Wacky racer van de maand

Baeckelandt Kevin alias Bontempi

Hij is één van de grondleggers van de club maar sinds een paar jaar zien we hem helaas niet meer zoveel op de bike. Hij reed nochtans in zijn beste dagen iedereen aan flarden en was een tempobeest ala Den Beul. Tegenwoordig is hij fulltime papa en heeft hij zijn handen vol met zijn kerverse zoon Milan. Tot op het moment dat hij zijn grote comeback maakt vernemen we meer van Kevin Baeckelandt alias Bontempi.

 

 

Ik verjaar op: 17 april

 

Sterrenbeeld: Ram

 

Burgerlijke staat: samenwonend

 

Wacky sinds: het prille begin

 

Ik leerde de Wacky’s kennen door: Stond mee aan de wieg tijdens de eerste legendarische Ardennenritten

 

 

 

Van waar je bijnaam? Bontempi, kon in een ver verleden goed tempo rijden (zolang het maar niet bergop was). Heb hem zelf niet mogen/kunnen kiezen.

 

Waarom mountainbike?  Voor ik begon te mtb speelde ik nog voetbal bij Westkapelle samen met Pe en Dierxcksens op zeer bescheiden niveau. Had telkens last daags nadien aan mijn beide knieën. Toen Baha een motorongeluk had en ook niet meer kon voetballen besloten we maar samen om te mtb.

 

Tofste herinnering aan je Wacky “carrière” tot nu toe?  Ik heb heel wat leuke herinneringen bij de Wacky’s. Zoveel dat ik er moeilijk eentje kan uitpikken. De allereerste keer De Ronde Van Vlaanderen in een tentje op het voetbalplein in Ninove, waar het de godganse avond en nacht regende, waarop we uit pure miserie het nachtleven verkende. Waar we trouwens nog goed in de markt lagen bij de dames van 50+. ’s Anderendaags was het allemaal veel minder.

Onze persvoorstelling in de kleine kantine van Westkapelle zal mij ook bij blijven. Allebei zo nerveus dat we ons tekst vergaten en een stuk in voeten hebben gedronken. Waar ik als penningmeester het lidgeld moest ophalen en ’s anderendaags niet meer wist wie er nu al had betaald of niet.

 

 

De tofste sportieve herinnering was de LCMT, elk met een mtb van 700€ 4-dagen Houffalize en omstreken verkennen. Na een loodzware eerste dag waren we zo laat binnen dat er geen eten meer was voorzien en het moesten stellen met een croque monsieur. De laatste dag was ik zodanig uitgeput dat het zwart werd voor mijn ogen, naar het schijnt hebben we nog gestopt bij een biermuseum… (er bestaat nog een foto ergens). Nog nooit zo blij dat we na 4-dagen Stavelot hadden bereikt, kregen we een potje koude halfgare spaghetti en een diploma als souvenir. Dan nog eens een urr of 2 in file rond Luik en toen ik ’s avonds laat thuis kwam herkende Patricia mij niet meer.

 

Waar werk je momenteel en wat doe je daar precies?  Ik werk (als één van de enigste zeer hard) bij de gemeente. Ik ben verantwoordelijk voor de rioleringen (van een shit job gesproken ;-) )

 

Wat is je lievelingsgerecht? Thais en asperges

 

Naar welke muziek luister je? Een beetje naar alles (ben grote fan van GNR, ACDC, Whitesnake, …)

 

Grootste flater tot nu toe al dan niet op de mtb? Wil ik en ben ik al lang vergeten ;-)

Die ene keer toen wij voor de allereerste keer met klikpedalen reden. Zouden wij onze oostvlaamse Wacky’s (Ginitou en de 2 Tom’s) eens leren en tonen wat echt mtb was. Baha had al in de eerste 500 m al 2 keer gevallen omdat hij niet tijdig uit zijn klikkers was. Toen moest mijn moment nog komen, toen we net door meters hoge netels reden verloor ik mijn evenwicht en vloog met korte broek en trui er recht in. Sprong iets te vlug weer op mijn mtb waardoor ik terug in de netels viel maar dan de andere kant. Ik heb meer dan een week last van gehad, misschien een kleine tip maar azijn helpt absoluut niet tegen de netels.

Je grootste “overwinning”? Nog nooit wat gewonnen… LCMT uitrijden

 

 

Waar leerde je je vrouw kennen?  Oudejaarsavond in Hof Ter Mude

 

Wat zag ze eigenlijk in jou?  Grote knappe intelligente gast ;-)

 

Je werd voor de tweede keer vader in mei, waarvoor proficiat, betekent dit dat je bike nog langer op stal zal blijven staan? Zal misschien een reden zijn om meer te mtb'en

 

Wanneer plan je de grote comeback? Eerst zal ik toch serieus aan de conditie moeten werken. Ik zal deze zomer terug te bewonderen zijn op de mtb.

 

Heb je nog passie’s buiten mtbiken? Koken, kindje(s) gaat momenteel al mijn vrije tijd in.

 

Zijn er nog uitdagingen voor komende jaren?  Eerst weer scherp worden (is al een uitdaging op zich)

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens