Wacky racer van de maand

Beuselinck Glenn alias Firmin

Deze wacky youngster heeft het allemaal, de looks, de spirit en een schoon lief! Hij kan daarboven nog een stukse rijden met de bike ook en is een vechter in de goede zin van het woord alhoewel hij ook een ex-bokser is. Zie hier het verhaal van Glenn Beuselinck alias Firmin!!!

 

Ik verjaar op: 15 november

 

Sterrenbeeld:  schorpioen

 

Burgerlijke staat: samenwonend maar nog niks meer ;-)

 

Wacky sinds: 2014

Ik leerde de Wacky’s kennen door: landkakker

 

Van waar je bijnaam? Voordat ik het mountainbiken ontdekte bokste ik de donderdag avond in Brugge. Na enkele trainingen mee te rijden was mijn keuze snel gemaakt. Het boksen kwam snel op de 2de plaats, ik verkoos slijk, regen en wind voor de naar zweet stinkende zaal en de boksring vol met bloedvlekken op de grond ;-)

 

Waarom mountainbike? Is tof om in de natuur te rijden en je komt op plaatsen waar je eigenlijk zonder fiets nooit komt. Ook om elke keer wat bij te leren. Zoals in het begin trappen af rijden met een velo??? Geen haar op me kop die daar aan dacht om dat te doen. En nu is het eigenlijk vanzelfsprekend als we een trap zien rijden we hem af. Tenzij je mee bent met Dalton en Ival dan probeer je hem op te rijden :D

 

 

Tofste herinnering aan je Wacky “carrière” tot nu toe? Er zijn er zoveel!!! Maar de Blauwe zaal in Damme was toch wel de tofste. Hoe de wacky supporters ons naar voren riepen en telkens als we passeerden ons opnieuw courage gaven om de volgende ronde door te brengen. Ook de aprés mogen er zeker zijn!!

 

Waar werk je momenteel en wat doe je daar precies?  Bij Vanneste in brugge. Ik ben loodgieter en doe daar hoofdzakelijk sanitair en chauffage.

 

Wat is je lievelingsgerecht? Spaghetti

 

Naar welke muziek luister je? Heb niet echt een voorkeur van muziekgenre. ik luister gewoon naar studio brussel of joe fm.

 

Grootste flater tot nu toe al dan niet op de mtb?  Was in de lakeside toen Ival zei tegen Tieritomba dat de burgemeester niet content was bij het lezen van een verslag. Ik liep er met men ogen open in door te geloven dat de burgemeester de verslagen vanop onze site leesde.

 

Je grootste “overwinning”? Men eerste strandrace in Knokke. Dat er veel wind was had ik al heel de nacht gehoord vanuit me bed. Maar eenmaal aangekomen op het strand was het echt wel duidelijk dat het geen weersomstandigheden waren voor mietjes. Maar puur op karakter ( het fysieke was al op toen ik tegenwind reed voor de eerste keer naar de haas) reed ik de 3 ronden uit.

 

 

Waar leerde je je vrouw/vriendin kennen? Tijdens het uitgaan

Wat zag ze eigenlijk in jou? Ik vermoed de prefecte man voor haar.  Misschien eens aan haar zelf vragen ;-)

Heb je nog passie’s buiten mtbiken?  Ja, in de zomer durf ik hier en daar ook nog wel eens een triathlonnetje meepikken.

 

Ik ga ook elk jaar minstens 1 keer op surfvakantie.

Zijn er nog uitdagingen voor komende jaren? Meer strandraces, een paar ½ triathlons doen. En” de hel van Kasterlee.” En ooit wil ik eens een iron man doen.

 

Nog een leuk wistje-datje die niemand weet ? het is eigenlijk ook iets die ik nog maar recent weet. Tijdens de wedstrijd van de Blauwe zaal had ik enorm veel last me adem. Het was net of ik niet genoeg kon inademen na de wedstrijd zo ziek of een hond. De zondag heel de dag languit in de zetel met een groot tekort aan lucht het minste dat ik deed voelde het alsof ik ging stikken. De maandag dan maar een doktersbezoekje gebracht waaruit bleek dat ik astma patient ben. Als kind had ik dit al maar was tijdens de puberteit verdwenen maar is nu dan toch terug gekeerd. Wat vaak het geval is. De huisarts verwees mij meteen door naar een longspecialist. De dinsdag mocht ik al meteen op onderzoek. Eerst keken ze op allergische reactie adhv. Huidtesten. Daarna moest ik in een cabine om me long prestaties te testen. Daar kwam het probleem meteen boven. Op het scherm waren 2 grafieken te zien de ene was hoe het moest zijn en de andere hoe ik het deed. Ik zat er serieus onder!!! Mijn longen werkten maar voor 60%. Daarna kreeg ik een puffer en moest ik opnieuw blazen en zag meteen me prestatie van 60% naar 82% gaan.De longarts wist me dan mee te delen dat ik deze puffer elke dag zal moeten gebruiken zowel ’s morgens als ’ s avonds en hopelijk lost dit het probleem op. In januari opnieuw op controle! ( duimen dus).

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens