Wacky racer van de maand

De Baets Bjorn alias Den Beul - Onslow

Het is er eindelijk van gekomen. Na een zomerslaap te hebben gehouden waren de wacky journalisten Barry en Harry te gast in Maldegem bij Biorn De Baets, alias “De Beul” en zijn vrouwtje Barbara die we nog kenden van haar “triiiiii”-intermezzo’s tijdens de barbecue. Het was de eerste maal dat we naar Oost-Vlaanderen trokken voor een interview en was het dus vanzelfsprekend dat we zeer goed onthaald werden. Den Beul is vrij nieuw in de Wacky familie waar iedereen kent hem als de locomotief, het tempobeest en dus waren we maar al te benieuwd naar de mens achter de Beul.

 

 

Eerste vraag, heb je al getraind vandaag?

Beul: Je gaat toch zo niet beginnen e!!

 

Toch wel!

Beul: Eeeuuuh ja zo’n 40 km op ’t gemaksken.

 

Barbara: Mo hei, ei traint iedere dag.

 

Beul: Sst ge moet dat niet zeggen

 

 

 

Tweede vraag, heb je al gewerkt vandaag?

Beul: Nee, moet enkel donderdag en vrijdag werken. Ik werk in ploegen bij Beckaert in Aalter. Ik doe daar geen weekendwerk maar weet wel pas de week ervoor of ik in de vroege of de late shift zit. Ze maken daar voornamelijk staaldraad en hetgeen ik daar doe is camions lossen, werken met de clark enzovoort. Ik ga altijd naar het werk met de fiets en met de vroegen betekent dat om 4u15 opstaan. We hebben er wel meer verlof, een 16-tal dagen extra, doordat we meer uren kloppen in de week

 

Altijd in Maldegem gewoond?

Beul: Ja allebei. We zijn nu bijna 11 jaar getrouwd en dertien jaar samen. We fabriceerden intussen ook twee kinderen ineen. Balder en Sterre zijn intussen 3 en 7 jaar. Balder is een brave maar zijn zus dat is wat anders.

 

Je bent de enige bij de Wacky’s die de wheelie echt goed beheerst. Vermoedelijk bike je al van kindsbeen af?

Beul: Zeker niet!! Ik speelde tot mijn 28ste basket bij Maldegem in 1ste provinciale en bij Knesselaere in 2de provinciale. Slijtage aand knie zorgde ervoor dat ik moest stoppen. Ben dan beginnen fietsen. Eerst op de mountainbike en nadien op de koersfiets. Aanvankelijk reed ik enkel de zondag wat toertochten met vrienden en kwam meestal goe zat thuis.

Barbara: Veel had ik niet meer aan hem dan. Het was thuiskomen in de zetel en hem gerust laten

Beul: Tot ik eens meedeed aan de strandrace in De Panne. Ik eindigde ongeveer 400ste en besefte dat ik niet eigenlijk zo goed kon rijden dan dat ik dacht. Ben er mij van dan af wat meer op beginnen toeleggen

 

Ja en hoe! En die wheelie?

Beul: Hier zie (laat me foto’s zien van een zichtbaar goed in het vlees zittende Beul op een moto op achterwiel). Ik heb nog dikwijls op circuit gereden met vrienden op de moto.

 

Een vraag die waarschijnlijk iedereen wil weten, hoeveel keer op de week zit je op de fiets?

Beul: Elke dag want ik ga iedere dag met de fiets naar het werk. Als ik de late heb dan vertrek ik een uurke of twee op voorhand om wat bij te trainen. Om een beetje te kunnen presteren heb ik redelijk wat training nodig. Als ik het wat laat hangen kom ik gemakkelijk wat kilo’s bij

Barbara: Ei kan ook niet van de chocola en snoep blijven!!

 

En hoeveel keer op je vrouw?

Barbara: Ja zeg, welke vragen zijn dat hier!

Beul: Laten we zeggen , regelmatig (kijkt verliefd naar Barbara)

 

Geloof je in seks voor de wedstrijd?

Beul: Pff voor mij maakt het niet uit. Toen ik baskette merkte ik wel dat ik preciezer was als ik niet van de grond ging voor de match.

 

 

Wat zeggen ze er thuis van als je weer eens weg bent voor een toertocht ?

Barbara: Ik vind dat niet erg hoor integendeel. Als hij niet kan sporten wordt hij redelijk lastig en dan heb ik er toch geen zak aan.

 

Je staat bekend als een behulpzaam biker die er niet voor terugdeinst anderen uit de wind te zetten als het moet. Ben je thuis ook zo behulpzaam?

Barbara: Ja hoor, als hij thuis is en ik ga werken in het kindertehuis doet hij het huishoudelijk werk zoals stofzuigen, dweilen, stof afdoen. Ik vind dat normaal dat hij iets doet. Ik had een moeilijke zwangerschap waardoor ik de ganse tijd moest plat liggen.Zo leerde hij ook zijn plan trekken en dat vind ik niet slecht. Nee, hij zorgt wel goed voor zijn gezinnetje.

 

Schoon Bjorn amaai, en wat doe je dan Barabara in dat kindertehuis?

Barbara: Ik fungeer daar als echte huismoeder voor geplaatste kindjes tussen 2.5 en 16 jaar. Kinderen waarbij de ouders niet voor hen kunnen zorgen bijvoorbeeld. Het is niet altijd simpel maar doe het enorm graag

 

 

Hoe kan je Bjorns karakter het best omschrijven?

Barbara: Hij heeft zeker een sterk karakter en als hij voor iets gaat is het dan ook voor 100%. Hij weet wat hij wil en wil overal de beste in zijn, gelijk in wat hij doet. Hij zegt nochtans van zichzelf dat hij niet competitief is (draait met haar ogen). Hij is een brave maar als je een paar keer tegen zijn kar hebt gereden neemt hij afstand.

 

Bjorn, wat waren je eerste bevindingen toen je lid werd van de Wacky Racers?

Barbara:Je was in de wolken é?

Beul: Is waar. Wou niet in een wielertoeristenclub gaan maar bij de Wacky’s vinden we een goede mix van verschillende mensen. Er zit wat vanalles tussen en dat vind ik wel geestig. Er zitten ook geen rotte appels tussen de groep. Ik reed vroeger met een groep vrienden (Stiffmeisters) maar zij reden niet zo regelmatig.

Barbara: Je reed vroeger veel alleen é.

Beul: Meestal met twee, met Kroele vooral!

 

Je bent een allrounder. marathons in de Ardennen, crosscountry, strandraces. Je bent steeds vooraan in de uitslag te vinden. Heb je een specifieke strategie of een speciale voorbereiding?

Beul: Ik rij alleszins bijna nooit op rollen. Ik zweer bij het principe dat je veel kilometers moet maken.

 

Je bent niet bepaald een lichtgewicht en toch klim je als de besten. Kan het liggen aan de juiste kadans? Werken aan je kracht?

Beul: Nee, doe niets speciaals. Ik weet zeker dat er een klassement per gewichtscategorie mocht zijn ik steeds op het podium zou staan

 

Ben je van zin om je een 29er aan te schaffen zoals zovelen nu?

Beul: Nee niet direct. Er is volgens mij nog niet genoeg op de markt om me er ene aan te schaffen. We zullen wel zien.

 

Heb je eigenlijk nog andere hobby’s dan een vélo?

Beul: Eeeh mijn kindjes en prutsen aan fietsen. Voor de rest eigenlijk niet nee.

 

Ja das waar, je bent ook een goede mechanieker. Van wie leerde je de stiel?

Beul: Ik studeerde automechanica en deed de reparaties zelf van mijn monobike. Ik was dus al handig en door nu en dan eens wat te vragen aan de fietsenmaker en via het internet is het niet echt moeilijk om je fiets zelf te repareren. Je hebt natuurlijk speciale sleutels nodig dat is al.

 

 

 

Bij mij zouden die sleutels niet veel uitmaken eigenlijk .Wat zijn je ambities komend strandseizoen en verder nog in 2012?

 

Beul: Heb een goede voorbereiding gehad deze zomer en wil eens binnen de eerste 20 eindigen op een strandrace. Voor de rest staat 2012 in het teken van de Crocodile Trophy en nog later wil ik ook eens meedoen aan de Cape Epic.

 

Staat genoteerd!!! We keken nog wat samen naar het débacle van de Rode Duivels tegen Duitsland en keerden enerzijds wat ontgoocheld over de uitslag maar anderzijds zeer content met het verhelderend interview huiswaarts toe.

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens