Wacky racer van de maand

Allaert Piet alias Piet VĂ©lo

Goedlachse, sympathiek en uitermate gedreven, zo zouden we onze wacky van de maand november kunnen omschrijven. Piet Allaert, alias Piet Vélo, viert bijna zijn 51ste verjaardag maar het is hem niet aan te zien. Maak kennis met de flandrien onder de Wacky Racers en zijn vrouwtje Claudine.

 

WR: We hebben eigenlijk geluk dat je thuis bent want je bent net terug na weken weg van huis.

 

Piet: Ik zat 6 weken in Saoedi-Arabië en ben sinds donderdagavond terug. Ik werk voor het bekende baggerbedrijf Jan Denul en dat betekent zes weken thuis, zes weken op zee. We zijn momenteel bezig in de streek rond Riat waar we een plateau opspuiten om een boortoren op te plaatsen. Ik ben op de boot verantwoordelijk voor het dek waarbij ik meestal Indiërs onder mijn hoede krijg waarbij ik mijn beste Engels moet bovenhalen.

 

Vind je het niet vervelend zo veel weg van huis?

 

Piet: Het is een gewoonte. Voor deze job was ik visser en was ik ook veel weg. Mijn twee zonen Steve en Neal zitten in dezelfde branche waardoor we soms elkaar nauwelijks zien.

Claudine: Piet vindt dat allemaal niet zo erg en ik ben mijn ganse leven niet anders gewoon. Soms zijn ze er allemaal en soms niemand en dat vind ik wel vervelend al is het maar voor het feit dat ik dan alleen voor mezelf eten moet klaarmaken.

 

 

Heb je daar tijd voor ontspanning ?

 

Piet: Dat hangt ervan af waar we zitten. In Riat kreeg ik geen tijd om de fiets eens boven te halen en dan fret ik mijn kas op maar het zit nu en dan wel eens mee. Ik kocht dit jaar een mountainbike die ik overal ter plaatse meeneem. In Nicaragua bijvoorbeeld zijn er prachtige mountainbikepaden en ook in Abu Dhabi is het heerlijk laveren op de 14km lange dijk tussen de prachtig onderhouden tuinen. Deze tuinen worden continu proper gehouden door een tweehonderd Indiërs. Soms krijgen we ook de mogelijkheid om ons uit te leven in een plaatselijke fitnesszaal. Te veel ontspanning echter is ook niet goed want niet lang geleden zijn er een 8-tal werknemers ontslagen toen deze in Colombia te veel van het plaatselijk goedje genoten.

 

Je bent gekend voor je karakteristieke koersstijl. Waar haal je die gedrevenheid vandaan?

 

Claudine: Hij is altijd zo geweest. Als hij aan iets begint doet hij het voor de volle 100%. Voor minder gaat hij niet. Tussen zijn 20 en 30 jaar was hij niet zo sportief als nu. Hij was meer een cowboy. Letterlijk dan want hij reed veel te paard.

Piet: Ik haalde twee ruitersbrevetten maar intussen kon ik ook varen met een catamaran en een zeiljacht. Ik heb wel altijd aanleg gehad voor te sporten en toen ik van mezelf vond dat ik overgewicht aan het krijgen was begon ik er pas goed in te vliegen. Ik ben eerst begonnen met lopen en nadien sloot ik me  aan bij wielerclub de Strandjutters. Vier jaar later trainde ik voor de triathlon in Zonhoven waar ik als voorlaatste aan de meet kwam. Intussen ben ik goed geëvolueerd en schafte me zelfs een tijdritfiets aan. Op de laatste Zwintriathlon finishte ik in een tijd van 2u31 en bij het fietsen deed ik slechts 1u07 over de 45km.

 

 

Ben je thuis ook zo een bezige bij?

 

Claudine: Laat me niet lachen. Hij vindt huishoudelijke taken iets voor watjes. Hij kan het zelfs niet verdragen als ik begin te stofzuigen. Het enige wat hij doet is af en toe het eten klaarmaken maar dan vind ik overal sporen van hem nadien. Hij morst erop los en overal vind ik zijn vettige vingers terug.

Piet: Geen commentaar

 

Jij was ook bij de eerste leden bij onze club. Wie bracht je tot bij ons.

 

Piet: Rik  Bells bracht me bij de club. De eerste keer dat ik meereed kon ik met de vinger in de neus mee met de besten maar nu loopt het niet meer zo vlot. De afgelopen strandrace in Knokke-Heist was ik ook enorm ontgoocheld met mijn prestatie maar ik beloof dat ik veel wacky’s terugpak volgend jaar (lacht).

 

Je zal dan weer zeer gestrest zijn zoals bij de Black Forest Ultra Bike toen je van 4 uur ’s morgens aan je ketting zat te draaien.

 

Het ligt in mijn aard. Heb veel eergevoel en wil voor iedere tocht of wedstrijd steeds het beste van mezelf geven wat soms leidt tot veelvuldig geloop naar het toilet voor de start. In het Zwarte Woud dacht MC Gyver dat ik letterlijk ging sterven. Hij vroeg om het wat kalmer aan doen maar ik wist dat ik de juiste vorm had en toen heb ik iedereen verrast met mijn prestatie.

 

Als we je soms zie zwoegen waarbij de fluimen rond vliegen hebben we ook de indruk dat je ieder moment gaat stuiken.  Wat wil je nog realiseren in de nabije toekomst?

 

Nu leg ik vooral de nadruk om mijn basisconditie te verbeteren door vooral met de koersfiets te rijden en de donderdag anderhalf uur te zwemmen. Ik zou eens een volledige triatlon tot een goed einde willen brengen en ik zou het wel overwegen om volgend jaar ook de Transschwarzwald te rijden.

 

Als je dan maar niet om 4 uur aan je achterwiel zit te draaien want dan krijg je 400 bikers op je dak.

 

We namen nog wat foto's van Piet zijn koersboeken, koersfiets en van het gastvrije koppel en bewierookten Piet nog in zijn gezellig huisje om zijn karakter, zijn humor, zijn goedlachsheid en vooral zijn looks want er zijn weinigen die er op hun 50ste zo fris en jong uitzien dan Piet himself.

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Beausart Danny
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Lierman Peter
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens