Wacky racer van de maand

Bil Christian alias Black Magic

Wacky on Fire: Christian Bil alias Black Magic

 

Ik verjaar op:

Ik verjaar op 9 mei , ook al ben ik niet thuis jullie moeten jezelf niet besparen om een cadeau te kopen en af te geven aan Tina me garage is groot genoeg om te stockeren.

 

Wacky sinds:

Sinds 2014

 

Ik leerde de Wacky’s kennen door:

Leren kennen door me schoonbroer Dirk ( Space jr).

 

Mijn eerste bevindingen als neo-Wacky:

Dat je geen doetje mag zijn en als het kan rap van tong , ik heb geluk dat ik die 2 kwaliteiten heb.

 

Van waar je bijnaam?

Denk dat me bijnaam iets te maken heeft met euhmm ezels, paarden, uitwerpsels, orale injecties enz enz, ben alleszins geen tovenaar of fan van zwarte magie.

 

Waarom mountainbike?  

Ik heb al een beetje van alles gedaan allerhande watersporten ,gevechtsporten ( in club verband alsook in het uitgaan a  ), parachute springen enz. Ben beginnen fietsen om me conditie terug op peil te krijgen na verschillende jaren niks van sport gedaan te hebben. Begon nogal losbandig te leven en het werd tijd om me leven over een andere boeg te gooien. En ik verkies mountainbiken omdat ik te graag overal op en af spring ,geef me een koersfiets en ik breng je deze terug in een uur tijd met 2 geplooide wielen .Wat me ook opvalt is dat mountainbikers doorgaans veel socialer zijn dan baanjanetten, en dat bekakt gedoe is niks voor mij als der al niet eens een goeiedag vanaf kan hoeft het voor mij niet. 

 

 

Tofste herinnering aan je Wacky “carrière” tot nu toe?

Heb al vele toffe herinneren , telkens we een toertocht of een gewone donderdagavond training doen is het lachen en elkaar de duivel aandoen. Als ik toch 1 moment moet uitkiezen dan is het me time descent van de 4de dag in single track 6 2015, reed daar achter een andere Belg aan en  sprong van drops gelijk ik het gewoon was van doen .Ik werd weliswaar telkens verwittigd van die gast. Zei constant tegen mezelf dak me steendood ging rijden omdat het veel te snel ging voor mij maar wilde dat wiel niet lossen gelukkig bleef ik overeind en zelfs 10min later gierde de adrenaline nog door me lijf. Ik heb zelfs bij parachute of bungy springen nog nooit zulke rush gehad!!! Nu ik er over nadenk , komt het moment dat ik Barry uit de bocht rij in the mad east challenge 2015 ook dicht bij me tofste moment als Wacky , ja Barry je was gewaarschuwd he niet stoppen in de bocht riep ik nog hahahaha.

 

Waar werk je momenteel en wat doe je daar precies?  Zoals jullie weten ben ik zeevisser en me functie aan boord is motorist , dat houd in dat ik heel het schip draaiende hou. En dat gaat van de motor zelf tot de lampen in de mast , ben de klusjesman aan boord alsook de kok. Verder loop ik wacht gelijk een ander en werk ik op dek gelijk een ander.

 

Waar leerde je je vriendin kennen?  

Heb me vriendin leren kennen op het internet, was een tijdje een bezig bijtje op me laptop en leerde hier en daar weleens iemand kennen.

 

Wat zag ze eigenlijk in jou?  

Wat ze in mij ziet , niet meer dan dat een ander in me zou zien gewoon dat ik een geweldige man ben. Misschien die vraag beter aan Tina vragen want bescheidenheid is niet me sterkste kant.

 

Je maakte in de loop der jaren heel wat progressie, resultaat van veel training?

Als ik iets doen wil ik er goed in zijn , ook al ben ik veel op zee en werk ik thuis ook nog klusjes af voor vrienden. Ik probeer zoveel mogelijk te trainen ik moet me vriendin daarvoor bedanken omdat ze me die vrijheid heeft en dat ik me reizen voor me uitdagingen mag doen ook al ben ik niet zoveel thuis als een ander. Merci schatje!!! Ik dwing het soms ook een beetje af door te zeggen dat ze de keuze heeft, tussen een vent dat op café zit of 1 dat op zen fiets zit haar keuze is snel gemaakt a. Aan boord train ik op me rollen daarvoor is ook veel wilskracht nodig omdat de ideale omstandigheden maar zeldzaam zijn, moe zijn of slecht weer zijn vaak de spelbrekers. Ik heb geluk dat ik redelijk diep kan gaan puur op karakter , heb al altijd goed met pijn kunnen omgaan het heeft je een gevoel dat je nog steeds leeft! Me techniek laat nog dikwijls de wensen over zeker als ik niet oplet en teveel babbel of aan het spelen ben, al moet ik zeggen dat 2 jaar na elkaar een 6daagse in de bossen van Canada me toch 1 en ander heeft bijgebracht.

 

 

Je was een paar jaar geleden te zien in “Beroepen zonder grenzen”, kreeg je achteraf daar veel commentaar op? Beroepen zonder grenzen was een mega tof avontuur, het feit dat ik op televisie kwam vond ik minder maar ik wilde dat voor geen geld van de wereld missen. Een week lang in een hut slapen tussen de plaatselijke bevolking en eten met de handen uit een kom die in het midden staat waaruit zo een man of 10 at was gewoon de max. De kinderen dansten en zongen voor ons in het donker we moesten ze belichten met de gsm want we zagen ze anders nie staan a. Kreeg wel een paar mooie reacties over me avontuur , ik had mezelf daar dan ook niet anders voorgedaan dan dat ik ben en lulde tegen die gasten gelijk ik 1 van hen was.

 

 

 

 

Beschrijf eens je relatie met schoonbroer Space jr?  

Van het eerste moment dat ik Dirk leerde kennen klikte het, en het feit dat we vorig jaar samen met de camper single track 6 gedaan hebben en nog steeds supergoed overeenkomen bewijst genoeg denk ik!! Denk dat er eigenlijk maar weinig mensen zijn die problemen met Dirk hebben, als hij je kan helpen zal hij dat zeker niet laten zo bestaat Dirk nu eenmaal!  

 

Heb je nog passie’s buiten mtbiken?

Alles wat met avontuur te maken heeft spreekt me aan zo heb ik wel nog enkele uitdagingen dat ik op me Bucket list staan heb.

 

Zijn er nog uitdagingen voor komende jaren?  

Nu in de nabije toekomst staat in juni transpyr samen met kollin ( wash and go) en in augustus Nepal ( space jr, voice, giraldo, froom,wash and go ) op me programma. Als ik verder in de toekomst kijk zou ik avonturen zoals de zambezi afvaren met een raft in Zambia , Lenin peak 7130 meter beklimmen in Kirgizië , trans Mongolië uitrijden enz willen doen dus ben nog een paar jaren zoet. Nu is het vooral Biken en dat zal wel altijd zo een beetje blijven omdat het me conditie op peil houdt. Ben eens beginnen lopen maar dat is heel moeilijk te combineren met me job omdat ik bijna telkens weer van nul moet beginnen als ik thuis kom vanuit zee na 3-4weken.

 

Enkele tips voor het Wacky bestuur:

Tips voor het bestuur , ik zou er geen weten denk dat er maar weinig clubs zijn die zo goed georganiseerd zijn gelijk de wacky's. Ik vind het soms vervelend dat ik niet eens wat meer de helpende hand kan zijn maar dit is enkel en uitsluiten te wijten aan me beroep ,moest ik aan de wal werken zou ik veel meer aanwezig zijn voor van alles. Ik hoop dat dit me niet te kwalijk genomen wordt want ik besef maar al te goed dat er een paar mensen zijn die de poten vanonder hun gat lopen om deze club bestaande te houden. Gelukkig heeft de club ook hele goeie sponsors waarvan ik er een paar persoonlijk ken en deze wil ik hierbij ook nog een vanharte bedanken. DIKKE MERCI IEDEREEN!!!!!!!

 

Wistje-datjes van jou:

Nog een wistje datje, dat ik wss de enigste Wacky ben die boven de 6000meter geweest is. Ik heb namelijk een paar jaar terug de Chimborazo (6310meter) beklommen in Equador. Ervoor had ik ook al de Kilimajaro ( 5896meter) en Cotopaxi op me naam gezet. Ik heb nooit dieper moeten gaan bij mezelf dan bij de beklimming van de laatstgenoemde. Deze is ook 5895meter maar de omstandigheden waren heel slecht , 30cm verse sneeuw, windsnelheden van 60-70km/h en temperaturen van -20gr de klim werd bijna gecanceld nog voor die begonnen was. Van de 38 klimmers waren er maar 7 boven geraakt, de meeste klimmers hadden al een palmares denk dat ik de enigste was die nog nooit iets van betekenis beklommen had! Denk als ik de transpyr aanvat het er eens zou kunnen op aankomen om weer zo diep te zullen moeten gaan. Ik ga namelijk altijd uitdagingen aan die net te hoog of zelfs veel te hoog gegrepen zijn, maar dat geeft me des te meer voldoening als ik deze dan tot een goe eind afbreng

 

Black Magic

 

 

 

Bekijk ook de oude interviews.

De Langhe Marc
Burssens Guido
Bulcke Chris
Boerjan Chris
Bil Christian
Beuselinck Glenn
Bernaert Geert
Baeckelandt Kevin
Van de Water Johan
Bulcke Miguel
De Baets Bjorn
Decoster Kurt
Rotsaert Paul
Decoster Ludo
Spysschaert Dirk
Martens Miguel
Casteleyn Christophe
Ryelandt Bryan
Van Mol Michel
Allaert Piet
Casteleyn Ivan
Stubbe Peter
Bontzos Fabien

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens