Wacky racer van de maand

Casteleyn Ivan alias Yval

De septemberwacky is geen gewone. Het is de eerste keer dat interviewers Bahamontes en Bontempi geen vragen moesten stellen op een mooie zondagmiddag want de persoon in kwestie gaf in zijn babbel bijna reeds alle antwoorden alvorens de vragen werden gesteld.

Maak kennis met Ivan Casteleyn alias Nightrider.

 

 

Ik denkt dat het gemakkelijker een afspraak te maken is met Prins Laurent dan met jou. Jij bent op zijn minste gezegd een bezige bij?

 

Nightrider: Ik werk in een familiezaak (Algemene Bouwonderneming Casteleyn) samen met mijn twee broers. In de week werken we van acht tot ongeveer neger uur ’s avonds en ik neem er ook de zaterdagvoormiddag bij. Ik werk samen met andere bedrijven, oa met Floyd die bij De Brabandere werkt, en dan blijft er inderdaad niet veel tijd meer over voor andere zaken. Vroeger was het nog erger. Dan werkte ik zelfs op zondag. Het harde werken zit een beetje in het bloed van de Casteleyns want ook mijn broers kloppen veel overuren.

 

Blijft er dan nog tijd over voor een hobby?

 

Nightrider: Ik speel tennis en rij met de koersfiets bij Chalet Suisse en vooral in de winter ga ik mountainbiken en probeer ik zo veel mogelijk ritten mee te pikken uit de strandraces van het kustcriterium. Ik probeer in de week één uurtje te gaan lopen of te biken en de zondag is ook mijn vaste sportdag. Het is maar best ook dat ik regelmatig sport want de Casteleyns zijn niet alleen harde werkers maar zijn ook stevige eters.

 

Hoe bedoel je?

 

Nightrider:Wel om je een voorbeeld te geven gingen mijn broers en ik eens ribbetjes eten. Het was à volonté dus aten we naar believen. Dat was niet naar de zin van de restauranthouder die dacht dat we er een wedstrijd op nahielden. Hij verzocht ons beleefd zijn zaak te verlaten en we dropen verbouwereerd af. Ik heb mijn schoonbroer eens zijn mond naar beneden zien vallen toen ik mijn 23ste “geirnorskroket” naar binnen speelde.

 

 

 

Chance dat je niet naar de barbecue kon komen!! De bijnaam “nightrider” kreeg je van ons nadat je ons vertelde dat je om je conditie op peil te houden ’s nachts gaat trainen. Een heikele onderneming als je het mij vraagt!!!

 

Nightrider: Het is idd zo dat ik na de werkuren nog een ritje maak. Het is dan meestal rond tien uur ’s avonds dat ik aanzet richting Cadzand. Nu en dan wordt ik opgeschrikt door andere nachtvlinders maar voor de rest valt dat mee. Ik maak wel altijd dat ik na een goed uur weer thuis ben want anders begint mijn vrouwtje Monique zich ongerust te maken.

 

Monique: ja, je weet nooit met die rare vogels zo laat op de avond en ik vind het toch gevaarlijk indien hij iets moest tegenkomen en niemand hem zou vinden. Het is de eerste keer niet dat ik met mijn peignoir op straat kom voor te zien waar hij blijft. Het is wel best dat hij sport want nadat hij vorig jaar in september stopte met roken vond ik hem nerveus worden en stimuleerde hem dan ook om te sporten.

 

Blijft er voor jou tijd over Monique voor een paar hobby’s

 

Monique: Eigenlijk niet. Doe de was en de plas thuis en samen met ons dochter Lisa die 10 jaar wordt stel ik me in de situatie van zijn hels schema. Ik heb hem zo leren kennen dus ik wist waar ik aan begon.

 

Nightrider: Ik heb werkelijk een prachtvrouwtje. En zeggen dat ik vroeger zodanig met mijn werk bezig was dat ik vroeg aan de pastoor of ik er wel bij moest zijn toen we trouwden. Ik vond het genoeg om mijn handtekening te zetten en ’s avonds gewoon naar mijn feest te komen. Ik spreek nu wel van 17 jaar geleden.

 

Ha, da zou tenminste een primeur geweest zijn. Een trouw zonder bruidegom.

Iets anders nu. Ben je altijd een koersfietsfanaat geweest?

 

Nee zeker niet. Ik heb vroeger 15 jaar met de crossmoto gereden en later zelfs met de trial. Op een dag echter heb ik al mijn materiaal verkocht en stopte ik definitief. Ik hield er wel een goeie techniek aan over voor te biken. Ik denk dat ik zelfs een begenadigd downhiller zou kunnen zijn. Na het moto- rijden was er een gat van 12 jaar waarbij ik niks aan sport deed. Heb hier wel nog enkel bekers staan van het “vogelpieken” en een trofee die ik kreeg als rode lantaarn voor het bowlen maar na een tijdje werd ik papperig en woog meer dan 100kg.

 

 

 

Wat was de ommekeer?

 

Mijn schoonbroer Luc Coudeville spoorde me aan om eens met de koersfiets te rijden. Hij joeg me we wel meteen in de kosten zo want eer ik kon beginnen was ik al 1800 euro armer. Bon, we reden eerst ritjes van een km of 12 wat ik al een ganse prestatie vond. Ik wou echter me altijd meten met hem en wou niet onderdoen. Ik begon zelfs te trainen op rollen en begon meer en meer kilometers te doen en de trein was vertrokken. Ik spreek hier nu wel van drie jaar terug.

 

Wat bracht je uiteindelijk bij de Wacky’s?

 

Ik kon moeilijk in de winter ’s avonds trainen met de koersfiets. Want dat is werkelijk te gevaarlijk. Dus schafte ik me een mountainbike aan en porde Luc Spysschaert (Space) me aan om mee te rijden de donderdag met Michel Van Mol. Het was op één van de strandraces dat ik kennis maakte met de Wacky Racers en het leek me wel tof om voor de blauwe armada uit te komen. Het is natuurlijk jammer dat ik me niet meer kan vrijmaken om voorbeeld eens deel te nemen aan grotere tochten maar ik kan werkelijk niet meer dan twee dagen verlof nemen. Zelfs met mijn gezin ga ik slechts één weekje per jaar op reis.

Ik vind het wel geestig om de zondag elders eens een toertocht te maken maar de strandraces zijn mijn voornaamste doelstellingen.

 

Oké afspraak op 19 oktober tijdens de strandrace van Oostende waar nightrider met zijn grote troeven zijnde kracht en techniek de andere wacky beachboys het vuur aan de schenen zal leggen.

 

Bontempi en Bahomontes genoten nog van het gezelschap ten huize Casteleyn en bedankten Monique, Lisa en nightrider himself voor dit fijn en interessant gesprek.

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens