacky gepensioneerde of zo. We zullen zien wat we ervan kunnen maken. Is Bram ook al gebeten door het bikevirus?

Caroline: Nee, hij speelt voetbal in Westkapelle. (Caroline komt terwijl de oprit opgewandeld zo fier als een gieter opdat ze is gaan lopen zonder te stoppen). Tja kan ook eens trainen nu Peter niet is gaan kiten of gaan mountainbiken. 

 

Dat is redelijk wat BB en vroeger ging je regelmatig gaan duiken ook?

BB: Ja vroeger leidde ik een eigen duikschool in Brugge ,ik kon zelfs opklimmen tot tweesterren-instructeur maar een dodelijk ongeval deed me meer afstand nemen van de sport.

 

 

 

Wat was er wel gebeurd?

BB: Een vrouw van middelbare leeftijd kreeg een acuut hartinfarct tijdens de duiklessen en overleed jammerlijk. Het werd een zwaar verwerkingsproces waarbij ieder van de club steun zocht bij mij waardoor ikzelf geen tijd had om het voorval te verwerken. Ging er nadien zelf wat onderdoor en besloot het wat kalmer aan te doen. Heb hier nog een paar foto's met mijn duikmakkers.

 

Hij toont een foto waar BB opstaat mèt haar op een zijstreep  (redelijk verschietachtig).

Het lijkt me anders wel een interessante sport om te beoefenen. Wat was er zo leuk aan het duiken?

BB: Tussen de duikers heerst er een grote solidariteit, zoals bij de Wacky’s waar iedereen ook fantastisch wordt opgevangen. We gingen regelmatig duiken in de Oosterschelde want de Fauna en Flora zijn daar werkelijk prachtig. Tijdens mijn opleiding moest ik dan ook elke vis en zeeplant kennen. Spinkrab, vorstkwab, botervis, noem een waterdier en ik ken het. We doken ook regelmatig op wrakken en haalden tijd van tijd wat souvenirs naar boven (laat een koperen lamp afkomstig uit een duikboot zien). Voor onze kust licht het trouwens vol van de wrakken uit WO I en II maar daar mag je niet op duiken aangezien deze erkend zijn als massagraven.

 

En hoe ben je dan bij de zeilclub gekomen?

BB: Ik was de wijkagent van de buurt en ging in de zeilclub regelmatig een koffietje drinken. Robby van de zeilclub vroeg me eens om me te wagen aan het kiten. Hij zocht nog wat proefkonijnen. Vroeger ging ik regelmatig windsurfen en ik was dan ook redelijk rap mee weg met het kiten. Doe zelfs nu ieder jaar mee met het Belgisch kampioenschap.

 

Hoe werkt dan zo een kampioenschap?

BB: Het is eigenlijk om ter rapst van boei tot boei kiten. Niet de techniek maar wel de kennis van de zee is hier het belangrijkst. Je moet rekening houden met de stroming en de wind. 

 

 

 

Terwijl komt BB met de fagitas aangerukt en komt Caroline uit de douche (aangekleed weliswaar)

Het interview stokt een half uurtje maar babbelwater BB weet van geen ophouden.

Jullie zitten hier mooi in Ramskapelle, wonen jullie hier al lang?

Caroline: Sinds 1999, we wonen hier graag maar trekken er ook regelmatig eens op uit. We huren dan altijd een huisje waar we zelf kunnen koken want Robbe heeft een allergie waardoor hij bijzonder goed moet opletten wat hij eet. Hij mag bijvoorbeeld niets eten waar ei in zit verwerkt en ook gewone melk drinken is uit ten boze. Dat manneke moet enorm gedisciplineerd zijn in wat hij eet maar doordat hij de gevolgen kent (zwellingen, weinig lucht) houdt hij zich perfect aan zijn dieet.

 

Sterk van dat ventje. Wist dat niet maar ook jij bent  lid van het politiekorps

Caroline: Ja ik ben hoofdinspecteur bij jeugd en slachtofferhulp. Vandaar dat Peter steeds zijn GSM moet bijhebben mocht ik een oproep krijgen. Jullie vroeger lid Gregory (Gregorius Clitorius) is trouwens mijn collega.

 

Jij BB, was toch vroeger geen wijkagent?

BB: Nee, ik werkte vroeger bij de gemeentepolitie maar ik kon het nachtwerk niet langer meer verdragen. Ik begon in 1995 net als mede-wacky-flikken Black Magic en Freddy Big als interventieagent maar de uren van een wijkagent zijn regelmatiger en beter voor mijn gezondheid.

 

 

 

En die kan je gebruiken voor al je hobby’s te kunnen uitoefenen. Kennen jullie elkaar al lang?

BB: We zijn 11 jaar getrouwd. We leerden elkaar kennen op de skipiste, de pyramide, in Brugge. Ik werkte daar als skileraar en Caroline, die van Brugge is, kwam daar regelmatig oefenen.  Ik was ook nog in een ver verleden skileraar in Zwitserland in Chateau d’Aix waar ik twee jaar verbleef. Ik deed zelfs nog mee aan competitie in het skiën en behoorde tot de subtop van België.

 

Jawadde dat ook nog, maar dan kwam je zo’n drie jaar geleden schat ik, bij de Wacky’s terecht.

BB: Ja, ik zag jullie bezig tijdens de strandraces waar ik samen met Robby en mijn beste maat Join ook aan deelnam. Heb het me zeker nog niet beklaagd want zoals ik al zei wordt iedereen bij de club fantastisch onthaald. Join zag het niet direct zitten om lid te worden omdat hij in de zomer voornamelijk met de koersfiets rijdt. Maar intussen is hij al van mening veranderd

 

En wil je net als ons ook nog naar de crocodile trophy?

BB: De Cape Epic spreekt me wel aan maar vrees dat ik iets te lang zal weg zijn van huis (kijkt loens naar Caroline).  Was overlaatst nog in Tenerife met Shinn en Join en ik kan het je zeggen het is daar een waar MTB-paradijs en een aanrader om eens met de club naar toe te gaan. Vooral het downhillen is daar werkelijk fenomenaal. Volgend jaar zie ik zo’n LCMT wel zitten en ook de Roc d’Azur wil ik zeker nog eens doen.

 

Das genoteerd, bedankt voor dit gesprek en vooral voor de heerlijke fagita’s!!!

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens