Wacky racer van de maand

Bulcke Miguel alias Mick

De drukke eindejaarsfeestdagen zijn voorbij en zo vonden Knokke-Heists bekendste reportersduo Harry en Barry eindelijk de tijd voor de Wacky van de maand die bijna van de eeuw werd. Miguel Bulcke, alias Mic, zag er kraaknet uit toen we maandag 4 februari aanbelden aan de Leliedreef. Dochter Luna (10jaar) zorgde voor de verdeling van de hapjes, vrouwtje Katia slingerde heen en weer tussen gesprek en kookpotten en Miguel zat opvallend stil en aandachtig te luisteren . Harry en Barry genoten van de paté, olijfkes en ander lekkers maar hadden wel concurrentie van de 13-jarige white highlander Boomer die zat te lonken naar zijn kans om een hapje mee te graaien Ik dacht eerst dat we beland waren in aflevering van “Komen Eten” maar  Miguel en Katia zijn gewoon een heel gastvrij koppel met een zeer goede babbel. Hier gaan we:

 

B&H: Waren liggen jullie roots?

Miguel:De mijne in Knokke. Mijn ouderlijk huis bevindt zich recht tegenover het schietplein aan de Smedenstraat. Niet ver van handelszaak De Bree zie je zo een huis met een garretje, wel daar ist.

Katia: ’t Krapulestraatje dat ze zeggen.

Miguel: Awel ja

Katia:Ik kom ben afkomstig van Oostkerke waar we op heel jonge leeftijd elkaar tegen het lijf liepen op het boerebal in zaal de Beuterblomme.

 

 

B&H: En wat zag je feitelijk in Miguel?

Katia:(na zeer lang treuzelen) eeeeh, weet et eigenlijk niet, zijn positivisme en ja, eigenlijk ook zijn schoon koptje.

(H & B kijken elkaar verdwaasd aan).

Miguel: Over welk kopje eddet?(schaterlach)

 

 

B&H: Zijn jullie al lang samen?

Miguel: Hm al een hele tijd, denk 19 jaar waarbij wel een pauze hebben ingelast om te kijken wat er nog op de markt liep…om dan terug bij elkaar te komen.

 

 

B&H: Vind je Miguel ijdel?

Katia:Jazeker maar ik vind helemaal niet erg. Vind dat leuk als een man zich verzorgt.

Miguel: Ik wrijf me elke dag in met haar borstencrème.

Katia kijkt geneert naar Miguel terwijl reporters zich afvragen wat hiermee wordt bedoeld.

 

 

B&H: Wat vind jij van je papa Luna?

Luna:Ik vind hem tegelijkertijd lief en onnozel.

 

 

B&H: Dat vinden wij ook!!! Heb je nog broers of zussen Miguel?

Ja, nog 2 broers die beiden jonger zijn dan ik. Er zit telkens tewee jaar tussen.

 

 

B&H : Hoe zat het vroeger met de studie’s?

Miguel: Ik studeerde koel – en warmtetechnieken in Zeebrugge waar ook Space jr school liep. Nadien deed ik mijn legerdienst waar ik instond voor onderhoud-chauffage. Mijn werkcarrière startte ik bij De Cloedt waar ik baggerschepen schilderde. Vervolgens kon ik aan de slag bij De Smidt electronics, mijn huidige werkgever, waar ik insta voor de alarminstallaties voor huizen en bedrijven.

 

Katia:Ik zat op het internaat en volgde secretariaat-moderne talen. Nadien ging ik werken in het restaurant “De Krinkeldijk” dat door mijn ma en zus werd uitgebaat. Ik deed er een beetje vanalles.

Het is intussen 13 jaar geleden dat mijn zus verongelukte maar we voelen nog steeds haar aanwezigheid. (M &K tonen foto’s van een reis samen met de zus van Katia). Sindsdien heb ik geleerd genieten van het leven en alles wat meer positief te bekijken. We proberen dat ook mee te geven aan onze dochter. Ik baat nu zelfstandig een schoonheidssalon uit (Bliss) dat zich boven het restaurant bevindt in Oostkerke. Ik werk alleen en dat maakt het me heel wat gemakkelijker om tijd te maken voor mijn gezin.

 

B&H : We zien hier overal portretten en foto’s hangen van vreemde culturen, Reizen jullie veel?

Miguel: We maken regelmatig eens een mooie reis samen maar ieder jaar steken we ook een echte rugzak-met-tent-uitstap in de Ardennen erbij. (toont foto’s van uitstapjes waarbij bleek dat Miguel toch iets minder scherp voor de dag kwam dan nu). De mooiste plekjes vonden we in Bali en Indonesië.  We proberen dan het genieten te combineren met enkele bezienswaardigheden. Ons favoriete stekje echter blijft Zuid-Frankrijk.

 

 

 

B&H: Hoe kwam je bij de Wacky’s terecht Miguel?

Miguel: Door Harryman in feite. Ik zag zijn fiets hangen in de garage en vroeg met wie hij reed. Ik reed een paar keer mee met jullie en ondanks dat ik vroeger niet echt me wou aansluiten bij een club deed ik de stap.

 

 

B&H: En al spijt van?

Miguel: Nee zeker niet. Mijn “integratie” verliep goed en wat ik apprecieer is dat iedereen zichzelf kan zijn. We plagen elkaar graag zonder iemand te kwetsen. Ikzelf lach ook graag en dus ben ik bij de juiste bende gevallen.

 

 

B&H: En ook pas eigenaar van een nieuwe vélo?

Miguel: Ja schafte me een 29er aan van Specialized en ben er apetrots op. Soms stal ik hem eens uit om er gewoon naar te kijken. Alhoewel ik een goede 26er had is het gevoel toch anders nu. Ben geen biker die alle nieuwste snufjes op mijn fiets wil want ben best een zuinige jongen. Mijn nieuwe bike is vooral lichter en biedt veel meer rijcomfort. Het rijden door het slijk gaat ook wat makkelijker met de grote wielen.

 

 

 

B&H: Deed je vroeger aan sport?

Miguel: Zat vroeger nog bij een duikclub in Brugge waar Biking Bobby lid was. Momenteel staat dat duiken op een laag pitje. Heb nooit eigenlijk fanatiek geweest in het sporten en nu nog niet feitelijk.

 

 

En wat zijn je ambities voor dit jaar.

Miguel: Ik zie het geweldig zitten om met de bende naar Italië te gaan. Zal daar supergezellig worden met zo ne nest Wacky’s bijeen. Ga eerst en vooral wat meer toertochten te rijden om een beetje getraind te zijn tegen dan. Ik vond trouwens de uitstap naar Limousin heel machtig. Had er eerst wat schrik voor maar uiteindelijk kon ik iedere dag genieten van de tochten want dat staat nog altijd meer bovenaan dan de prestatie op zich. De vriendschap tijdens zo een buitenlandse tocht moet altijd primeren vind ik.

 

 

B&H: Ben jij sportief Katia?

Katia:Eigenlijk niet maar ga daar nu verandering in brengen en meedoen aan start-to-run!!!

(We zien haar nochtans vlijtig spurtjes trekken om twee sterreporters een galadiner voor te schotelen).

 

De côte-à-l’os wordt geprepareerd en Miguel moet in actie schieten. Katia houdt haar Miguel in ’t gareel met een paar welgemikte oneliners.  Een paar willen jullie zeker niet onthouden:

“Miguel, kom nie kier elpen!!!”, “Zet je n’an taffel”, “Gie moe zwiegen”,  “Drink e beetje woater e zeg!!”

Allemaal lief bedoeld en Miguel blijft zoals altijd de vrolijkheid zelve.

 

B&H: Is Miguel een goede hulp thuis?

Katia:Auto’s wassen, tuinieren en boodschappen doen zijn de voornaamste taken, maar voor de rest, ale ja feitelijk wel, hij helpt me wel veel.

 

Dan kunnen we afsluiten met een positieve noot. De reporters kregen na een ferme lap vlees met versgemaakte frietjes nog een overheerlijk tiramisu voorgeschoteld. Het werd een heel fijne babbel met een heel warm gezin. Bedankt Miguel, Katie en Luna ook natuurlijk. De site van Katia's schoonheidssalon vinden jullie hier.

 

Barry en Harry

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens